Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
27
Subota 03.05.2014.
13:51
Beta A
Ukrajinske bezbednosne službe danas su saopštile da su u nasilju u Odesi učestvovale grupe za sabotažu koje su iz Rusije finansirali nekadašnji ukrajinski premijer Sergej Arbuzov i ministar za fiskalna pitanja Oleksandar Klimenko.
Subota 03.05.2014.13:56
ко и овим нашим еу полтронима и нато слугама што је за све крив милошевић слободан
Subota 03.05.2014.14:04
Sotona uvjek svog protivnika optuži za svoje zvjerstvo! Turčinov je pokazao da je licemer najvećeg kalibra; to njegove izjave svjedoče!
Subota 03.05.2014.14:13
Sad ce da bude da je Janukovic smijenio sam sebe i da je on osnivac nacistickog desnog sektora ! Inace oni su i zapalili satore u kojima su se skupljali potpisi za federalizaciju Ukrajine. Na kraju ce da bude da su poginuli u paljevini Doma sindikata imali samoubilacke tendencije i da su upravo oni i zapalili zgradui sebe u njoj.. Pa na ovo bi i Gebels ostao bez teksta.
Subota 03.05.2014.14:58
Minimum je: 40 moćnih udara po Americi General-pukovnik Leonid Ivašov bio je za vladavine Borisa Jeljcina prvi vojni diplomata svoje zemlje, a danas je na čelu Akademije za geopolitičke probleme. U intervjuu koji je s njim napravio ozbiljni i uticajni moskovski dnevni list Izvestija prvo pitanje je bilo: „Da li je u bliskoj budućnosti moguć rat između Rusije i SAD?“ -Hladni rat između naše dve zemlje nikada nije ni prestajao. Sukobljavanje dva svetska centra - pomorskog i kontinentalnog - suština je anglosaksonske geopolitike. Zato se oružane snage obe zemlje, bez obzira na promenu ideologije u Rusije - stalno međusobno drže na nišanu. Zar nam nije suđeno da živimo u miru?
Subota 03.05.2014.14:59
-Zapad sa svojim transnacionalnim kompanijama želi kontrolu nad celom planetomÖ a da li će doći do krupnih oružanih sukoba ili će se sve završiti novim hladnim ratom - umnogome će zavisiti od Rusije, njenog geopolitičkog potencijala i sposobnosti da Amerikancima ili njihovim saveznicima nanese udar koji će za njih biti neprihvatljiv. Šta to znači? Da rat može izbiti već sutra? -Danas je rat širokih razmera između SAD i Rusije, tim pre sa korišćenjem oružja za masovno uništavanje, praktično nemoguć. Zato što Rusija još uvek ima mogućnost za uzvratni udar koji bi uništio Ameriku. Međutim, SAD već uveliko stvaraju globalni sistem protivraketne odbrane i realizuju koncepciju „brzog globalnog
Subota 03.05.2014.15:01
udara“. To ih neće malo koštati... -Kongres SAD je za to nedavno izdvojio 277 milijardi dolara. Kako će izgledati američka protivraketna odbrana? -Amerikanci rade na sistemu totalnog radarskog skeniranja cele teritorije Rusije i našeg vazdušnog prostora. Reč je o radarima na zemlji (kakav će se graditi u Češkoj) i moru (kakav postoji kod Aleutskih ostrva), ali i o vazdušnim i kosmičkim radarima. Amerikanci rade na formiranju nekoliko ešalona sistema uticanja na atomske snage i stratešku avijaciju Rusije. Oni su sebi postavili cilj da do 2015. imaju oko 100.000 krstarećih raketa, a od 2009. će imati na raspolaganju unikalnu udarnu raketu koju će praktično biti nemoguće oboriti. Ta rakete
Subota 03.05.2014.15:01
