Utorak 30. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
20
Subota 12.04.2014.
19:29
Beta A
Predsednik Hrvatske Ivo Josipović rekao da je Hrvatska utemeljena na antifašizmu i da neće uspeti pokušaji da je predstave kao zemlju koja nije bila pobednica.
Subota 12.04.2014.19:35
Pa da, kao i Nemacka, naravno. Pa ko pretvara crno u belo i belo u crno? Mi naravno, vi hrvati ste uvek i bili antifasisti, to svako zna, po gotovu one hiljade jevreja, roma, srba zene i dece koje ste pobili po logorima
Subota 12.04.2014.19:52
Po dobrom starom hrvatskom obicaju, on *ignorora* deo istine - oko 90% - koji kaze da je fasizam ne samo nastao u hrvatskoj (Starcevic), nego i da je on u hrvatskom narodu i danas jaci nego u bilo kojoj drugoj zemlji. I tako ti on prica nadugacko i nasiroko kako se 30-tak hiljada zbeglice iz Dalmacije patilo u koliko toliko normalnim uslovima zivota u izbeglickom logoru, i to treba da je simbol hrvatskog antifasizma. A to sto su hrvatski fasisti u isto vreme pobili izmedju pola miliona i milion "nepodobnih rasa", uglavnom Srba - e o tome nije zgodno. Ne uklapa se u sliku "antifasisticke Hrvatske".
Subota 12.04.2014.19:35
Njemački i hrvatski fašisti pravili su NDH; njemački i hrvatski demokrati napravili su NDH i pomogao im ceo svjet, neka neko reče da nije tako bilo,
Subota 12.04.2014.19:53
Sveti su ostali usamljeni a sotona je prevarila sve vlasti i narode; JOVANOVO OTKRIVENJE 20,7,8. 1000 G. SU ČEKALI NA DRŽAVU.
Subota 12.04.2014.19:40
SVE ŠTO IMA LEPO U ISTORIJI HRVATSKE NEKA NEKO NAPIŠE JER ONO ŠTO JE DO SADA ZABELEŽENO NEMA LEPOG.
Subota 12.04.2014.19:42
А централни пилари ових темеља леже у Јасеновцу и познатој усташкој бескрупулозности.
Subota 12.04.2014.20:14
(hrvatskom) SINU TISUĆLjETNE KULTURE Jovan Dučić Ti nе znadе mrеti kraj slomljеnog mača, Na poljima rodnim, branеći ih časno Kitio si cvеćеm svakog osvajača, Pеvajuć’ mu himnе, bеstidno i glasno. Slobodu si vеčno, zakržljala raso, Čеk’o da donеsu tuđi bajonеti, Po gorama svojim tuđa stada pas’o, Jеr dostojno nе znaš za Slobodu mrеti. Pokaži mi rеdom Vitеzе tvog roda, Što balčakom s ruku slomišе ti lancе, Gdе jе Karađorđе tvojеga naroda, Pokaži mi tvojе tеrmopilskе klancе. S tuđinskom si kamom puzio po blatu, S krvološtvom zvеra, poganе hijеnе, Da bi mučki udar s lеđa dao Bratu, I ubio porod u utrobi žеnе.
Subota 12.04.2014.20:15
Još bеzbrojna groblja zatravio nisi, A krvavu kamu u nеdrima skrivaš, Sa vеšala starih novi konop visi, U sumraku uma novog gazdu snivaš. Branio si zеmlju od nеjači našе, Iz kolеvkе pio krv nеvinе dеcе, Pod znamеnjе srama uz imе ustašе, Stavio si Hrista, Slobodu i Svеcе. U bеzumlju glеdaš ko ćе novе kamе, Oštrijе i ljućе opеt da ti skujе, Čiju li ćеš pušku obеsit’ o ramе, Ko najboljе umе da ti komandujе.
Subota 12.04.2014.20:17
HORDA Jovan Dučić Mi nismo poznali vas po zastavama, Ni vašе hеrojе „od lavova ljućе” Svе na kolеnima vukli stе sе k nama Nosеć mač ubicе i luč palikućе. Bеz buktinja idе ta vojska što ćuti, Požar sеla svеtli za maršеvе gordе... Vašе gromkе himnе nе čušе nam puti: Nеmo ubijaju dеcu starе hordе. Polomistе višе kolеvki, o srama! Nеgo hеrojima otvoristе raka, Podavistе višе njih u postеljama, Nеgo što stе u krv srušili junaka. Uzеli stе oči frеskama sa svoda, Glavе kipovima hеroja iz bajkе; Spržili stе sеmе u strahu od ploda, I rеč ubijali ubijajuć majkе! Prеsiti sе zеmlja od krvavog vala, Ali vam pobеda nе osvеtli licе; Jеr lovor nе ničе s bunjišta i kala, On jе za hеrojе, a nе za ubicе!
