Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
25
Petak 07.03.2014.
13:06
O. Ikodinović - Vesti A
Dolazak petorice srpskih dobrovoljaca u Sevastopolj propratili su i pozdravili svi ruski mediji i tamošnja javnost. Članovi Četničkog pokreta, na čelu sa Milutinom Mališićem, stigli su pre dva dana na Krim kako bi pomogli lokalnim jedinicama samoodbrane i ruskim kozacima da osiguraju red na kontrolnom punktu u blizini grada.
Petak 07.03.2014.13:13
Juce sam cuo govor ovog Malisevica kada se obratio Rusima na Krimu,i samo mogu da kazem: Bruka i zalosno da nas jedna pijana budala tako predstavlja.
Petak 07.03.2014.13:27
Trebao si ti otici pre njega i to bolje odraditi . Posto nisi zato nemoj da s . . . š .Lako je preko kompijutera biti " veliki "Srbin i Rus . Savjetujem ti ako si ti veci Srbin od njega / njih ( a nisi kao sto nisam ni ja) da odes i da popravis situaciju .
Petak 07.03.2014.13:52
Osim ako nisi vrlo naivan, shvatices da to sto je neko otisao u Ukrajinu ne mora da ima ikakve veze za tim koliki je Srbin. Ono sto je cinjenica, i sto mi je odmah palo u oko, da su ili glupi ili poslati da naruse ugled i Srbije i Rusije. Ko bi sa imalo soli u glavi istakao ovaj crni barjak sa mrtvackom glavom? Ko kec na jedanaest zapadnim medijima da dokumentuju svojim citaocima "Evo ovakvi dolaze iz Srbije".
Petak 07.03.2014.14:05
Crni barjak sa lobanjom nosi jasnu simboliku. Na aramejskom jeziku Golgota znači "mjesto lobanje", i lobanja sa ukrštenim kostima se slika ispod raspeća već hiljadama godina. Lobanja sa kostima na barjaku označava spremnost na svaku žrtvu u ime Hrista, i osim četnika ističu je i svetogorski monasi. Kome to smeta, nek maše kakvom drugom, nije problem
Petak 07.03.2014.14:42
Potpuno si promasio moju poantu, da ce to vrlo lako da se iskoristi protiv Srba, sad i bilo gde drugde. Slicne simbole nosili su i pirati - da li i oni podpadaju pod tu "hriscansku" tradiciju, Ko zna "h' od hriscanstva zna i da je takav simbol nespojiv sa njim, bez obzira ko ga koristi. Malo pameti u glavu nikad ne skodi.
Petak 07.03.2014.14:52
Samo kažem da je to stari i tradicionalni simbol, i da nema razloga da ga se odričemo, jer je dio baštine. Sad, što je isprofanisan u Holivudu, to je druga priča. Isprofanisan je u paketu sa Srbima, a ne sam od sebe. Sam od sebe, čak i u holivudu simbolizuje romantične otpadnike od engleske krune. Lafite i ostali gusari imaju oreol boraca protiv engleskog kolonijalizma i imperijalizma. Tek kad Srbin uzme simbol Golgote i Hristovog groba, onda taj simbol dobija negativnu konotaciju u zapadnom mnjenju. Dakle, nije do simbola. Isto bi nas percipirali, pod uticajem propagande, i da cvijećem mašemo, a svojih se barjaka odreknemo.
Petak 07.03.2014.21:09
To sto je nesto staro, ne cini ga samo po sebi dobrim, zar ne? Nije potreban Holivud da profanizuje nesto sto je za svakog ocigledan simbol smrti. Originalno znacenje reci "Golgota" verovatno nema nikakve veze sa Isusom, a i da ima, nesto sto je simbol smrti nema nikakve veze sa nekim ko je simbol (vecnog) zivota. Ali naravno, po starom srpskom obicaju, radije cemo kriviti ceo svet sto "izopacava" nas simbol, nego priznati da je sam simbol izopacen.
Petak 07.03.2014.15:09
Ja mislim da je to promašaj što kažeš. Četništvo nije zvanična Srbija, i ovo neće narušiti "ugled" kod "uglednih", jer takvi ne postoje u svijetu politike. Njemačkoj neonacisti koji poklaše 30 Grka i Turaka do prošle godine po Njemačkoj nisu naštetili "ugled", niti je čitavom Zapadu plekanje u tuđa posla "naštetilo ugled", još su to bile sve zvanične reakcije. Itd.itd. Prema tome ne vidim nikakvu vezu ni smisao, a ja znam da su neki njemački i drugi skineri pošli u Ukrajinu ali o tome niko ne piše.
