Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
15
Ponedeljak 17.03.2014.
09:05
Beta A
Osim apsolutnog pobednika ovih izbora Srpske napredne stranke, koalicije oko Socijalističke partije Srbije, koja je ponovila rezultat iz 2012. godine, donekle Borisa Tadića i njegove Nove demokratske stranke (čini se da mu je cenzus doneo Nenad Čanak sa Ligom socijaldemokrata Vojvodine), ostale stranke doživele su izborni fijasko.
Ponedeljak 17.03.2014.09:12
Juče je jedino Srbija - izgubila... posle se neki čude što su Srbi tamanili kompradore po srbiji, svojevremeno...
Ponedeljak 17.03.2014.09:29
Брате, што се узбуђујеш? И сам сам ти причао да није још дошло време буђења Србије. Честитам Србији на избору нове власти, и што је добила оно што и заслужује. Честитам свим гласачима СНС на победи! Заслужено су победили, јер српски народ то данас жели! Можемо да се љутимо колико хоћемо, али Србија то заслужује, што је и добила! Честитам Нато, Сербоне и осталим СНС-овцима, победили су реално, а поштено до сада није добила ни једна власт, па зашто би онда ви! Нажалост, видећемо ускоро за шта смо гласали! Живи били па видели! На крају све дође на своје, само народ постаје још беднији!
Ponedeljak 17.03.2014.09:32
Будимо људи, честитајмо ономе ко је победио, јер ни нисмо за боље! Продајемо се за лажи, јер нам је морал такав. Данас је време неморала и остаје нам само да се мењамо на боље, ако хоћемо да нам буде боље! Нажалост, и даље се мењамо само на горе!
Ponedeljak 17.03.2014.10:02
ne mogu, rode, da čestitam... mogao bih sada da filosofiram kako su uslovi bili neregularni, kako je medijski mrak kriv za sve, kako su masoni opet pobedili i bla, bla, bla.... al' to je glupo... dok mi "operišemo" pojmovima poput "morala", "pravde", "istine", "spasenja" i sl., dotle okupator sa svojim slugama operiše pojmovima tipa "mesni narezak", "nemiri", "ulje", "brašno" i sl...
Ponedeljak 17.03.2014.10:26
Знам, брате, да је ташко честитати. Не да ти твоја гордост. Само знај да је та твоја гордост највећи непријатељ теби! Увек ће опкупатор да постиже циљ нарезком, брашном и уљем, у народу који је неморалан, који не види своје грехе и душу би продао за сићу! Није проблем никада био окупатор, нити неки домаћи издајници! Увек је кравац тај неморални народ, који је сада постао колективни издајник сопствене земље! Дно дна! Али, понављам, пођимо од себе! Ко види своје грехе, туђи га не занимају, а ко их не види, тај само на туђе и обраћа пажњу! За почетак, победи своју гордост, схвати да си без уздања у Бога немоћан! Окрени се, за почетак, себи и својој породици, труди се да исправиш себе!
Ponedeljak 17.03.2014.10:27
И врло брзо ћеш видети како се сви око тебе мењају на боље, пре свега у твојој породици, комшилуку... А власт ће се променити, када за то дође време, када сами постанемо бољи!
Ponedeljak 17.03.2014.10:36
grešiš samo u jednoj stvari... nije gordost u pitanju... ostalo se slažem, manje-više... jedino što mislim da čekanje neće doneti ništa dobro.. oni koji su Srbiju činili velikom, nekada, nisu prezali od onoga što mi danas preziremo i čega se plašimo...
Ponedeljak 17.03.2014.10:51
Знам да већина мисли као ти, да то није гордост. Међутим, веруј да су Свети Оци упућенији од нас у то. Оно што човека нервира код других људи, оно што му не да да се смири и опрости, то је гордост, које данас савремени човек ни није свестан, па чак сматра да је то врлина! Нема гнева без гордости, рекао је, ако се не варам Василије Велики! Све док нема смирености у твојој души, и док не опростиш онима који су те увредили, твоја молитва нема никакву моћ! На њу Бог не реагује! Само смирена и чиста душа има молитву огромне моћи! Знам да ти то звучи ко бајка, али ја ти то причам из личног искуства! Молитва чини чуда, уколико је човек смирен и узда се у Бога!