čak sa običnom glavom, moći će da nanosi razorne udare po svim komponentama naše nuklearne trijade. A to je samo prvi ešalon. A šta će predstavljati drugi i treći? -Drugi će biti vazdušno-kosmički. Amerikanci će na „boing 747“ instalirati hemijske lasere koji će biti u stanju da efikasno uništavaju naše balističke rakete. Svi su izgledi da će ti avioni dežurati u oblastima kretanja naših strateških podmornica. Plus, SAD će stvoriti tri kosmička elementa protivraketne odbrane. Prvo će na orbite oko zemlje lansirati do 16 moćnih kosmičkih platformi sa hemijskim laserima čiji će zadatak biti da uništavaju naše rakete u fazi leta. Najambicioznija zamisao je kosmički udarni sistem
Subota 03.05.2014.15:02
Taj sistem će imati orbitalne mogućnosti i gađati satelite, posle čega će se vraćati na zemlju da se snabde gorivom i municijom. Da li je to sve? Šta je sa trećim ešalonom? -Nipošto. U igri će biti i obični udarni sateliti za „kinetičke napade“. A treći ešalon će činiti nadzemne i pomorske rakete - presretači. I, njihov zadatak će biti da presreću i uništavaju naše rakete koje eventualno budu probile protivraketni štit. Da li su rakete - presretači koje SAD imaju nameru da instaliraju na teritoriji Poljske opasne za Rusiju? -I te kako opasne!
Subota 03.05.2014.15:03
Mada Amerikanci ne pominju njihove taktičko-tehničke karakteristike, specijalisti procenjuju da će to biti najmodernije oružje sposobno da dejstvuje na udaljenostima do 5.000 kilometara i do 1.500 kilometara u visinu. Glave tih raketa biće kasetnog tipa. Prema nekim podacima - svaka će imati do 40 bojevih glava. Te rakete će se najverovatnije koristiti za presretanje raketa koje tek startuju i onih koje su već u letu. Šta će se dogoditi kada na taj način okruže našu zemlju? -Čim Amerikanci budu uvereni da ceo naš raketno-atomski potencijal mogu držati u šahu, politika i vojna strategija SAD prema Rusiji kardinalno će se izmeniti. Počeće da nam diktiraju političke uslove i da ultimativno
Subota 03.05.2014.15:04
Počeće da nam diktiraju političke uslove i da ultimativno traže naše dalje razoružavanje. Šta da se radi? Da ponovo s njima pravimo vojni paritet? -Ovaj program SAD mogu najranije realizovati 2015-2017. godineÖ Zato je apsolutno neophodno da razvijamo svoje oružane snage, posebno specijalne - da bismo uvek mogli da dosegnemo teritoriju SAD. Neophodno je razvijati ratnu mornaricu i povećavati broj satelita u kosmosu. Neophodne su nam i baze u inostranstvu, makar na Kubi. Moramo da vidimo šta ćemo dalje sa svojom strateškom avijacijom, potrebne su nam i mobilne snage za strateške namene. Takođe: mobilne pomorske snage i avijacija, sposobne da probijaju američki protivraketni štit...
Subota 03.05.2014.15:05
Izgleda da je nedovoljno biti u stanju da se zaštitiš? -Srbi su se hrabro branili. Iračani su, koliko su mogli, rušili američke helikoptere. Ali, ni jedni ni drugi nisu bili u stanju da nanesu udar po neprijateljskoj teritoriji. Danas Rusija mora imati mogućnost da preventivnim merama spreči da joj bilo ko objavi rat. A u slučaju sa Amerikom - kakvo nanošenje štete bi za nju bilo neprihvatljivo? Da li bi bilo dovoljna jedna raketa na krupni grad? -Jedna raketa bi bila malo. Ne treba gubiti iz vida ko upravlja Amerikom. To nisu predsednici, niti administracija, nego moćne strukture kapitala za koje gubitak nekoliko hiljada stanovnika nije problem.
