Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
13
Četvrtak 17.04.2014.
17:40
Beta A
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić danas je počeo konsultacije s predstavnicima izbornih lista koje su ušle u parlament, a mandatara za sastav nove vlade odrediće u utorak, 22. aprila kada je zakazan razgovor s liderom Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandrom Vučićem. Za sada je jedino poznato da SPS prihvatio poziv Aleksandra Vučića da uđu u novu Vadu, a osim njih koalicioni partner SNS-u u novoj vladi biće i Savez vojvođanskih Mađara, ali funkcioneri te stranke neće zauzimati ministarske pozicije.
Četvrtak 17.04.2014.18:00
Bilo bi smesno da nije zalosno.Ovakve stvari se samogu desiti u Srbiji I nigde drugo na svetu.Ljudi koji bi davni dana trebali biti Iza resetaka ponovo postaju deo vlade pa po onoj nasoj sa kim si takav si....
Četvrtak 17.04.2014.18:28
Народ је гласао за СНС и за СПС . Народ је гласао 5 октобра 2000 године за ДС и Динкића и Чеду . Како народ каже тако ће бити . Какав народ таква влада . Какав газда таква кућа .
Četvrtak 17.04.2014.19:16
Bice ovo vlada sa najmanje politickih stranaka u parlamentu. Sto je jos jako dobro da su nacionalisticke stranke poput. SRS, DSS, D(Z)veri, Nasi i sijaset liliputanaca ostali van parlamenta i daleko od cenzusa. Narod Srbije je prepoznao manipulatorsku politiku koja se svodila na obmanjivanje gradjana, prvo neisporucivanjem Srba Sudu u Hagu, isporuceni su svi, ocuvanja SR Jugoslavije i zajednice sa Crnom Gorom, i vrapci znaju gde je Crna Gora, trulom pricom o EU i Kosovu u Srbiji, i vrapci znaju da gde su za vreme vladavine DSS i DS bili pregovori sa EU, a gde je bilo Kosovo. Nijedno, ama bas nijedno obecanje nije ispunjeno. Sve u Srbiji je do 2012. godine rasprodato, a Srbija u jarku.
Četvrtak 17.04.2014.23:00
Opet ti...? Daj nam reci koje ste vi obećanje ispunili dato narodu ? Jedino što ste ispoštovali gazde, tako da su i oni sami ostali iznenadjeni vašom poslušnošću !
Četvrtak 17.04.2014.19:31
SNOVVDENN JAČI OD AMERIKE A DAČIĆ OD VUČIĆA I NIKOLIĆA KO IH PRISLUŠKUJE,
Petak 18.04.2014.00:33
Potpredsednik DS-a Nataša Vučković izjavila je da je glasanjem u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope za uskraćivanje prava Rusiji da uzima učešće u donošenju odluka u tom telu, iskazala „prosrpski, a ne antiruski stav“.„Rezolucija za koju smo glasali naglašava važnost principa teritorijalnog integriteta. Mislim da mi u Srbiji, s obzirom na politiku koju imamo o nepriznavanju nezavisnosti Kosova, moramo da branimo princip teritorijalnog integriteta u svakoj situaciji“, rekla je Nataša Vučković, dodajući kako nije tačno da su Vesna Marjanović i ona glasale za isključenje ruske delegacije iz PS SE.
Petak 18.04.2014.00:34
U isto vreme u srpskim medijima naveliko se eksploatiše pitanje „nenamenskog trošenja sredstava” na Kosovu i Metohiji od 2000. do 2012. godine. U predlogu izveštaja Anketnog odbora Skupštine Srbije, koji je usvojen u ponedeljak, tvrdi se da je za poslednjih 12 godina u južnu srpsku pokrajinu otišlo oko 2,8 milijarde evra budžetskih sredstava, a da je značajan deo toga nenamenski utrošen.Anketni odbor nije takvu odluku doneo jednoglasno; osam glasova je bilo za, jedan protiv, dok su četiri člana tog odbora bili uzdržani. Usvojeni predlog izveštaja, kaže se, biće upućen na razmatranje novom sazivu Narodne skupštine.
Petak 18.04.2014.00:35
Svakako, pretpostavka je da je „nenamenskog trošenja sredstava“ bilo na Kosovu i Metohiji, ali, zar to nije slučaj sa celom Srbijom? Nažalost, u stanju jedne žestoke informativne opresije, u Srbiji se o zloupotrebama budžetskih sredstava, kako republičkih tako i lokalnih, govori smo kada je to „korisno“ određenim (moćnim) političkim krugovima. A činjenica je da se na sve strane budžetska sredstva nemilice troše (ili tačnije, potkradaju) i da se vlasti prema tim sredstvima, od kojih zavisi normalno funkcionisanje društva, odnose kao da je tu u pitanju alajbegova slama.
Petak 18.04.2014.00:35
U predlogu izveštaja pmenutog Anketnog odbora piše da je „ustanovljeno nenamensko trošenje para iz budžeta za sanaciju posledica zemljotresa u Kosovsko-pomovarskom upravnom okrugu, za otkup kuća za zbrinjavanje raseljenih osoba, izgradnju infrastrukture i u oblastima obrazovanja i zdravstva“.Sa velikim stepenom verovatnoće, moglo bi se pretpostaviti da se pitanje „nenamenskog trošenja sredstava“, koja su izdvajana za funkcionisanje života srpske zajednice na Kosovu i Metohiji, namerno poteže u ovom trenutku. I to samo zato da bi se skrenula pažnja sa one tragične situacije u kojoj se Srbi na Kosmetu danas nalaze.
Petak 18.04.2014.00:36
O pravljenju Zajednice srpskih opština sasvim se zaćutalo. Organizovanje takve Zajednice, sva je prilika, gurnuto je na marginu, iako je to bio jedan od glavnih argumenata SNS i PPV-a za nagovaranje Srba da učestvuju na nedavnim lokalnim šiptarskim izborima. U stvari, vlasti Republike Srbije su bezočno (i na prepad) gurnuli svoje sunarodnike u ustavnopravni sistem natovsko-šiptarske paradržave Kosovo, a da oni ništa zauzvrat nisu dobili. Realno, Srbi su takvim činom izgubili Kosovo i Metohiju, postali su građani drugog reda u „nepriznatoj“ paradržavi Kosovo; izgubili su svoje opštine, svoje pravosuđe, svoju policiju.
Petak 18.04.2014.00:37
Država Srbija tamo više ne stanuje – i sve to zahvaljujući srpskoj vlasti, koja se daleko više trudi da zadovolji interese zapadnih diplomata, nego interese naroda koji predstavljaju.Praktično, Srbi Kosova i Metohije više nisu briga Republike Srbije; oni de facto nisu njeni državljani i njihova sudbina sada zavisi od milosrđa kosovskih Albanaca i predstavnika „međunarodne zajednice“. Zajednica srpskih opština na KiM-u postala je jedna velika „predizborna“ šarena laža, slična onoj o otvaranju Kancelarije za brze odgovore, ali sa daleko strašnijim posledicama.

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)