Ponedeljak 17.03.2014.10:55
Докле год човек не схвати да без Бога не може ништа да промени на боље, дотле ће се мучити у својим страстима и неуспесима! Исто сам и ја некада реаговао ко ти, када ништа нисам знао о духовном животу! Исто сам покушавао на силу да променим нешто, а западао сам у све веће тешкоће! Тек када сам схватио ту духовну страну човека и почео да се уздам у Бога, тек тада је, невероватном брзином, све око мене почело да се мења на боље! Не мораш да ми верујеш, али стварно немам разлога да те лажем! Онако како си кренуо, само ћеш свој живот да претвориш у пакао! Главом кроз зид само себи наносиш штету!
Ponedeljak 17.03.2014.11:06
Када критична маса Срба очисти своју душу од моралне беде у којој се налази, так тада ће Србија стати на ноге и тек тада ће добити власт која ће је одвести у препород! Док се то не деси, можемо да дубимо на глави, али дочекаћемо само зло! Извини што те удавих, али морао сам ово да ти кажем!
Ponedeljak 17.03.2014.11:43
Ne daviš me.. opušteno... Tvoja priča je istinita, i tu nema šta, al' jedno je istina a drugo su životne činjenice.. Gde bi mi danas bili da su velikani Srbije samo gledali u nebo i čekali godoa ? Koliko glava su skinuli jedan Karađorđe ili jedan Miloš, dok nisu ostvarili svoje ciljeve... Lična propast u korist Srbije ? Ako me razumeš.... Da se ne vraćam u dalju prošlost - do Nemanjića i sl. Bog je tu da sudi, a mi smo tu da delamo... il' da ćutimo ?
Ponedeljak 17.03.2014.11:52
Никада нисам рекао да треба бити пасиван и чекати да нешто дође само од себе. Међутим, да би до таквих промена дошло, као тада, мора постојати у народу та критична маса људи, који ће се дићи у одбрану морала и слободе! Нема тога данас у Србији! Данас су људи кул, ако уживају у савременим ниским страстима, ако се грабе и гледају само своје личне интересе! Напредан си ако сматраш да су хомосексуалци нешто нормално и добро, ако пијеш, пушиш марихуану или нешто још горе, ако себе сматраш за идеалног и своје интересе стављаш испред породичних и националних! Некада се гинуло за идеале, за морал и слободу! Данас се ликује када гледаш само себе и живиш ко пас!
Ponedeljak 17.03.2014.11:55
Најбоље ће ти неке ствари рећи следеће речи једног свеца: „Љуби непријатеље своје, непријатеља Божијих се гнушај, а непријатеље Отачества сатири.“ (Св. Филарет Московски) То одражава морал о коме ти причам! Тога нема данас у Србији! Зато данас то ни не пролази!
Ponedeljak 17.03.2014.11:58
Хришћанство проповеда три зоне одговорности сваког човека: 1. лична 2. породица 3. држава (нација) Љуби само своје личне непријатеље, а непријатеље породичне и државне сатири! Љубав хришћанска је жртвена и хришћанин је увек спреман и живот да да за ближње и за свој народ! Само своје личне непријатеље воли и моли се за њих. Против осталих (породичних и државних) треба да будеш спреман и живот да даш!
Ponedeljak 17.03.2014.12:03
Личне непријатеље треба волети, да би победио гордост у себи и очистио душу, и да би зато твоје молитве увек биле услишане и имао Божију заштиту у свему! Зато сам и инсистирао да се прво окренемо себи, а тек онда да кренемо даље. Не да чекамо, већ да кренемо даље, када наша измењена личност добије Божију заштиту!

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)