Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
15
Subota 15.03.2014.
12:53
telegraf.rs A
Na prijemu kod Svetozara Marovića, tadašnjeg predsednika Srbije i Crne Gore, između ostalih, gosti su bili patrijarh Pavle i Kofi Anan. Tokom večere, u vreme posta, za patrijarha su bili servirani riba, hleb i povrće. Kad je sve završio imao je salvetu ispred sebe na kojoj je bilo oko dvadesetak mrvica. On je tiho, ne obraćajući pažnju na ono što se dešava oko njega, svaku mrvu pokupio i pojeo.
Subota 15.03.2014.13:02
Moj vecni Patrijarh gospodin Pavle.on je sada u Carstvu Nebeskom.jos nam je ostao precasni vladika Artemije, I manastir Esfingem na Hilanadaru od cistog Pravoslavlma.ostali su prodate jude papisticke.
Subota 15.03.2014.13:42
Na žalost patrijarh, kojeg i ja cijenim, Pavla, nije bio ni malo najvan da me to šokiralo od Artemijevih ljudi koje slušah na jutub. Od 2000. je vodio tajnu politiku zbližavanja sa zapadnom crkvom. Poslao je Amfilohija jedne prilike da "pokuša da privede papu u pravoslavlje", što je bila krajnje najvna fora patrijarha da prikrije radnju. Mada rečenicu "Papo dobro nam ne dobrodošao" pripisuju njemu, tako da je to sad upitno. Bez obzira na tu i još neke muljaže, ipak je Pavle bio izuzetan duhovnjak i to treba cijeniti. Bio je posvećen u potpunosti.
Subota 15.03.2014.14:04
Verujem onim sto vidim, a to je da je amfilohije kleko pred poljaka vontilu a ovaj mu dao papski prsten, moze on da bude najpametniji covek na svetu(sto I jeste golema inteligecija)ali sa tim cinom je sve reko omsebi.papista definitivni.jeretik.
Subota 15.03.2014.14:22
Sve bih mogao razumjeti, ali slizavanje s katoličkom poslije 1945. da nekome padne na pamet a kamo li još da radi na tome, to ne mogu nikako. Sa njom koja nam nikad nije rekla "IZVINITE" za pokolje u NDH u kojima smo učestvovali. Još da to radi Amfilohije koji je prije 20 godina ugradio u hramove u Hrvatskoj kosti nekih od žrtava jasenovačkih i koji se izborio za to da se uvedu u kalendar Jasenovački mučenici. Danas je pitanje imali ih više u Kalendar.
Subota 15.03.2014.14:50
Siromaštvo (materijalno) koje je odlikovalo Poslednjeg Patrijarha u Srba najbolje svedoči protiv bilo kakvih tvrdnji oko namere o zbližavanju crkava... ako ništa drugo...
Subota 15.03.2014.15:22
To nema nikakve veze. On je bio ekumenista očigledno, ali nije bio materijalista. Ne moraš biti ekumenista da bi bio bogat. Možeš biti i veći katolik od pape, a držati se siromaštva. Sve je stvar volje. On se nije bogatio a ćutao je na to što masoni i Malteški vitezovi od 2000. vršljaju po našim hramovima ritualima, dok su mitropoliti zgrtali bogatstvo. Pavle je tajno radio na ekumeni.
Subota 15.03.2014.18:32
E sad si se prosro, da izvines... Pogotovo za Patrijarha Pavla, koji je rodjen u Slavoniji, odakle su mu svi rodjeni bili na udaru ndh... Ne gresi dusu, samo cu ti to reci...
Subota 15.03.2014.14:06
сматрам да је грехота бацати било коју храну, а посебно хлеб.. али те мрвице хлеба које би ми просули, заправо не би бацили у канту.. ја их увек проспем кроз прозор у двориште да птичице и мравићи поједу.. оне нпр зими ретко да ће моћи да преживе да не нађу тако "ђубре" које је човек бацио.. и сматрам да то што је патријарх ставио и последње мрвице хлеба у свој стомак неће најести децу у африци, кини, камбоџи итд..лепа прича, али и птичице су жива бића.. да је дете из африке поред мене, свакако бих му дала да поједе, не бих га оставила гладним.. лепа је причица, не треба спремати много више него што може да се поједе, управо да се не би бескорисно бацало, али мрвице треба поделити..
Subota 15.03.2014.16:13
"....лепа је причица, не треба спремати много више него што може да се поједе, управо да се не би бескорисно бацало, али мрвице треба поделити...." Apsolutno se slažem sa Tvojim komentarom ali bih dodala da nam ova priča šalje poruku i da se prema hrani odnosimo sa poštovanjem i prema zemlji i prirodi koja nam tu hranu daje....
Subota 15.03.2014.14:47
"Mnogo je bivših Srba, a pravih Srba, avaj, tako malo..." Sv. Justin Ćelijski
Subota 15.03.2014.16:27
Odrasla sam uz baku koja je mene i brata od malena učila da se prema hrani odnosimo sa poštovanjem, i da za hranu ne valja govoriti pi naročito prema hlebu! Uvjek nam je govorila ako ne možemo pojesti onu zadnju koricu hleba " poljubi pa ostavi"..baci ptici ili životinji ali ne bacajte na pod....GRIJEH JE !!! I dan danas svaku mrvicu pokupim pa iznesem na terasu pticama! Ne bacam! A užasne me recimo kada pored kontejnera ili na asfaltu nađem više od polovine hleba onako bezobzirno bačeno...:( Kukamo kako su teška vremena i teško se živi....ja tvrdim da nije dokle god mi hleb tako bacamo!!!
Subota 15.03.2014.16:40
Prije par godina dođe mi rođak sa porodicom u posjetu i ja njegovom 4-god. sinu dam čokoladu jer uvjek tako kupim pa kad mi dođe neko djete da imam ! Dječak se podbočio i gleda čokoladu (kao krava mrtvo tele !) i gurne čokoladu preko stola na pod uz odgovor "..piii ja ovu ne jedem"?! Začuđena ispratim postupak...ali me još više zaprepastio odgovor dječakove mame da on tu čokoladu ne jede uz nabrajanje svih ostalih koje sin konzumira.....!!! Djete jadno nije krivo već takvi roditelji koji ga tako vaspitavaju da nema poštovanja ni prema čemu !!! Često danas ponovim da mnoge roditelje prvo treba vaspitavati kako da budu roditelji pa će i djeca sjutra izrasti u LJUDE.....

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)