Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
18
Nedelja 30.03.2014.
21:32
Jutarnji A
Andrej Ilarionov, nekadašnji glavni savetnik za ekonomska pitanja Vladimira Putina, za jedan švedski list "otkrio je" da je Krim tek početak u ostvarivanju planova ruskog predsednika. Navodno, Putin želi da pokori Belorusiju, Finsku i baltičke zemlje.
Nedelja 30.03.2014.21:42
""Potrebno mu je pružiti otpor svim raspoloživim sredstvima. Ja nisam krvolok, ali ponekad nema drugog načina nego vojnim putem zaustaviti protivnika. Jedini odgovor na čistu agresiju je demonstracija volje za kolektivnom odbranom", kaže Ilarionov. " ??? - kako me ovo sve podseća na jednog našeg "državnika" koji je svojevremeno tražio od "prijatelja" iz nato da bombarduju Srbiju do iznemoglosti ? Veoma slična priča - i veoma slični "prijatelji" ?
Nedelja 30.03.2014.22:18
Мене ово подсећа на деведесете када су нас оптуживали за све и свашта.Овај Иларионов је добио отказ пре десетак година, сада живи и "ради" у америци. Вероватно му је било идиотски да тврди да Путин прави велику Русију па 'ајд да употреби ово "покори Финску..." Западњаци сруше легитимну власт у Украјини а ови причају о Ширењу Русије.
Ponedeljak 31.03.2014.06:40
Управо тако! Он је сада руски емигрант у Америци. Такве увек покушава да врбује ЦИА, и очигледно је да је он био одлична прилика за то! Ово што пише је исто оно мишљење које ЦИА покушава да наметне свету! Провидни су да не може више!
Ponedeljak 31.03.2014.10:10
Видиш колико је у тексту присутан западни начин размишљања-само како искористити нешто тренутно. Типично опортунистичко-хедонистички: узми све овде и сада, искористи то максимално и иди даље не не брини за последице макар газио по мртвима. Код нормалног света то нема прођу али код простог народа на западу који је индоктриниран анти-руском пропагандом то пролази. Пролази и код ових наших бесних германофиличара (немам адекватнији назив) који су заслепљени неким квази-вредностима које нам долазе са запада.
Ponedeljak 31.03.2014.10:38
На жалост, тако ипак мора бити! Народ гута оно што му се сервира! Он се ништа не пита, и стално се ради на његовом "зомбирању", распаљујући страсти свих врста, јер помоћу њих једино могу да манипулишу људима! Ето довољно је подржати страсти хомосексуализма (блуди) и сви педери ће бити за ту опцију. Већ су змбирани. Све окрећу тој опцији која подржава ту њихову страст, без обзира на реалност и опште добро! Занемарују све, ако је то противно опцији која их легализује како нешто нормално. Није више битно ни да ли ће то имати било какве друге последице по народ и државу. Робују својим страстима и само оне су им важне! Такво "зомбирање" се шири и на цели народ, кроз распаљивање других страсти!
Ponedeljak 31.03.2014.10:47
Распаљује се мржња (страст), да би се манипулисало масама, распаљује се страст према материјалним стварима, моди, наводној слободи (живи како хоћеш, и не дирај друге да живе како хоће). Другим речим: "Робујте страстима што више, јер ћемо онда лакше да манипулишемо вама помоћу тих страсти!" На пример идемо уз Америку, јер она нам је дала Windows, мобилне телефоне, компјутере... Зато треба пристати и на продају земље, и на унижења сваке врсте, и на гејбракове, и на ГМО, јер они су направили Windows и компјутере! Нисмо ни свесни да су на тим стварима зарадили на нама и да покушавају да нас помоћу њих контролишу! Нису нам ништа дали! Они нам узимају и новац и време и веру и национални идентитет.
Ponedeljak 31.03.2014.10:54
Ми њима стално дајемо за те технолошке "играчке" све, и новац и време и душу. Робујемо тим савременим играчкама мислећи да ћемо бити срећнији с њима! Никада се није лакше живело и никада нисмо били несрећнији! Бракови се растурају, љубави нигде нема, свуда су само похлепа и страсти! Њима робујемо и уништавамо и себе и своју децу! Стално се потврђује оно записано у Апокалипси! И поред тога, све више радимо баш тако како је написано! Све смо ближи паклу и крају света! Толико смо зомбирани, да нам више ништа није важно, само нам дај хлеба и игара! Тотални међународни дебилизам!
Nedelja 30.03.2014.22:15
До неке границе је и у праву! Неправда кад тад мора бити исправљена! Све преко тога може негативно да се одрази!
Nedelja 30.03.2014.22:36
E ako to krvatski jutarnji list pise onda je verovatno istina Vesti..razmislite malo pre nego objavite vesti iz antisrpskih biltena
Ponedeljak 31.03.2014.00:03
Rusi se već jedanput dobili po tintari od Finaca 1940. godine tako da im je bolje da ne traže đavola.
Ponedeljak 31.03.2014.00:07
Jesu, izgubili su... ali su posle nadoknadili. i promenili zastavu u Nemackoj Mnogi su pokusali da pokore Ruse...i svi su zavrsili svoju pricu braneci sopstvene kuce...od RUSA!
Ponedeljak 31.03.2014.02:36
A 1989. godine su pognutih glava napuštali tu istu Nemačku i, gle, danas je Nemačka u EU i NATO sa jačom ekonomijom i većim životnim standardom nego što će Rusija ikada imati. Kakva ironija. A nakon nje, Rumunija, Bugarska, Poljska, Mađarska, Češka, Slovačka i batličke zemlje su se takođe priklonile EU i NATO-u. Ukrajina je na redu a Rusija ostaje sama sa svojim vernim saveznicima Kazahstanom i ekonomskom silom Belorusijom.
Ponedeljak 31.03.2014.00:45
SSSR nije izgubio Zimski rat 1939., zauzeli su dijelove Finske,ali su imali ogromne gubitke. 1944. godine Moskovskim ugovorom, Finska je de fakto kapitulirala. Morali su da Rusiji predaju dijelove teritorije i platne ratne reparacije, jer su se borili na strani Sila osovine, iako formalno nisu bili potpisnici Trojnog pakta. Do tada su imali bogatu naci tradiciju-koristili plavi kukasti krst kao oznaku za svoju vojsku i avijaciju.

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)