Subota 12.04.2014.20:23
Sta i vi ne izaberete predsjednika koji dolazi iz antifasisticke obitelji kao sta je josipovic pa vas ne bi bilo toliko sram a i mogli biste se hvaliti antifasistickim temeljima
Subota 12.04.2014.23:13
Manki . Srbi su zrtve fasizma, Srbi su pobijedili fasizam a tvoj predsednik se krije iza toga.Dovoljno je reci da niko iz hrvatske vlade nije optuzio simunica.I ti koji su bjezali u El Sat su bjezali od partizana.Vi ste otpad ljudskoga roda, vama je ustasluk u genima.
Subota 12.04.2014.23:59
Strani istoričari su Hrvate opisali kao zločinački nastrojen narod. Za ove, Hrvati su ljudi iz "Crne legende" koja je nastala kad je Fridrih Šiler, klasik nemačke književnosti u svom delu "Istorija tridesetogodišnjeg rata" opisujući osvajanje Magdenburga u maju 1631god.napisao da su se Hrvati koji su učestvovali u tom ratu "zabavljali bacanjem dece u plamen". 85% građana Magdenburga je bilo tad poklano.O ovoj crnoj legendi o Hrvatima Karl Barc, je u svom delu Četiri druga napisao: Hrvati nemaju ama baš ni jednu vojničku i ljudsku vrlinu. Oni su samo razbojnici, pljačkaši i ubice, dok fizički predstavljaju nečista i smrdljiva lica Tada je nastala izreka Sačuvaj nas Bože Hrvata kuge i gladi.
Subota 12.04.2014.20:25
Rat protiv ćirilice u Vukovaru INTERVJU sa Igorom Mandićem: Igor Mandić najpoznatiji hrvatski književni kritičar, esejist, polemičar, kolumnist, autor više od 30 knjiga ********* Gospodine Mandiću kako će se završiti „rat protiv ćirilice“ u Vukovaru? „Ustašija se probudila, nije ni zaspala, ni bila pokopana, kako smo mislili, i taj grozni element rovari u hrvatskom nacionalnom biću, tako da će uništiti i samo to biće. To je kao rak koji jede svoga vlastitelja. Stara ustašija i neoustašija su isti rak-fenomen u Hrvatskoj, i vode nas u letarno stanje, u smrtnost. Ali, nije ćirilica problem u Vukovaru, ona je samo izgovor da se maknu preostali Srbi. Na bilo koji način.
Subota 12.04.2014.20:34
HRVATI PROTIV ĆIRILICE ??? !!! Kako da shvatim ovu IZJAVU NAJUGLEDNIJE INTELEKTUALNE INSTITUCIJE Republike Hrvatske Naučni skup Hrvatska ćirilična baština u Hrvatskoj akademiji znanosti i umetnosti /HAZU/ Na međunarodnom naučnom skupu „Hrvatska ćirilična baština" povodom 500 godina od štampanja knjige „Dubrovački ćirilski molitvenik" u Hrvatskoj akademiji znanosti i umetnosti učestvuje 25 stručnjaka iz Hrvatske i BiH. Predsednik HAZU Zvonko Kusić naveo je da je hrvatska ćirilična baština „svesno ili podsvesno bila potiskivana" dok je akademik Stjepan Damjanović ukazao da je od 11. do 18. veka na velikim delovima hrvatske teritorije stanovništvo pisalo ćirilicom.Pisali su bivši Srbi.
Subota 12.04.2014.20:38
Italijanski pisac Malaparte u svojoj čuvenoj knjizi "Kaputt", u poglavlju pod naslovom "Kotarica ostriga", piše o kotarici punoj očiju srpske dece, koju je šef hrvatske države Ante Pavelić držao na svom radnom stolu prilikom susreta sa Malaparteom. Zgranutom Malaparteu, koji je pomislio da su u kotarici ostrige, Pavelić je objasnio da su izvađene dečje oči poklon njegovih "hrabrih ustaša". Izvor: ( knjiga Eugena Jurišića, “Sudski proces Tito-Mihailović”, str.61. Jurišić citira francuski prevod Malaparteove knjige, “ed Denoel”, str. 322-323).
Utorak 15.04.2014.13:15
Nostoji samo jedan "mali" problem.Većinu potomaka tih antifašista ste protjerali iz Hrvatske i obnovili NDH.

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)