Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Subota 22.03.2014.
15:20
Beta A
Grupa muslimana iz Nju Džersija podnela je žalbu na odluku suda prema kojoj policijsko nadziranje muslimana nije bilo kršenje njihovih građanskih prava.
Subota 22.03.2014.15:48
a oni se biju u prsa da su najnajnajdemokratskija zemlja u univerzumu. Sada ce da snimaju film kako muslimani izmisljaju, jos kad im se javi michael moore ima da bude dokumentarac........
Subota 22.03.2014.16:04
Nadam se da ste konacno uvideli ko je najveci krvolok danasnje civilizacije. Ne vole oni braco mila niti nas niti vas. Sve je to stvar LOVE. Sluzimo im za podkusurivanje. Kad im ko zatreba tako povuku ovaj ili onaj obarac. Saberimo samo mase i vase zrtva u zadnjih dvadedetak godina. Do juce si mu bio prijatelj (B in Laden) danas krvni neprijatel. Pa hajde da se medjusobno ubijamo za njihov interes. Evo sada kod Rusa su po prvi put naislina malo tvrdji orah. Da Bog da da tu izgube sve zube.
Subota 22.03.2014.16:13
"Velika civilizacija ne može da se osvoji spolja dok god ona samu sebe ne uništi iznutra.” Ovim je rečima čuveni američki istoričar Vil Djurant u epilogu knjige “Cezar i Hrist”, jednom od najznačajnijih dela o istoriji Rima, objasnio propast verovatno najznačajnijeg carstva koje je svet ikada video – ako pogledamo njegov uticaj na potonju povest.
Subota 22.03.2014.16:15
Za naših života već smo imali prilike da se uverimo u istinitost ovog iskaza: pre samo dvadesetak godina, bili smo svedoci “neočekivanog” raspada Sovjetskog Saveza, jedne od dve tadašnje supersile, čiji je nestanak sa geopolitičke karte sveta ostavio Sjedinjene Američke Države usamljene na tronu novog, jednopolarnog sveta. Frensis Fukujama, američki teoretičar japanskog porekla, najavio je tada “kraj istorije”, i time pokazao da čak ni ljudi širokog obrazovanja, takozvani poznavaoci materije, zapravo uopšte ne razumeju unutrašnju prirodu istorijskog procesa i neumoljivost toka vremena. Ništa nije večno, ničija nije doveka gorela.
Subota 22.03.2014.16:17
Zato ova vest nikoga ne bi trebalo da iznenadi: nakon reizbora Baraka Obame za predsednika, iz Amerike nam stiže vest da su poslednjih dana građani 29 saveznih država podneli Beloj kući peticije sa zahtevom da se dozvoli njihovo mirno otcepljenje od Unije i formiranje sopstvenih, nezavisnih vlada. Već pogađate, u pitanju su mahom veoma konzervativne države, ali među njima ima i onih progresivnih, poput Njujorka i Oregona.
Subota 22.03.2014.16:19
Države koje su trenutno ušle u ovaj proces su: Alabama, Arkanzas, Kolorado, Florida, Džordžija, Indijana, Kentaki, Luizijana, Mičigen, Misisipi, Misuri, Montana, Nju Džerzi, Njujork, Severna i Južna Karolina, Severna Dakota, Oregon, Kalifornija, Vajoming, Tenesi i, naravno, Teksas, koji ima dugu istoriju secesionizma
Subota 22.03.2014.16:21
Vašington će reagovati kao i do sada: ignorisaće bezopasne, a uhapsiti opasne, što je i uradio 1998. godine, kada su dva pripadnika pokreta za otcepljenje Teksasa osuđena zbog pretnji da će ubiti više američkih visokih dužnosnika, uključujući i tadašnjeg predsednika Bila Klintona.
Subota 22.03.2014.16:21
Teksas je jedinstveno mesto. Kada smo 1845. godine ušli u Uniju, jedan od uslova je bio da iz nje možemo da izađemo kad god to budemo želeli… Nadam se da će Amerike, i posebno Vašington, voditi računa. Imamo veliku državu, i ne postoji nijedan razlog da se ona raspadne. Ali ako Vašington nastavi da nabija prst u oko američkom narodu, ko zna šta sve može da se desi – rekao je pre tri godine Rik Peri, tadašnji i sadašnji guverner ove američke savezne države.

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)