Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
33
Nedelja 23.03.2014.
03:34
24sata.rs A
Mesto u kom je Gavrilo Princip tamnovao zbog atentata na Franca Ferdinanda bio je zatvor u Terezinu. Tamo je Gavrilo napisao svoj jedini sačuvani literarni rad, koji je nosio političku poruku.
Nedelja 23.03.2014.05:45
Jel smo dostojanstveni dovolnjo da bilo koga sada uporedjujemo sa Pincip Gavrilom-nasa bruka i sramota je veca no svaka golgota-oprosti nam Gavrilo mnogi nasi losi elementi drustva izdase Srbiju 5 oktobra-uzese vlast bas ti ljudi koje bi ti strasno pogazijo-i oni sada vode Srbiju za koju si se ti zrtvovao-dade svoj zivot mladi za slobodu i dostojanstvo Srbskome Narodu-priblizava se izvorni heroj Srbstva dosada niko ne zna koje al dolazi da oslobodi Srbske Rasse njene tegobe-vrati se Gavrilo prosetaj tvojom Srbijom i spasi nas koje neznamo pravilno da je branimo-austro-ugarska zla masina zaustavi se i slomi zube na Srbskim Topovima i Vojnicima. +Gavrilo i Andjeli Srbe vode i brane+
Nedelja 23.03.2014.03:46
Nisam znao za ove stihove, ali bas su kao da ih je Princip pisao.
Nedelja 23.03.2014.10:56
Невезано за тему http://www.rastko.rs/rastko-lu/umetnost/knjizevnost/poezija1/index_l.html#_Toc12686151 Песме које је 1842. године написао Лужички Србин Handrij Zejler, од којих се посебно издваја "Gde je Srbima rodni zavičaj?" "Gde je Srbima rodni zavičaj? ....... Reci mi onda gde je taj prostrani kraj!? Od Labe počinje on, pa ide do Dunava, od Crnog Mora čak do Kamčatke, eto, to je taj prostrani kraj, nas Srba rodni zavičaj...! "
Nedelja 23.03.2014.08:10
Romantika-ali to sto je pucao u zenu koja veze nije imala sa politikom,jel to romantika,ajde sto je ubio prestolonaslednika,to neka bude politicki vid borbe iako po danasnjim standardima bi bio terorista ATENTATOR.Da li je Oswald pucao u Dzeki?itd itd i tom sl.Realnost je oduvek bila deficitarna na ovim prostorima.
Nedelja 23.03.2014.08:17
Ej -a sada u Austriji more Srba svi bi tamo da rade,svima je smetala stara gospodja ne samo Srbima,a svi su relativno dobro ziveli u njoj,sada da nema zapada njene drzave naslednice bi sve ratovale medjusobno.Tako je to kad se raspadne monarhija-misevi kolo vode.
Nedelja 23.03.2014.12:27
Који то сви? Добро су живели виши слојеви друштва и индустријски центри попут Беча и Прага а сиротиња? То је бре био полуфеудални систем уређења са властелом и сељацима-беземљашима а двадесети век увелико тече. Чак је у једној Србији био донет закон, још половином деветнаестог века, да се сељаку не може одузети кућа и окућница. Код Мађара је сличан закон и аграрне реформе ступиле на снагу тек стотинак година касније - после ДСР!!! Колико је било добро за време АУ Хрвати су стигли да населе обе Америке у великом броју, чак и до Боливије на Андима. Док су им код куће, по Загорју и Славонији, харале болештине попут маларије.
Nedelja 23.03.2014.09:39
Глупо ти је резоновање, била је уз њега значи подржавала га је какве везе што је жена, ипак вам је најбоља пропаганда што сте бабу још направили трудном.
Nedelja 23.03.2014.11:56
Žena je kolateralna šteta. Gavrilo je izjavio na suđenju da mu je jedino žao što je i ona stradala, a da se ne kaje zbog ubistva tiranina, koga ni rođeni otac nije oplakivao. U svakom slučaju, nije namjerno gađao ženu. To se zna
Nedelja 23.03.2014.14:13
Gavrilo Princip je bio slabovid... Lepo ti je rečeno da je izjavio kako mu je žao što je i ona stradala, ali u metežu i brzini pa plus slab vid - šit hapens !
Nedelja 23.03.2014.15:07
Zaboravimo tu ženu. Nebitna je sasvim. Gavrilo je prvi put u životu držao pištolj u ruci samo kmoji dan prije atentata. Urođeni talenat i efikasnost su mu nesporni, a za starom babom nek njena djeca plaču. Kao da mi nemamo koga oplakivati, pa da nam je Sofija prioritet. Kako je došla, tako je prošla. Da je došla kao mis Irbi, svi bi je i danas slavili.
