Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
37
Subota 03.05.2014.
11:09
Srna A
Direktor Ruskog instituta za strateška istraživanja Leonid Rešetnjikov ocenio je da će Srbija morati u jednom trenutku da bira između EU i Rusije, te savetovao Vladi Srbije da ne izda Rusiju.
Subota 03.05.2014.11:11
"Uticaj se može pojaviti kada Rusija izađe kao pobednik iz ove krize." ? -al' izlaz iz te krize NIJE u SB UN-a !!!!!
Subota 03.05.2014.11:15
nego - kako to da samo u kombinaciji sa Ruskom zastavom, srpska nije originalna ? u svim drugim, do sada objavljenim kombinacijama, srpska trobojka je bila prava ? i od kad to prva boja na zastavi srbije - nije crvena, nego neka isprana, oksidna boja ?
Subota 03.05.2014.16:27
ZAVESTANJE SV. PETRA CETINJSKOG Sveti Petar I (Cetinjski) pretstavio se u Cetinjskom manastiru na dan sv. Evanđelista Luke 18. oktobra 1830. godine, pun truda, briga i godina, u četrdeset i šestoj godini svoga arhipastirskog služenja. Uoči samog Lučindana, predosetivši sveti Vladika, da mu se bliži kraj, pozva svog sekretara Simu Milutinovića u svoju ćeliju i saopšti mu u pero svoje poslednje zaveštanje i volju. Blagosiljajući sve dobre, verne i poslušne, ostavlja im za opštenarodne potrebe novac koji je dobio kao pomoć od ruskog cara i zbog koga su ga neki klevetali i zaklinje ih da se drže jednoverne i jedinorodne Rusije.
Subota 03.05.2014.11:11
Српски народ никад неће издати Русију,нато власт у Србији може то да покуша,то ће јој надам се бити крај
Subota 03.05.2014.12:16
Ovu vladu su glasalo milijon i šesto hilada penzijonera ne za Evropu nego za penzije. Ako se nastavi izdaja počistićemo ih za jedan dan. Samo neka pokušaju.
Subota 03.05.2014.17:48
"балкан је ово,брзо се промени мишљење народа,а и власт " I to je tacno. Nije nemoguce. Jedino tome ostaje i da se nadamo. Da srpski narod konacno pronadje svoju dusu. Za sada, stvari stoje ovako - Srbija se svrstala u NATO-EU vojno-politicki tabor. Tu nema mnogo razlika od Djukanoviceve Crne Gore! To su realni i objektivni rezultati glasanja biraca izaslih na zadnjim izborima koji su bili prakticno juce. Dakle, to je najsvezije "stanje svesti" srpskog naciona. Zalosno, ali cinjenice to govore.
Subota 03.05.2014.11:36
većinom izašlih članova sns-a ,onih koji mrze dos i plaše se da se ne vrate oni,,koji štite svoje pozicije u javnim preduzećima ,tajkuni...,ali ne većinom naroda.Jer oni koji nisu izašli znaju da za koga god glasali isto im se vata,tj.kolonija ćemo ostati,a ko će biti protektor vucić,dačić,đilas,tadić ili neko drugi, svejedno. Samo rat menja pozicije,a mi sa uništenom vojskom nismo za rat ni sa albanijom. Dobro kaže čovek,samo Rusi mogu promeniti odnos snaga u svetu. i treba da zna da će srpski narod uvek biti uz rusku braću bez obzira na kontinuiran stav izdajničkih i pro-eu i ameropodanički stav vlasti u bg-u.
Subota 03.05.2014.11:44
oni koji nisu izašli su možda i najodgovorniji za ovo stanje.... glupost srba je kosmičkih razmera... protekli izbori su bili JASNO definisani : ZA i PROTIV evropske unije.... srbi su jasno i glasno izabrali.... a to da će sad srbi odlučiti da ne izdaju Rusiju, a nisu mogli da odluče da podrže stranke koje su to, između ostalog, angažovale na izborima, smešno je.... nego, ne znam da li si primetio - ali ni u Ukrajinskim gradovima ne ratuje vojska, nego narod ... protiv vojske...
Subota 03.05.2014.12:05
ma brate mili,znam,a da li ti shvataš da kako god glasali zapadnjaci bi skupili sa konca i konopca na ovaj ili onaj način da se formira vlast koja je u njihovom interesu.Rovarili bi nas,uveli bi nam opet sankcije,znamo svi šta rade sa malim državama koje ih ne slušaju...već smo prošli kroz to,šta da ti pišem kad sve znaš.. sve do momenta dok se ne povinovali ebali bi nas uzduž i popreko. Čak i Rusi kao što vidiš ,vide da su krvave ruke amera u Ukrajini,ali se ne usuđuju da im to kažu za sada otvoreno,a kad budu progovorili,goreće nebo i zemlja,ai iskreno mislim da je taj dan blizu i da je neophodan ..jedino su oni sa kinezima stub odbrane čovečanstva od nadirućeg zla sa zapada..
Subota 03.05.2014.12:07
"sve do momenta dok se ne povinovali ebali bi nas uzduž i popreko." ??? - a ovako nas - miluju, šta li ?
