Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
25
Ponedeljak 19.05.2014.
21:32
Beta A
Evropska komesarka Kristalina Georgijeva saopštila je u Briselu da su "Srbiji kao zemlji kandidatu (za članstvo u EU) dostupna sredstva iz Fonda evropske solidarnosti u vrednosti do milijardu evra godišnje" radi otklanjanja posledica katastrofalnih poplava.
Ponedeljak 19.05.2014.21:40
ето прилике да се купи још који блиндирани џип и евентуално још који спрат неке ново-саграђене зграде на новом београду....
Ponedeljak 19.05.2014.22:48
Ma de, to taman jos koji Audi a6 za Vucica, i podzemna garaza. Znam da se on samo u Audi vozi, a aj po neki put i helikopter.
Ponedeljak 19.05.2014.22:37
Moje su pesme došle iz tamnice U kojoj Sloboda za slobodom žudi A kurva Istina krijuć svoje lice Za svoje zločine kažnjava i sudi. Moje su pesme govor u falsetu Onima što grade EU porodicu Tiranima koji kao ratnu štetu Donacijom svoju plaćaju krivicu. Moje su pesme za koju reč kraće S pristojne daljine sprdljivo se smeše Mentorima davno zavadjene braće Što se tuđim jarmom i uzdama teše.
Ponedeljak 19.05.2014.23:05
Za proteklih 12 godina dodelili su total od 3.5 milijarde evra, godisnje isplate su ogranicene na 500 miliona maksimum, a ovamo ce samo Srbiji da daju "do milijardu godisnje"? Da ga neko ne naduva? Istini za volju, "do milijarde" moze da bude bilo sta, ukljucujuci i 100 evra.
Utorak 20.05.2014.00:12
Poklonjenom konju se ne gleda u zube, a svaka pomoc Srbiji je dobrodosla. Mislim da je vreme da prestanemo da budemo sebicni i da razmisljamo o proslosti- vec da razmisljamo o drugima, o generacijama koje dolaze- da na njima ostavimo bolju Srbiju, tolerantniju, razvijeniju, bolju i sigurniju za sve njene stanovnike. Patrijarh Pavle: "Pristao bih da nestane ne samo velika nego i mala Srbija i svi Srbi sa mnom, a ne bih pristao na neljudstvo i nečoveštvo." "Da je i svima nama, kao ljudima i hrišćanima, jasno načelo da „zlo dobra donijeti neće“, da je „krv ljudska hrana naopaka“, stvari bi išle sretnije"
Utorak 20.05.2014.02:34
Zasto smo "sebicni" ako razmisljamo o proslosti? Trteba da razmisljamo upravo radi buducih generacija, jer zapad nam nije doneo nista sem zla. Treba biti vrlo naivan i neobavesten - da ne kazem neku goru rec - pa misliti da odjednom zeli da pomogne Srbiji. Jednostavno koristi priliku da je ucini jos vise zavisnom, jer nemojmo se zavaravati, njihovo "do toliko i toliko" znaci "dobices koliko budes slusao", a slusanje nas vodi gde oni zele - u dalje propadanje. Samo to im se isplati ulaganja, a dobar deo ce im se vratiti kroz naplatu zapadnim kompanijama koje ce - takodje uslovno - biti angazovane na saniranju posledica poplava. Najtuznije je da su nas vec toliko upropastili da nemamo izbora.
