Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
17
Ponedeljak 24.03.2014.
16:03
R. Tasić - Vesti A
Na pravoslavni praznik Mladence u aprilu 1942. godine zloglasne ustaške jedinice pod komandom Jure Francetića u selima Stari Brod i Miloševići, na levoj obali Drine, petnaestak kilometara nizvodno od Višegrada, stižu srpski zbeg od desetak hiljada duša, sa ženama, starcima i decom, i prave stravičan masakr.
Ponedeljak 24.03.2014.16:06
Има ли места а да нису починили покоље.
Ponedeljak 24.03.2014.18:49
Zasigurno nije postojalo. Bilo je u Starom vijeku slični njima - Guti i Lulubejci, i istrebljeni su zbog toga, jer im je ponašanje bilo u kombinaciju ustaša i japanskih fašista po principu: "ruši sve od kulture i ubijaj".
Ponedeljak 24.03.2014.16:44
Nisu mu presudile vile već sjekira u glavu. Broz je poslao glavnog kirurga NOVJ da ga pokuša spasiti operacijom, ali nije uspio. Što se tiče njemačke uloge, to se dogodilo i u mojem selu. Poručnik, komandir artiljerijske baterije, je naredio svojim vojnicima da pucaju u ustaše ako pređu u dio sela nastanjen Srbima. To je spasilo moju babu i ostale Srbe. Ustaše iz sela su otišle u Legiju u SSSR i samo jedan je preživio.
Ponedeljak 24.03.2014.16:51
Овај злочин геноцида над невиним српским цивилима починили су хрвати и муслимани (бошњаци) заједно. Комунисти су саучесници у злочину јер нису дозволили да се зликовци казне и да се о овом и бројним другим злочинима над српским народом сазна истина.Не комунисти су чак јаме у херцеговини пуне закланих Срба зацементирали. Једна од најпознатијих је она у Пребиловцима.Погледајте ову страшну причу која сведочи о хрватском армагедонском геноциду над Србима - геноциду који су поновили 90-тих. Ни за шта се нису покајали нељуди. http://www.youtube.com/watch?v=h_pSl6SgYJE
Ponedeljak 24.03.2014.17:34
Mucenicko selo, kakva strasna sudba. kamen da zaplace.veliki su ovo Srbi, ovi mestani.ako ima pravde i necega, nek ovo selo ponovo vaskrsne i nek se radjaju deca u velikom broju, a ljudi da budu slozni i postuju i pomazu se.
Ponedeljak 24.03.2014.18:38
На овом документарном филму види се да су хрвати-сатански накот и зло које не мирује! Довољно је рећи да хрватска државна телевизија пушта емисије о крвнику францетићу у којим га приказује као хрватског хероја који је избио на Дрину. То је погрда морала и Бога а хвалоспев њиховом духовном оцу-сатани!
Ponedeljak 24.03.2014.17:39
Ne sklanjajte ovaj tekst, neka stoji, neka citaju ljudi, da se ne zaboravi, da se pamte zlocini smrdljivih psina, monstruma u ljudskom obliku.ustasa, djavoljih slugu.
Ponedeljak 24.03.2014.17:50
Ustase - najdublje zlo i uzas covjecanstva. A danas mnogi Hrvati , neki u neznanju , a neki namjerno, velicaju ustastvo , i kao da su zedni krvi, njih desetine hiljada skandiraju ustasko nacisticke pozdrave sa tribina stadiona , na koncertima, stranackim okupljanjima i sl. A svijet (zapadni dusmanski) se pravi kao da je udaren iznenadnim sljepilom. Sramno i opasno.
Ponedeljak 24.03.2014.18:16
Шта очекивати од усташких гована. Њихова патолошка мржња према свему српском је предмет за психоанализу. Чуо сам да је током овог страшног догађаја 320 наших девојака и девојчица скочило у Дрину да их не черече и не покољу ове наказе...
Ponedeljak 24.03.2014.18:49
Takva je sudbina naroda koga nerpijatelj spasava od prijatelja, takozvanih 'hrvata' koje dvaput pustis u istu drzavu da bi te dvaput klali i istrebljivali. Dobro da nas jos uvek ima ali ne zaboravite svaki put kada osetiti bes i zelju za osvetom nad ovim srbokatolickim hrvatskim sljamom da u nas u Srbiji i dalje ima ljubitelja i hvalitelja Jugoslovenstva i titoizma i to ne malo. A Nemci su ovde pokazali da oni osecanja prema nama nemaju, osvojili su nas jer smo im udarili kontru u njihovim evropskim planovima a ovde su nas spasavali kao i na vise drugih mesta u NDH kako se pravoslavni Srbi ne bi dizali na ustanke i tako napadali i Nemce uz pogane ustase.
Ponedeljak 24.03.2014.18:55
Nije to Djermano bas tako crno - bijelo. Problem je sto svi vrse pritisak na Srbe i Srbiju da se ograde od zlocina i da se izvinjavaju, da priznaju da su najgora cudovista na svijetu, a npr. cinjenica da se sve veci broj Hrvata poistovjecuje sa ustastvom i uziva i kune se u ustase i njihove zlocinacke tekovine i da se Hrvatska uopceno desno radikalizira, prolazi u 'demokratskom civiliziranom svijetu' kao halva. Osjecam nepojmljivo gadjenje prema takvim dvostrukim mjerilima. Dezulovicev tekst o sramoti danasnjeg ustaskog (a nekad casnog i svijetlog) 'Hajduka' trba neprekidno drzati na vidjelu svim hrvatskim (neo) ustasama !
Ponedeljak 24.03.2014.19:15
Ne generaliziram, a kamoli rasisticki. Cesto sam u Hrvatskoj, neki Hrvati su mi medju najboljim prijateljima. Decidirano sam se izjasnio protiv hrvatskih ustasa i zatvaranja ociju pred problemom galopirajuce ustaske radikalizacije mnogih segmenata hrvatskog drustva.

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)