Subota 03.05.2014.12:23
naravno da ne,daju nam na kredit toliko da imamo da otplatimo koru suvog hleba,koju ćemo otplatiti novim kreditom.U suprotnom ni "hleba" biti neće.A treba prerživeti u međuvremenu... Po meni treba se držati neutralno privida radi,biti dvoličan,nikako protiv Rusa. ali ni na strani dušmana,tek toliko da nas ne bi mrcvarili ,jer nemaju više šta osim duše da nam oduzmu. A to im je cilj promenom svesti,koje vučko,pominje.Što je donekle uspelo. U momentu kada svet otpočne (rusi,kinezi,indijci,brazilci,..) zvanično ,otvorenu borbu protiv kolonijalista,mi moramo stati na stranu oslobodioca i braće kao naši preci. Suviše smo mali i slabi da budemo predvodnici...Strpljiv -spasen..
Subota 03.05.2014.17:59
Izvini, ali tvoj stav je oportunisticki, sitno sicardzijski, sitnoburzoaski, nadasve kratkovid i gubitnicki. Vidim da jesi rodoljub, to ne sporim. Ali istorija te demantuje u tvojim "receptima" oko politickog drzanja naroda. Ko je to ikada u istoriji dobio ("daju nam na kredit..") ili kakvu korist imao od svojih zavojevaca i porobljivaca? Da li je "cekanje" dobar nacin? Koga cekati? Nema nama, brajko, slobode i oslobadjanja ako sami ne pruzimo jasan i efektan otpor, pa ma kako se zavrsio! Da, tacno, tesko je to. "Krv, znoj i suze" kad moram tompusara da citiram. Ali je taj odneo pobedu. Nekad je bilo - "glavu dajem, Krajinu ne dajem", a danas? Cekamo, laviramo, kurvamo se... ne ide to!
Subota 03.05.2014.12:08
Glad ce to, ne brini. A Arbanasi i ostali Albanci .....mislim da ce da budu meta Arapska. Ti ih sigurno ne dozivljavaju kao narod, a niti ih vole pravoslavni. Kao ustvari niti njihove mentore Turke koji pokradose kalifat Arapima, da bi ih lakse angloameri kontrolisali. Dakle ostaju im papica i cionisti. Oni ih i stvorise i oni ce svojim potezima na kraju da ih i uniste. Zivi bili.....
Subota 03.05.2014.11:20
P-usne nisu ama bas nikog izdale do sada, one su samo lagale, na siroko, na veliko. "Te p-usne neverne bile su moje, te p-usne ko velike usne, i sami ne znamo zasto smo ih birali, te p-usne....."
Subota 03.05.2014.11:25
Ако Вучић важи за човека од речи онда сигурно неће стати ни на једну ни на другу страну.Време ће показати да ли ће попустити под притисцима огавних западних политичара.
Subota 03.05.2014.11:38
u otvorenom napadu neprijatelja srbije na prijatelja srbije - zauzimanje neutralnog stava je nešto najgore što srbija može da uradi... da ne kažem da je to otvoreno stavljanje na stranu neprijatelja....
Subota 03.05.2014.11:48
zna vučko da ako ne sluša nalogodavcei gazde biće progašen za nedemokratski režim i biće svrgnut pre kraja godine,a njemu su izbori poslužili da ojačavanjem pozicije u skupštini održi poziciju i ojača brojem poslanika koji podržavaju gofno, u slučaju narodnog bunta,usvoji zakone u sprovođenju reformi koje određuje mmf i amerika,koje podrazumevaju otkaze i smanjenje plata i penzija.
Subota 03.05.2014.12:03
Биће на крају све добро.Наши су се одлучили за политику балансирања.Наш најбољи спољнополитички представник био је Милован Миловановић који је још у то време рекао да не треба бити ни на једној страни великих сила јер оне немају слуха за мале државе.Управо оно што раде ови наши сада заговарао је и Он.
Subota 03.05.2014.12:29
Rešetnjikov je ocenio da neće biti trećeg svetskog rata zbog Ukrajine, jer za Ukrajinu na Zapadu nema ko da ratuje - SAD su se već umorile, jer ratuju već 25 godina, a Evropa i nije u stanju da ratuje. Brzo ce to i kod nas, a onda da im se naplati ceo dvadeseti vek......bice narodnog revansizma i fizickog i pravnog...... Ocekujmo da hrvatske, madjarske i albanske snage reda pomognu uspostavljanju demokratije evrofanaticima u Srbiji.... Bice vasara samo takvog.....:-)
Subota 03.05.2014.18:17
Taj ti je Milovanovic bio sitnoburzoaski politicar. Stara skola. Veliki intelektualac, uspesan diplomata, cenjeni Srbin. Ali je i sam u svojim secanjima priznao svoje zablude. Politika neke "nesvrstanosti" u to vreme odvela je Srbiju u klasicne zablude o mogucnosti ulagivanja na sve strane. Prvi test u vidu svetskog sukoba odneo je iluzije i pokazao da neprijatelj i okupator to uvek ostaje, ma kako mu ti isao niz dlaku. Osvescenje je bilo skupo, veoma skupo, ali je donelo pouke za potomke. Ipak, evo sta neki potomci sa tobom danas opet pisu - "balansiranje"!!! To je, u prevodu - kurvanje! A ti balansiraj i dalje. Balansero!