Subota 03.05.2014.15:06
Zato je potrebno minimum 40 moćnih udara po SAD, pa i po njihovim finansijskim centrima... naravno, najbolje bi bilo da do svega ovoga nikada ne dođe. Svima bi bilo bolje.
Subota 03.05.2014.14:28
Zapadnjaci Boga ne traze. Tako se i ponasaju. Seti se katolickog objasnjenja da su Srbi sami sebe ubijali u Oluji i Blesku. Naravno nista se nebi dogodilo da ih ne puti isti lobi kao i u prvom i drugom svetskom ratu. Drang nach Osten, samo sad po angloamerickom scenariju. Gazde iste kao i kod Napoleona franka i Hitlera germana. Nesta ih stalno vuce da uzmu tu Rusiju, nije li? Valjda ce da u Rusiji promene doktrinu i shvate da se braniti ne moze na vratima, vec treba da se napadne da bi se branilo. Neutralna ne treba da bude Ukrajina vec Nemacka. Vlajda cekaju izbore za EU parlament i pu Siriji. A do tada ce i da imadu vise materijala za opravdanje pred zapadnjacima koji jos imadu karakter
Subota 03.05.2014.15:38
NAJISKRENIJE SE NADAM DA CE ZLIKOVCI DA PLATE ZA SVA SIROM PLANETE ZEMLJE KOJA SU POCINILI ! VEOMA JASNO SE VIDI DA CE DA SE TO DESI A I JASNO JE SVIMA OSIM GLUPIM MAJDANDZIJAMA DA SE AMERI NE SMIJU UPETLJATI OSIM HUSKANJEM I DA CE NA KRAJU DA PODVIJU REP I DA ZAPALE KUCI AKO IM PRIGUSTI A MAJDANZIJSKI ZLOTVORI CE KAO STO TREBA DA PLATE ZA SVOJA ZLODELA NA KOJA SU PODGOVORENI OD STRANE US ZLIKOVACA !
Subota 03.05.2014.13:59
Vec vidjeno u yu ratovima, propaganda........ne osudise nikog za markale a znaju da je izmetbegovic..........srebrenica delo cia-bnd-francuzi-mi6.......racak-voker oebs-drustvo uz cia-a i druge naslednike gestapo-a........aloooooooo sad cepaju kese oko Russije......
Subota 03.05.2014.14:11
Janukovicu, dolazimo po tebe :)))) https://www.youtube.com/watch?v=JNObM7F9VEA
Subota 03.05.2014.14:16
Ti se nama malo izgubio, pa umjesto u Lugansku zavrsio u Odesi. A gdje su marinci, ovi na snimku su u crnim uniformama-to su neonacisti desnog sektora. SS vazda nose crno.
Subota 03.05.2014.14:28
Kako te nije sramota da se smejes,tebi je ovo smesno? Paliti zive ljude,bacati molotove.Meni nije uopste smesno.Naseli Ukrajince...e sad neka razmisle kakva ih osveta ceka.
Subota 03.05.2014.14:41
ja mislim da tebi na kraju ne gine jedno 30 godina Sibirskog kazamata ako te Rusi uvate ima da te nategnu da ce oci da ti ispadnu,ali nisi ni ti mutav kolko se pravis nisi ti video ukrajinu ni na razglednicu vec seres iz decije sobe koju koristis kod tate i mame iako si sprcao garant 43 godine u dupe! Ti si jos jedan mamlaz u nizu koji zivi ko parazit na grbaci jadnih roditelja kojima si uterao stra u kosti pa te izdrzavaju takvog blentavog!
Subota 03.05.2014.15:41
JES' BALIJO TI CES DA DODJES ! SADA SU SE KARTE DRUGACIJE PODELILE PA TI MOZES SAMO DA KEVCES KO I OSTALE DZUKELE IZ TVOG COPORA ! NADAM SE DA CETE DA PLATITE SVA SVOJA ZLODELA PO SVETU PAS VAM MATER JEBO !

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)