Četvrtak 23. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
42
Nedelja 11.05.2014.
06:49
Beta A
Predsednik Hrvatske Ivo Josipović ocenio je u Glini da su u odnosima Srba i Hrvata puno važnije zajedničke pobede od zajedničkih poraza u razdobljima sukoba.
Nedelja 11.05.2014.09:10
Hrvati su narod koji nema srama . Njihova muka je što se NIČEGA NE STIDE . Po meni sa njima smo sva neprijateljstva završili . Sada je vreme da se radi na tome da SVE ŠTO JE HRVATSKO A POSLUJE U SRBIJI DA SE U SKLADU SA ZAKONOM PO SVAKU CENU ISTERA IZ SRBIJE . Tako će SRBIJA staviti do znanja da je OZBILJNA DRŽAVA dok će Hrvati IZGUBITI TRŽIŠTE OD 3 MILIONA POTROŠAČA DNEVNO a samim tim PRESTAĆE POTPUNO LEGALNO IZNOŠENJE MILIONA € DNEVNO IZ SRBIJE U HRVATSKU . TO JE JEDINI ODGOVOR KOMŠIJAMA KAKAV ZASLUŽUJU . Pričati ko je za ovo kriv ko nije su PRAZNE PRIČE koje više nisu bitne . BITNO JE GLEDATI SEBE I ISTERATI HRVATE IZ SRBIJE ISTO KAO ŠTO SU ONI SRBE IZ HRVATSKE .
Nedelja 11.05.2014.11:25
Slažem se za ekonomski radikalizam prema Hrvatskoj, i to ekstremno ekonomski. Bolje eliminisati Hrvatsku ekonomski s naših prostora zakonskih u narednih 100 godina pod izgovororm neplaćene ratne odštete 1945-danas u oba rata, nego eliminisati nekog fizički, jer zaboga NISMO HRVATI. A Hrvatima ne davati mogućnost da napreduju na našem tlu do vrha države. Sasvim su im dovoljna obična zapošljenja i jedan dio prava, ne svih, a opet da ne ličimo na Hrvate u ponašanju prema manjinama. Naći zlatni rez za hrvatsko pitanje na našem tlu zbog svih ratnih šteta.
Nedelja 11.05.2014.12:26
sva sreca pa nemas mogucnost donosenja odluka jer ti je znanje o ekonomiji katastrofa. Pa jel bitno tko je vlasnik ili su bitna radna mjesta. Koliko vasih roditelja radi za nekog hrvatskog poduzetnika u srbiji i koliko bi njih ostalo bez posla. Nemas ti pojma o cemu govoris, to su strane investicije u srbiji, a kad je kapital u pitanju ne pita se odkuda i od koga dolazi.
Nedelja 11.05.2014.12:42
a tvoje znanje o ekonomiji je blistavo ? U tri lepe... Pa naravno da je SUŠTINA ekonomije i posla - VLASNIŠTVO !! Ako se "ne pita" odakle i od koga dolazi kapital - ŠTO POSTOJI ZAKON O SPREČAVANJU PRANjA NOVCA I ZABRANI FINANSIRANjA TERORIZMA ? Na primer.... I kad bi Srbiji platili za sve što je pretrpela i proživela u prošlom veku, ni kriva ni dužna, ne bi nama trebao dinar investicija...
Nedelja 11.05.2014.12:48
kad ti netko dode i kaze da zeli investirati u srbiju i otvoriti 1000 radnih mjesta ne pitas ga odakle je, provjeris samo cime se bavi i kakva su mu iskustva u tom podruvju koliko dugo se bavi i to je to. Zakon o sprecavanju pranja novca ne odnosi se na posebnu nacionalnost vec za SVAKOGA TKO PERE NOVAC NA PROSTORU DRŽAVE,
Nedelja 11.05.2014.13:30
vidi ovako.... kad ti dođu "firme" poput vaših trgovinskih lanaca (pošto pretpostavljam da njih aludiraš) onda bi ITEKAKO trebalo pitati ko su i odakle... Vi dolazite i dobijate zemljište uglavnom u de-luxe zonama gradova, i tu gradite montažne objekte, na koje ne plaćate nikakve takse... čak ima i lokacija koje je platila vlada republike srbije, samo da bi izgledalo kao da nam je krenulo, jer, eto, pojavili se "poslodavci"... da ti ne nabrajam kakve sve beneficije imaju ustaške i slovenačke firme po srbiji... Znači - vi dolazite, uvaljujete stranu robu (pošto nam je domaća proizvodnja uništena) koju srbi kupuju za pare koje su manje-više - krediti koji se plaćaju stranim bankama... ?
