Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Ponedeljak 14.04.2014.
04:46
S. M. Tomić - Vesti A
Sara ima šest godina, a pregled magnetnom rezonancom čeka trećinu života. Njen očajni otac Milan Đerasimović je prošle nedelje stajao ispred beogradskog Instituta "Dr Vukan Čupić" s transparentom "Moje dete dve godine čeka magnetnu rezonancu". Dete je jedan lekar nazvao tehničkom greškom jer joj je trebalo snimiti glavu još prošle godine. U srpske bolnice pacijent mora da ponese i prvu pomoć jer nema zavoja, vate, špriceva, toplomera, sapuna, decu od teških bolesti lečimo SMS-om, više od 55.000 ljudi je na listama čekanja za 13 vrsta pregleda i operacija. Najduže se čeka na preglede magnetnom rezonancom i skenerom, kao i na operacije srca, katarakte, kuka, kolena, na koje će neki pacijenti na red doći tek za pet ili čak 10 godina.
Ponedeljak 14.04.2014.08:17
Nekima ce pre uci u dupe nego u glavu,Rusija, USA ,picke materine ,zabole me, aloo umiremo ko pilici i sami smo krivi za to.Dosta! treba neko da povede narod da se bori za svoju egzistenciju.I nema vise kao u romanu Dzordza Orwela-Zivotinjska farma,traze se istinske Srpske patriote.
Ponedeljak 14.04.2014.10:46
Ne moze da te zabole, posto ti koji ti vode drzavu vec dvadeset godina rade po instrukcijama zapada kao njihovi faktori stabilnosti. Mozes samo da budes ljut na bu....le u Srbiji koje cute, a ne dignu revoluciju. „Народ који нема своју земљу не може се назвати народом. Novi EUrobski ugovor sa Amerikom o slobodnoj trgovini, govori o tome da propise i o kvaliteti zdravstva kao i hrane, ne odredjuju vlade-TJ narod na izborima, vec korporacije koje ne placaju k tome nikakavu dogovornost posto se sporovi resavaju arbitrazom. Ako se narod pobuni, sleti Bener i tajne sluzbe koje kontrolisu mafiju pokrecu smrtni tocak za taj narod. Slabi su oni i malo ih je, ali narod je navikao da bude ROBOM
Ponedeljak 14.04.2014.16:14
јако ми је криво због мале што мора оволико да се чека на дијагностички преглед.. и сама сам више пута из државне праксе била упућивана на приватну праксу да радим неке анализе.. још црње је било када у еминентној државној установи наводно нису имали реагенс за једни анализу која је била бесплатна уз упут, али исти тај реагенс су имали уколико бих ту анализу платила.. једино што ми је драго јесте да видим да је отац најзад нашао прави пут. Свака част Ђеро!
Ponedeljak 14.04.2014.08:44
A kako bi bilo da se smanje troskovi tamo gde moze?! Recimo, lekar uzme 500 evrica za namesteni carski sebi u dzep, a zajedno on i pacijentkinja ostete bolnicu za bar 2000 evra. Ko ce to da vrati ovom narodu?! Naravno, istrosila se sredstva, i sad nema ni za one kojima treba, pa neki dr menjaju pricu kako taj carski, na konto kog su se obogatili, nije vise in, vec ce oni za menje para da porode zenu prirodno. Nikako se ne bi moglo desiti da neko slucajno odustane od mita, kad je vec placen za to od drzave, koliko god to bilo. Da su sprecili ovakve i slicne kradje, ne bismo imali tako lose opremljeno zdravstvo, jer bi se za protracene pare moglo nesto i nabaviti.
Ponedeljak 14.04.2014.14:46
nazalost bice i gore za obican narod, svelo se zdravstvo na kucanje na kompijuteru i na milione papire a najmanje na rad sa obolelima, a to smislja neka budala koja nema veze sa zdravstvom i radom sa praksom, a radnici moraju da rade po tome, jebe lud zbunjenog i tako godinama, .............
Ponedeljak 14.04.2014.15:27
Kao prvo,plate u zdravstvu su generalno male u odnosu recimo na lokalna preduzeca vodovod na primer gde cistacica ima deset hiljada vecu platu od medicinske sestre,ili vozac u sudu ili vodovodu ima deset hiljada vecu platu od vozaca u zdravstvu,znaci plate u zdravstvu su male,i nisu samo doktori jadni,sta je sa ostalim nemedicinskim radnicima i oni treba da hrane decu.Zasto Tomica ne odgovara,i nijedan ministar nikada.I ne gledajte samo plate doktorske na papiru,pogledajte prihode na racunima koliki su,dezurstva jedan dan praznikom preko 100e,radnim danom upola,doktorima nikada nije bilo lose,manjina doktora zasluzuje velike plate jer rade,a ogromna vecina nemaju pojma i primaju platu .

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)