Nedelja 23.03.2014.16:18
Rezonovanje ti je po starom dobrom obicaju uglavnom nakazno. Po kojim je to standardima Princip bio terorista, vasim srbokatolickim ili mozda engleskim? Pa vecih ubica i terorista od vas i Engleza covecanstvo nikada videlo nije. Licno nikada nisam podrzavao Sarajevski atentat jer je on najmanje dobra doneo Srbiji a najvise vidi upravo vama srbokatolickim hrvatima i Englezima koji stoje iza njega ... ali nazavati Principa teroristom je potpuno umobolno. Li Osvald je ubio svog zemljaka i sugradjanina, legalno izabranog predsednika sopstvene drzave. Princip je ubio stranca i okupatora. Po toj logici su i Cesi koji su ubili nacistu Hajdriha bili teroristi. Mirek, Mirek, pravi si drek.
Ponedeljak 24.03.2014.06:23
Jel se ti namerno pravis lud,koliko puta da ti kazem ,hvala bogu da nisam ni Srbin ni Hrvat,ni Musliman, jer ste vi isti narod,politicka nakazo,a poredjenje ti je mrak,uporedjujes Hajdriha sa prestolonaslednikom,kako te nije sramota.
Nedelja 23.03.2014.09:21
Mi SRBI koji danas živimo nismo NI DO KOLENA GAVRILU PRINCIPU,šta nam sve radi naša veleizdajnička vlast na čelu sa nepismenim i glupim nikolićem,a mi ćutimo,ajd što ćutimo mo gle čuda još njegovom potrčku vučiću na izborima dajemo za pravo da rasturi i i uništi svaki ponos kod Srba,stvarno se često pitam ko smo mi Srbi,šta nam se dešava zašto smo mi koji danas živimo kukavice i ne dignemo glas protiv svih koji danas rade na promeni svesti Srba kako to veleizdajnik vučić reče da Srbi moraju da menjaju svest.
Nedelja 23.03.2014.09:33
Ми смо као народ у цјелини увијек били такви, ваде нас појединци и величине попут Гаврила Принципа. А послије првог свјетског рата смо се срозали и предали тј постали слијепи и послушни. Кад је краљ Петар питао Мишића да изврши и спреми мобилизацију војске прије балканских ратова Мишић му је одговорио да би прво требало извршити мобилизацију на цјело српство. Данас је још горе и треба можда бити још горе да се маса покрене само се бојим да је касно...
Nedelja 23.03.2014.09:28
Čitao sam ove stihove u knjizi "Sarajevo 1914.", Vladimira Dedijera. Gavrilo Princip ostaje PRINCIP !
Nedelja 23.03.2014.09:34
Napisi mi molim te o kakvazoidima, odakle se su tacno dosli, kada, ko ih je poveo, i ko im je dopustio da se nasele kod nas.podrobnije.hvala pa onda onu kjnigu istorija srba od vladimira corovica i da ne citam, pise da smo se doselili u petom veku, a vincansko pismo na cirilici je staro dvanaes iljada godina.corovic je bio masoncina, nisam trebao da kupujem te lazi.
Nedelja 23.03.2014.09:38
Napisi mi molim te o kakvazoidima, odakle se su tacno dosli, kada, ko ih je poveo, i ko im je dopustio da se nasele kod nas.podrobnije.hvala pa onda onu kjnigu istorija srba od vladimira corovica i da ne citam, pise da smo se doselili u petom veku, a vincansko pismo na cirilici je staro dvanaes iljada godina.corovic je bio masoncina, nisam trebao da kupujem te lazi.
Nedelja 23.03.2014.10:06
Naravno da mogu. Pročitaj izuzetnu knjigu sa sve dokazima "Izmišljeno doseljavanje Srba" od Deretića, Antića i Jarčevića. Tu ti je sve, pa čak i o Kavkazoidima (ALbancima) ono što nama nisu znali da kažu ni na fakultetima jer POJMA NEMAJU i treba da ih je sramota jer nikad nisu obrazlagali svoje argumente govoreći isto - da oni nisu nikakvi Iliri. ALbanci su imali svoju istoriju u Dagestanu (najbliži sropdnici su im Ajzerbedžanci danas) do VIII vijeka kada su im grad Albanu razorili Hazari, a kako su ALbanci bili dijelom muslimani onda su ih Arapi spašavali i preseljavali u Siriju jedan dio, a drugi kraj Crvenog mora, odakle su oćerani pod pritiskom naroda kojem su zasmetali. Odatle se oni
Nedelja 23.03.2014.10:11