Nedelja 11.05.2014.14:52
Bili kmetovi do 1918, pa proleteri do polovine osamdesetih. Naravno da treba vrlo pažljivo provjeriti takav novac. Jednostavno ga nisu imali kad pošteno steći. Takve je nerealno nazvati "investitorima" ili "privrednicima". Lovci u mutnom i ratni profiteri, ali takvi našoj sretnoj državi Francetića, Vekarića i drugih legionarčića ponajbolje odgovaraju..
Nedelja 11.05.2014.15:26
dobro onda koga bi ti pustio da posluje u srbiji? Vama ne odgovaraju Hrvati, Slovenci, Nijemci , amerikanci, englezi... Ne mozes biti toliko zatvoren, a to sta vlada srbije placa lokacije, ili ne placamo nikakve takse ili sta ja znam pa to je vas problem, problem vlade i gradana, drzave sveukupno , a ne mene ili nekog poduzetnika, osim toga kako bi ti privukao poduzetnike ako ne raznim povlasticama ? Po cemu se hrvatsko poduzece razlikuje od bilo kojeg drugog stranog kada kazes da prodajemo nase (Hr) proizvode ( vama strani proizvodi), od njemackog koji prodaje vecinom njemacke proizvode, ruskog koji prodaje ruske i vjerojatno imaju iste ako ne i vece povlastice on nas.
Nedelja 11.05.2014.15:36
Mislim da je red osnovni kada se društvena svojina privatizuje, da pređe u vlasništvo onih koji su je i sticali, a ne pojeftino strancima sve dati. Kombinacija državno- privatno al domaće je u redu
Nedelja 11.05.2014.15:37
Druga stvar, koncesija (pa i na sto godina) je jedna stvar, al prodaja imovine i obradive zemlje (što niko nigdje ne radi) strancima je pogubna politika
Nedelja 11.05.2014.15:55
tocno, al kad se i dogodi da stranci pokupuju vase, onda ne mozes kriviti strance za to, oni su samo iskoristili priliku koja im se u tom trenutku ponudila. Jedini krivac ste vi, to jest vasa vlada. Prema tome ne mozete svaljivatu svu krivnju na strane poduzetnike, pogotovo na hrvatske.
Nedelja 11.05.2014.15:58
Apsolutno tačno, ali zašto tako fatalistički. Ništa nije "sveto slovo". Zašto bi bilo problem ukazivati i zahtijevati od države nova pravila igre, reviziju do sada urađenog, i, akobogda, ispravljanje dosadašnjih grešaka. Stranci kako su kupili, tako mogu i da vrate. Poništenje ugovora koji su na očitu štetu jedne od ugovornih strana je normalna praksa i opšte mjesto u pravnoj nauci
Nedelja 11.05.2014.16:09
revizija od strane drzave , to jest od strane sudske vlasti jedino ako je nesto privatizirano na protuzakonit nacin, na stetu drzave ili se pogodovalo privatnicima. Inace nema se sta prigovoriti ako je sve po zakonu.
Nedelja 11.05.2014.16:24
jos jedna stvar, stranci kad dolaze kod vas ili nas , ne bitno, i kupe nesto, zemlju, poduzece, tvornicu, ili pokrenu nesto ispocetka od nule, oni to ne mogu kasnije idnijeto sa sobom kuci u svoju zemlju, to ce zauvijek ostati kod nas/vas i to drzave moze preuzeti ili dati nekom drugom na upravljanje, bitna su radna mjesta i proizvodnja, a to je vas placa talijan , nijemac ili hrvat je nebitno
Nedelja 11.05.2014.16:45
Nije to baš tako. Fabrike se oduvijek sele. Čak danas u Engleskoj radnici doživljavaju izbor ili da se seli zajedno sa fabrikom u npr. Slovačku, gdje je proizvodnja jeftinija, ili na biro, pa traži drugi posao. Kad naše fabrike biudu razmontirali i selili u npr Rumuniju, sumnjam da će našim radnicima i tajk izbor ponuditi. Dobiće jednostavno šut- kartu, i kraj priče. I kad kažem "naše" mislim i na srpsko i hrvatsko bez razlike
Nedelja 11.05.2014.16:47
Zaboravili ste zašto je Jugoslavija i nastala. Ona je bila vaša nužnost, a ne (toliko) naša, i tu se ništa nije promjenilo. Ko neće brata za brata, hoće tuđina za gospodara. Mi još neke šanse i imamo. Ipak nas je petnaestak miliona. Vas će pojesti žive
Nedelja 11.05.2014.11:11
Srbi i Hrvati nikad to ne treba. To je LAŽ. Kad god su sanjali "budućnost", ta se "budućnost" završila u krvi srpskoj. NIKAD VIŠE JUGOSLAVIJE S ISLAMSKIM I JEZUITSKIM DRŽAVAMA !