Subota 03.05.2014.18:11
"Ако Вучић важи за човека од речи ..." Vucic je ovo uradio: -verolomno prekrsio zakletvu (svoju rec) u crkvi pred krstom i nad Svetim pismom datu radikalnoj stranci u kojoj je bio medju najvisim funkcionerima! -verolomno pogazio reci obecanja datih narodu u izbornoj kampanji 2012. -verolomno pogazio zakletvu (svoju rec) nad Ustavom Republike Srbije! -verolomno pogazio obecanja data nasoj braci na Kosmetu i izrucio ih ko prasice Zmijinom "ustavu i zakonima"! I posle svega, neko kao ti napise - "Ако Вучић важи за човека од речи ..." ??? !!! ??? !!!
Subota 03.05.2014.13:30
ovako iskreno nisam ni proruski orijentisan niti prozapadno ali realno..kako mozete tako da kazete rusi da vas ne izdamo kad ste nas prvi odjebali 1999 kao fora imali ste frku sa cecenima i sta vec..moje misljenje je da najbolje srbija uradi onako kako bi bilo bolje i za srbiju i za srpski narod..a to je da gleda svoj interes a ne tamo rusi ili evropa sto sere pa da ih slusamo!!!!
Subota 03.05.2014.13:54
Борис Јељцин је био Преседник Русије 1999 године. Јељцин је био издајник,лопов,пијаница није био Рус.2000 године је дошо на власт Путин и одмах је хтео да помогне браћи Србима али Ђинђић није дозвољавао Руску помоћ већ је желео да САД управљају Србијом . ДС није хтела никакву сарадњу са Русијом .
Subota 03.05.2014.19:48
mislim da si puno toga sada pogresio brate :) Jeljcin nije podrzao milosevica jer je ovaj nas lik podrzao generale protiv ljejcina kada je doslo do raskola sovjetskog saveza i mislim da je to bilo presudno da nam bas zato nije dao podrsku..moja je ideologija jasna jebes amere jebes ruse jebes EU samo srbija i to je to!!! :)
Subota 03.05.2014.18:28
Tacno je to. Suve politicke cinjenice proizasle iz rezultata zadnjih izbora pokazuju i suvu politicku stvarnost - ostatak Srbije ide ravno u NATO-EU vojno-politicki blok! U ovome se ne moze naci neka veca razlika od kretanja Crne Gore. To je sada tako i nikako drugacije. Ostaje nada da cemo u blizoj buducnosti umeti da kao narod pronadjemo sebe i postavimo se kako jedino moze narod koji drzi do sebe - protiv okupatora, a za srpsku slobodu i nezavisnost! To je naravno mnogo tezi put, ali besplatan sir je samo u misolovci!
Subota 03.05.2014.20:02
Rusija nije ništa uradila da spreči bombardovanje Srbije od strane NATO-a a sad traži da mi stanemo na njenu stranu. To je malo funjarski. E sad, nemojte me pogrešno shvatiti da ja mislim da je Rusiji obaveza da brani Srbiju. Naprotiv, Rusija nama Srbima uopšte nije potrebna. Mi Srbi treba da imamo neutralan stav prema Rusiji. Ne treba da radimo na njenu štetu ali ne treba više ništa ni da očekujemo od nje. To bi bila jedna realna i racionalna politika. Ne možemo mi večito da žrtvujemo svoju bezbednost i da se zameramo Americi i Evropi kako bi Rusiji kupovali vreme i bili njen pijun i topovsko meso na Balkanu.
Subota 03.05.2014.23:53
hmm decko u pravu si..ja sam reko..jebes amere jebes ruse i EU pogotovo..najbolje je kaoo izrael iskoristi koga mzoes..i cuvaj svoje..pss sta imas bolje ..lepo si reko kako smo prolazili u drugii svetski rat ..ejj..hmm jebala nas rusija sto dalje od nje i od svih..ja samo srbiju volim ne volim ni rusiju ni jebenu ameriku..dosta toga smo rkivi kao narod lepo si gore napisao..sve..da smo organizovai kao izrael psss..spickali bi mi sve redom..jebali bi i amere i ruse i koga stignemo nego jbg..rasulo smo veliko
Subota 03.05.2014.20:50
Okupirana srbija je izdala i samu sebe i svoju pokornu raju, pa sto ne bi i Rusiju ! Okupatorski namesnici u lopurdistanu uzivaju ogromnu podrsku okupirane raje..vise od 90% Nisu vuciqi i daciqi i tadiqi krivi..Kriva je bagra sto ih glasa !!! to jest, kriva je vecina srbistanske raje !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Bagra partijaska je prodala i predke i potomke a da ne proda neku njima daleku Rusiju. Srbija je na izdisaju i nestanku..i mozda je tako i najbolje..Sve najgori olos i bagra i gastosi koji salju pare i finansiraju propast, nekad ponosne, Srbije

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)