Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Nedelja 04.05.2014.
23:36
Srna A
Islamistička organizacija Hamas nikada neće priznati Izrael i ne prihvata uslove koje je iznela Bliskoistočna četvorka, izjavio je zamenik lidera te palestinske organizacije Musa Abu Marzuk.
Nedelja 04.05.2014.23:46
Dogovora nikad i ne moze biti kada Palestince pretstavljaju teroristicke organizacije, a u izraelskoj vladi sjede oni sa kikicama i sesirima.
Ponedeljak 05.05.2014.00:41
Brate, ti sa kikama i sesirima su narod jevrejski, ne cionisti. To su ortodoksni Jevreji koji masovno beze od vojne obeveze (koju po novom mora da sluze). Zasto? Pa recimo da se ne slazu sa vizijom cionista za ulogu Izraela jer svadjom s Arapima i buducim ratom znaju da ce i Jevreji mnogo da izgube. Cionisti ih dovedose na jedno mesto, da budu zrtvovani. Znaju oni vrlo dobro da je Rotsildov bulevar samo farsa. Pozoriste se priprema za onog kojeg pravi Jevrejin nece da prihvati za Mesiju. Udar baterija sa granicnog podrucja svuda uokolo Izraela ne moze da zadrzi gvozdena kupola, niti moze da bude neutralizovan preventivnim udarom nuklearkom. Potrazi na youtubeu podatke.
Ponedeljak 05.05.2014.00:54
Zeljo, imam par prijatelja jevreja, ni jedan nije ni ortodoksni ni cionista, tako da znam relativno mnogo o Izraelu i judeizmu. Ortodoksni jevreji su paraziti u Izraelu, vecina ne radi i samo se razmnozavaju dok primaju pare od drzave. Nece da idu u vojsku, ne zato sto su pacifisti (skoro svaki ima uzi),vec zato sto je lakse sjediti kuci i primati socijalu 3 godine. Ekstremni jevreji ne priznaju drzavu Izrael jer po njihovom shvatanju ljudi ne mogu da osnuju Izrael, nego samo bog. Ortodoksni koji ne priznaju Izrael jer ga nije stvorio bog, ni ne zive u Izraelu. Sto se "gvozdene kupole" tice, ne postoji pvo sistem koji moze da obara vbr projektile ispaljene sa tako male udaljenosti.
Ponedeljak 05.05.2014.01:10
Izraelci su previse optimisti kada ocekuju da sistem presretne rakete ispaljene sa samo par kilometara. Pogotovo u slucaju kada se istovremeno ispaljuje nekoliko raketa. Ne postoji ni jedna nezavisna potvrda o tome da je sistem ikada uspio da obori artiljerijsku granatu, a bio je reklamiran da je sposoban i za to. Uz to, detekcija rakete se vrsi u trenutku lansiranja, da bi dala dovoljno vremena sistemu da izracuna putanju i presretne raketu. To je vrlo nezahvalno i zavisi od konfiguracije terena. Uz to raketa presretac kosta oko 50.000$, sto je oko 50.000 vbr raketa. I pored svih nedostataka, licno smatram da je "celicna kupola" daleko najbolji pvo sistem malog dometa zapadnog porijekla.
Ponedeljak 05.05.2014.01:19
Jos i da dodam da Izrael ima bukvalno samo par kompletnih operatvnih sistema, pretpostavljam zahvaljujuci "popularnoj" cijeni, kako sistema, tako i raketa-presretaca.

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)