Petak 07.03.2014.21:29
A sta je "zvanicna Srbija" - Vucic? Nema takve stvari kao "zvanicna Srbija" Srbija je upravo ono sto "zvanicna Srbija" nije.. I kako se predstavis svetu tako ce te gledati. Sa svom demonizacijom Srba, zasto je dobro hodati okolo sa simbolom mrtvacke glave? Naravno, ova petorica su kap u moru, ali zapitaj se sta prosecni Ukrajinac ili Rus misle kad vide ovu zastavu?
Sreda 12.03.2014.00:56
ДВЕРИ ЗА ЖИВОТ СРБИЈЕ! http://www.youtube.com/watch?v=wv6BZovi4Cc http://www.youtube.com/watch?v=8WNOkd0ZQsg#t=495 http://www.snaganaroda.rs/ .
Petak 07.03.2014.14:16
Mozda nije najbolji nacin na koji su se predstavili javnosti . Ali iz tvog komentara vidim da si zabrinut sta ce reci zapadni mediji .Sta nekoga boli briga sta zapad misli , kad i ovako i onako sve najgore govore u nama . Cak u jednom dokumentarnom filmu ( italijanskom) govore kako su Srbi bacali bojni otrov na Srebrenicu i onda ulazili sa gas maskama u grad . Sta se ti ili ostali imate buniti kad Rusi podrzavaju Srpske dobrovoljce , kad dolazak Srpskih dobrovoljaca propratili su i pozdravili su svi Ruski mediji .A ostalom vi sto kritikujete skupite muda i otidjite tamo i predstavite nas u " pravom svjetlu " .
Petak 07.03.2014.21:19
Ne, nisi me razumeo. Nije bitno sta zapadni mediji misle, nego je bitno kako se Srbi predstavljaju. Neko ko nosi barjak sa mrtvackom glavom je na prvom mestu glup, a moze da bude i gore. Ja nisam rekao da ce zapadni mediji ista da naprave, nego da "dokumentuju" Ne treba mediji nista da dodaju, samo da pokazu sliku - ovaj je sam obavio ceo posao sopstvene blamaze. Problem je samo u tome sto se to kaci za Srbiju. A sto se tice skupljanja muda, to vazi isto toliko za nas sto kritikujemo, koliko i za vas sto se strecate, zar ne?
Subota 08.03.2014.02:17
Danima već gledamo demonstrante sa eksplicitnim nacističkim simbolima tipa SS kapa, pa to ne utiče na njihov imidž na zapadu. Sve je stvar percepcije, a ovi naši mogu nositi i monokle, tamo bi rekli: "gle, došli doktori mengeli". To ti je tako
Subota 08.03.2014.02:55
"Kontrola medija" je bolja rec. Neka nose monokle, bar ih nece sama pojava kompromitovati. Ja ne govorim samo o zapadu. To je najociglednije, ali mi je bitnije sto oni ljudi u Ukrajini misle. Mene pod tom zastavom neces videti ni ovde, ni tamo, ni bilo gde u svetu. Mozes pricati da je to ovo ili ono, ali ono sto to ocigledno jeste je simbol smrti. Ko bi pri zdravoj pameti pozeleo da se kiti tako necim?
Petak 07.03.2014.13:38
Pa zato se nista nije promenilo u Srbiji osim u Beogradu i Novom Sadu...zato sto stalno vracamo unazad i mislimo da cemo vecno biti najaci...
Petak 07.03.2014.13:36
Ti si sigurno kad je bio rat izmedju Srbije i Nato-a bio po Italijanskim vojnim aedromima i gledao poljetanje aviona ,koji napadaju Srbiju . Kad si to gledao istovremeno si se i samzadovoljavao . Ti si ovdje ŠPIJUN .Ti si bolestan idi lijeci se .
Petak 07.03.2014.13:50
bravo za cetnike svaka cast i nama kad je trebalo dosli su rusi upomoc u bosni a i za vreme bombardovanja srbije oborili su americki nevidljivi avion od tada su im svi vidljivi he he he he eh
Petak 07.03.2014.15:55
Svima koji su otišli na Krim,kapa dolje,svi koji mogu da odu i treba da odu,svako poštovanje.
Petak 07.03.2014.16:19
Ovo je naj pogodniji momenat da se NATO okupatori proteraju ! Ovo bi trebalo napraviti masovni apel svim okupiranim zemljama se podigne masovna pobuna protiv fasistickog NATO okupatora!

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)