Utorak 20.05.2014.02:48
Nije ljudski rod bas toliko pogan koliko ti mislis, i nisu ni "zapadnjaci" toliko kvarni kao sto ti mislis- tvoji i komentari mnogih drugih meni vise ne lice na "teoriju zavere"- vec na paranoju. Mediji nisu sto su nekad bili- npr citajuci "Vesti" covek bi zaista pomislio da "neprijatelj nikad ne spava"- medjutim u vecini slucajeva vesti su "odradjene" tako da privuku mnogo paznje- (a samim tim i novaca) naslovi cesto nemaju veze s tekstom, a prevodi su jako "iskrivljeni" Takodje postoje i odredjeni politicari kojima savrseno dogovara da drze ljude u strahu od neprijatelja jer im je lakse da manipulisu i skrenu paznju sa odredjenih tema- iste stvari se rade i u svetu npr- u Argentini
Utorak 20.05.2014.02:55
kad situacija dodje do dna redovno se otvara pitanje Folklandskih ostrva i Engleske okupacije, s druge strane kod ENgleza kad dodje do izbora uvek se pominje pitanje izlaska iz EU i pitanje imigracije, u Sverenoj Koreji se pak kad situacija dodje do gladi razmasu nuklearkama da bi se narod "zbijao u redove" a na ovaj nacin cesto i izvuku humanitrnu pomoc Kod Amerikanaca su se neke stvari opravdavale komuniznom, a kasnije i terorizmom.... Mogao bih ti sad nabrajati do sutra.... Ali mozes razumeti i iz ovoga- ako imas dobre volje- Inace, postoji i druga strana istorije- a koja kaze da je Srbija uvek saradjivala sa svima, i da je u principu Srbija uvek u proslosti bila progresivnija, tj
Utorak 20.05.2014.03:01
mnogo naprednija (i liberalnija) od vecine zemalja- Srbija je jedna od retkij zemalja koja nije ogranicavala prava Jevrejima (a ni drugima), zene su imale daleko veca prava nego igde drugde, robovlasnistvo i feudalizam je ukinut daleko pre drugih...itd itd Ideja je uvek bila da Srbi budu slobodan narod, narod blagostanja i radosti , ljubavi, mira- a ne narod kojemu je cilj da bude u svadji sa svima i da zivi u atmosferi paranoje i straha od "unutrasnjih i vanjskih neprijatelja" Mislim da je vreme da podvucemo crtu i krenemo napred. Zaboraviti ne smemo, ali oprostiti moramo. Mrtvima vise ne mozemo pomoci, ali zato mozemo izgraditi zemlju za buduce generacije, jer mi smo vec "popusili"
Utorak 20.05.2014.03:12
Zar ti nisi svetstan da su oni poceli da unistavaju Srbe i Srbiju sa raspadom SFRJ, nastavili kroz "demokratsku opoziciju" koju su doveli na vlast, i da je i dan danas unistavaju? U kom svetu ti zivis? Nema tu nikakve "teorije zavere" ili "paranoje", to su suve cinjenice.
Utorak 20.05.2014.03:28
Cuj, obrati paznju na Rusku politiku- recimo u Krimskom ratu su ratovali protiv Francuza i Engleza koji su u tom momentu iz svojih interesa bili u savezu S Turcima, Rusi su taj rat izgubili, ali su svatili zasto su ga izgubili: bili su zaostajali za zapadnim silama, Ruska vojska sastavljena od kmetova nije se mogla nositi sa "slobodnim" vojnicima Francuske i Engleske- i zato je Aleksandar drugi odlucio da modernizuje Rusiju, ukinuo je kmetstvo itd i totalno promenio taktiku, nije se direktno sukobljavao S Evropskim silama, i Rusija i Engleska su se takmicili u centralnoj Aziji za premoc ali nije bilo rata
Utorak 20.05.2014.03:33
I pre toga i posle toga dobri odnosi sa zapadom su bili korisni za Rusiju- Petar Veliki je napravio reforme, doveo je inzenjere iz Evrope, uopste je napravio veliki napredak i cak je planirao da se prebaci na latinicu i da se prebaci na gregorijanski kalendar (sto i nije bilo preko potrebno) S druge strane periodi hladnog rata su donosili stetu i slabili Rusiju, tako da i iznjihovih lekcija mozemo nauciti. Previse smo mali da se takmicimo protiv svih, i bolje je da se nekao uklopimo, a da ne bude na nasu stetu- a da nastavimo da propadamo definitivno nije resenje, jednostavno ne mozes pishati uz vetar, ne isplati se. Vreme je da se zaboravi proslost i da se krene napred.