onda doseljavaju na Siciliju, a odatle na Balkan kao zvanično prvi put u Evropu, kada ih je vojskovođa vizantijski, Đorđe Manijak, doveo u svojoj pobuni protiv Vizantije, da bi se osamostalio. Ustanak je pao, Manijak ubijen, a lađe s kojima ih je doveo uništene od vizantijske vojske. Jedna dio kako je uspio pobjeći u Zetu (maksimalno 2 - 4 000) mole kneza Vojislava da ih negdje naseli jer nemaju čime da se vrate na Siciliju, a oni će raditi kao stočari i zemljoradnici za sebe i nas. Knez Vojislav ih nastani u selu Raban 1042. g. i od tada su ti Kavkazoidi (Albanci ili Arnauti za Turke, ili ARbanasi za nas, ili Šipećari ili tobožnji "Iliri" po novom) žive ovdje i postaše UZURPATORI našeg i
Nedelja 23.03.2014.10:17
grčkog životnog prostora unazad sve do Starog vijeka. To ti je ukratko najosnovnije o istoriji Kavkazoida (Albanaca) na ovom prostoru. Oni imaju veze sa "Ilirima" kao što imam ja sa Šveđanima. NIKAKVE! O tome je mali milion dokaza počevši čak i od papskih bula do polovine XIX vijeka..... Kavkazoidi nisu nikakvi arijevci, a kamo li indoevropljani, jer su im nazivi za brojeve isti kao u mongolskom jeziku itd. čak i po koja kineska se može naći, a jezik im je miks raznih azijskih jezika i evropskih od kada su se nastanili ovdje, pa zato tamo gdje ima slovenska koja riječ pecaju u mutno da provuku svoje "ilirstvo". Ruski autor, u knjizi "Atlanti", Vladimir Ščerbakov, navodi detalje albanske
Nedelja 23.03.2014.10:20
istorije na Kavkazu, u Dagestanu, pominjući i razvoj, kulturu i sl. Tako da se zna dosta o njihovoj istoriji tamo, koju oni kriju kao zmija noge i zato se ponašaju ovako da prikriju sebe. Oni su izgubljena narod, zato što im matica nije ovdje. Ovdje se prvi put toponim "ALbanija" pominje u XVI vijeku tek, i to tvrde i akademske knjige. Sa ilirstvom nemaju nikakve veze. Naziv "Iliri" koristi se za nas Južne SLovene na Balkanu, naročito Srbe kao najbrojnije i kao krva matica svih Slovena danas dokazano preko Kljosova kroz DNK haplogrupe.
Nedelja 23.03.2014.10:26
U časopisu Vojska, prije 20 godina pisalo je za vojni plan Izraela "Mosjije 2" o seobi Jevreja ako padne Izrael, i pominjemo se mi, ali "braća" Horjatini i Kavkazoidi ne, jer na njih niko ne računa. Kavkazoidi nemaju svijetlu budućnost ovdje. A pogledaj slike Dagestanaca i Ajzerbedžanaca, i vidjećeš koliko su Albanci identični njima, što je samo jedan od dokaza. Liče kao jaje jajetu - grdni ka' lopovi, sitni, crni, gabeljasti. Nikakvi oni Indoevropljani nisu, iako Marko Camaj, profa latinskog jezika i bivši ambasador Albanije, u svojoj skripti našim studentima piše kako "albanski spada u indoevropske jezike" , što je vješt falsifikat, laž plasirana neznalicama da je nauče kao istinu.
Nedelja 23.03.2014.10:47
Nema na čemu. Ove dvije knjige možeš lako naći u knjižarama. A Ćorovića sam ja čitao. Ništa posebno, a stil mu dižu u nebesa, a ni stil ništa posebno. Masonski uticaj je učinio svoje. Učenici u školama čitaju (ne uče za ocjenu jer su oni nepotrebni) jedan mali dio o Albancima počevši od braće Frašerija i prvog bukvara pred Berlinski kongres, a ja im onda ispričam njihovu istoriju kao ovo tebi od Dagestana do danas. To treba da se zna, a djeca upijaju.
Nedelja 23.03.2014.11:04
Albanski i japanski ne pripadaju ni jednoj porodici jezika. Kavkazoidima (Albancima) će za koju deceniju jubilarnih 1000 godina na evropsko tlo. Šta su donijeli čovječanstvu?! NIŠTA! Jedan albansku bukvar, ili standardizacija jezika 1912. ili običajno pravo Leke Dukađinija šta znači ostatku svijeta sem plemenima njihovim?! NIŠTA! Kad budu čovječanstvu dali Teslu, Boškovića, Milankovića, Pupina i Njegoša, neka se jave, Kavkazoidi. A za to im ne pomaže kriminal jer treba učit, stvarat i mislit, umjesto štetočina bjelosvjetska bit!
Nedelja 23.03.2014.13:24
Siptari su pacovi koji se uvek vuku iza neke vojske...sto je ta vojska prljavija i pokvarenija...oni se brze adaptiraju na nju.Nasa sreca u nesreci je to sto su ovoga puta svoju bednu sudbinu vezali za amere.Kad odu oni i kavkaski pacovi ce za njima.Sledecu republjik mogu da formiraju negde na granici sa meksikom..u evropi ako zele da prezive za njih vise mesta nema.Ili meksiko ili anadolija...u svakom slucaju bolje za njih sto dalje jer ako nam ostanu na dohvat ruke deratizacija im je horoskop...

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)