Nedelja 11.05.2014.13:07
. . Josipovic je tacno prosudio : sukobi u kontekstru razaranja bivse Jugoislavije su poraz i Srba i Hrvata . . DA DOPUNIM , NARAVNO I VEROVATNO VISE OD GORE NAVEDENIH , TAKOZVANIH BOSNJAKA !
Nedelja 11.05.2014.18:51
Србија не жели помирење са фашистима. Хрвати су побили више од милион Срба и ми нећемо опростити НИКАД .
Nedelja 11.05.2014.08:31
Unatoč svemu, Srbija može zahvaliti bogu jer ima tako dobrog susjeda koji joj stalno pomaže.
Nedelja 11.05.2014.10:45
Ne Hrvati, ne zajedno, ne zaboravu! Vi ste ti fasisti koji koji pobi vise Od milion Srba za manje Od sto godina! Mi ne mozemo vise da vas spasavamo Od svetske politike, jednom fasista uvek fasista! Josipovicu nadam se da neces naci novog Titu u Srbiji da sakrije te svoje zlocine I poistovetite se sa nama. Pitam se dal se to Hrvacka sprema za docek novih vladara sveta?
Nedelja 11.05.2014.14:38
Hrvati su najveci srpski poraz. Srbi, vekovima nokautirani od strane Osmanskog carstva sa jedne strane i mocne Austrije sa druge, su dozvolili stvaranje novog naroda od velike mase sopstvenog druge vere. Samo postojanje lazne Hrvatske nacije sastavljene od Srba katolicke vere kao i od pokatolicenih pravoslavnih Srba, ne bi bio problem. Problem je sto je jedini pravi identitet ovog 'naroda' nezajazljiva mrznja prema sopstvenom poreklu i otud visevekovni genocid nad pravoslavljem koje je tamo potpuno istrebljeno. Ne treba zaboraviti da je Zapadni Balkan tako jedared naseljavao napredan i mocan narod koga su se i carstva bojala pa ga sistematski komadala a danas smo samo njihova sitna prćija.
Nedelja 11.05.2014.15:26
dobro onda koga bi ti pustio da posluje u srbiji? Vama ne odgovaraju Hrvati, Slovenci, Nijemci , amerikanci, englezi... Ne mozes biti toliko zatvoren, a to sta vlada srbije placa lokacije, ili ne placamo nikakve takse ili sta ja znam pa to je vas problem, problem vlade i gradana, drzave sveukupno , a ne mene ili nekog poduzetnika, osim toga kako bi ti privukao poduzetnike ako ne raznim povlasticama ? Po cemu se hrvatsko poduzece razlikuje od bilo kojeg drugog stranog kada kazes da prodajemo nase (Hr) proizvode ( vama strani proizvodi), od njemackog koji prodaje vecinom njemacke proizvode, ruskog koji prodaje ruske i vjerojatno imaju iste ako ne i vece povlastice on nas.
Nedelja 11.05.2014.16:18
"...Želim istaknuti da su naše zajedničke pobede uvek bile puno važnije od zajedničkih poraza, a porazima smatram sva razdoblja sukoba. Ključ zajedničkog uspeha su i dobri odnosi dve države. Napred nas vuku jedino ljubav, razumevanje i poštovanje", rekao je Josipović..." То је све што прочитах од текста...даље нисам могла јер мој желудац не вари лажи и обмане једног вука у јагњећој кожи...!!!
Nedelja 11.05.2014.17:37
Нељуди, смрад....немају националност.
Nedelja 11.05.2014.19:50
''Sukob 90-ih poraz i Srba i Hrvata'' Не бих се сложио са овим бившим Србином Јосиповићем. Овај, и сви ранији сукоби Срба и хрвата су били порази само једне стране и то српске - јер су у сукобима учествовали Срби римокатолици и Срби православци. Дакле, Дудек и Регица су потпуно невини ... нису учествовали у страдању Срба православца ... они су једини прави носиоци имена Хрват, и њихови потомци, разуме се ...

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)