Utorak 20.05.2014.06:38
Неман ништа против помоћи, па ни од ЕУ. Хвала им и за толико, јер нису морали ни то да нам дају, иако су нам раније направили штету вишеструко већу од свеукупне њихове помоћи! Нема везе, поклону се у зубе не гледа. Ипак уопште ниси у праву што се тиче твојих ставова да треба ићи увек низ длаку јачем, ма шта он радио. И сам си навео цитат нашег патријарха, да "зло добра донети неће"! Робовање злу никаквог добра донети неће! Србија увек треба да буде на страни истине и против зла, а сарађивати треба с онима који су на страни истине, па били они на западу или на истоку, све једно! Тренутно и ћорав види шта је на западу, а шта на истоку, па размисли мало о томе!
Utorak 20.05.2014.14:27
Ajde mi tacno objasni po cemu smo mi to bolji od drugih tj zasto je Srbija "dobra" i "istinita" a zasto je zapadna hemisfera "zla"? Po svim statistikama- poprilicno smo ogrezli u sve vrste kriminala, moralne vrednosti su na dnu i po svim tim pokazateljima se ne moze reci da smo bolji. Takodje sto se tice religije, jako jemalo "pravih" vernika i cak bi rekao ispod proseka nego u ostatku Evrope, i nasa vlada se bavi spletkama i malverzacijama isto kao i na zapadu, malo-malo pa neka afera o trovanju gradjana itd- a te afere su buile prisutne i 90-tih, kad nam je pocelo moralno i duhovno propadanje.
Utorak 20.05.2014.06:51
Ti samo isto, kao pokvareni gramofon. S jedne strane ne sporis da su ucinili zlo Srbiji, a uprkos tome pricas o nekom "uklapanju". Zar je tako tesko zakljuciti da je to sto su ucinili (i cine) Srbiji sa razlogom, i da se nista u tome nije promenilo. Razlog je star vec blizu dva veka, i to je njihova zelja da (1) kontrolisu Balkan i (2) sprece Rusiju da prosiri svoju sferu uticaja do Sredozemlja. I jednom i drugom je bila, i jos uvek je na putu ujedinjena, jaka drzava Srba. Ma koliko pricali da njihove bombe i sankcije nisu bile protiv srpskog naroda, ono sto su ucinili - i cine - dokazuje da je upravo on bio meta, zbog njegove kulturno-istorijske veze s Rusima. Nista se tu nije promenilo.
Utorak 20.05.2014.07:17
Па скоро је и сам гласноговорник новог светског поретка, Карл Билт, навео који им је највећи непријатељ и циљ. Уништење православља, јер је оно остало једини бранич Истине, који се супротставља том накарадном новом светском поретку. Иначе он је члан масонске ложе, што је опште позната чињеница, као и енглеска краљица, шпански краљ... Али неки и поред очигледних и отворених чињеница то не желе да виде! Слепи су поред очију, наивни и мисле да ће им срећу донети лакши пут, пут лажи!
Utorak 20.05.2014.14:30
Bilt je idiot kakvih ima svuda, ako ces obracati paznju na Bilt-a i Dzudzevica i mnoge takve, neces daleko dogurati.
Utorak 20.05.2014.14:30
Naravno da je cilj zapadu da spreci sferu uticaja Rusije, takodje je i obrnuto- ista situacija je bila tokom citave istorije jer svaka sila vuce na svoju stranu. A ne mora znaciti da je jedna losa a druga dobra. Interesi su interesi, i to je tako i za Rusiju i zapad. Svako gleda svoje interese.
Utorak 20.05.2014.15:46
Pa dobro, koliko ti vremena treba da stignes od ovog sto si bas rekao do spoznaje da je interes zapada da Srbi ostanu podeljeni i Srbija mala, slaba i zavisna od njih? Jer ni sad, ni u doglednoj buducnosti nece verovati srpskom narodu zbog njegove naklonosti prema Rusima. I iz istog razloga, da je interes Rusije da Srbi budu ujedinjeni u snaznu, dobrostojecu drzavu?
Sreda 21.05.2014.00:30
Moras svatiti da "nacionalni" interesi polako gube zamah i da se to sve vise svodi na ekonomski interes i na borbu korporacija, na zalost to je borba u kojoj su ne samo Srbija vec i vecina drugih Evropskih zemalja jako mali igraci- tako da su se clanice EU "ujedinile" iz interesa da pokusaju da smanje zavisnost i da pariraju SAD pre svega, i ostalim zemljama Indija, Kina, Rusija itd koje su sve mnogobrojnije a i vece od EU, i sama EU je dosta nestabilna upravo zbog velikih razlika izmedju clanica a i zbog istorijskih trvenja itd... Neke zemlje su recimo protestantske, neke katolicke, ima i pravoslavnih, pa i nekih gde su vecina ateisti (npr Ceska)- ima tu rivaliteta izmedju Francuza, Engleza
Sreda 21.05.2014.00:39
Nemaca itd.... dakle u samoj EU imas vise frakcija kako god pogledas- uglavnom poenta je da su u zakoni u EU dosta liberalni sto se tice religije i svega ostalog upravo zato sto kad bi svako poceo da vuce na svoju stranu sve otislo u vrazju mater. A sta to znaci za nas? Znaci da nece bit verskih ratova jer recimo katolici i protestanti vise nevvole jedni druge nego sto ne vole pravoslavce. Tako da smo bezbedni po tom pitanju i jednostavno je netacno da je tu neki plan pokrstavanja i sta ti ja znam... Sto se tice neprijateljstva EU i Srbije- to je duga prica u kojoj i mi imamo svojih gresaka- tj politicki smo bili nedorasli situaciji, a mahali smo oruzjem- Seselj je za strane medije davao
Sreda 21.05.2014.00:46
izjeve da ce gadjati njihove gradove i cak nabrajao neke Evropske gradove- e sad zamisli sebe da gledas tv gde u nekoj zemlji prete raketama i pricaju da ce ti sravniti Beograd i Novi Sad... Silovatelje niko ne podnosi- a kad su Seselja pitali za silovanja Muslimanki i zasto se to dogadja- Seselj nije demantovao vec je rekao: "To je zato sto su Srbi pravi muskarci" mozes misliti kakav je to imalo efekat.... ovo su neki primeri, ali ono sto je vazno jeste da Srbija dobija novu sansu, i da mozemo krenuti napred, ne moramo bas da budemo clanica EU ali je bitno da imamo odlicnu saradnju s njima Sto se Rusa tice- jesu nam blizi nego vecina drugih naroda u EU ili koja ide ka EU, ali Rusija
Sreda 21.05.2014.00:55
je jako centralizovana, pa se jos uvek radi po direktivi- pogledaj na primeru Belorusije gde im Rusi uvek daju tretman toplo-hladno tj kad god "Batka" uradi nestosto ne odgovara Moskvi ovi "zavrcu pipe", a i sama Belorusija slabo napreduje- i oni su hteli putem EU svojevremeno medjutim odustali su jer su bili razumniji od Ukrajine i svatili su da pokusaj izlaza bi ih kostao mnogo A takodje veliki problem kod Rusije je sto malo -malo neki budala drzi vlast, nekad pijanac, nekad bludnica, nekad psihopata kojem nije problem eliminisati 20 miliona sunarodnjaka- ja licno se ne bih osecao bezbedno u podruznici Rusije- jest da imaju resurse- ali i to ne mora da bude vecno, ima drugih izvora energ.
Utorak 20.05.2014.00:25
Svaka pomoc je dobro dosla, hvala svima koji pomazu u ovim teskim trenucima.

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)