Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Četvrtak 27.02.2014.
21:50
Blic A
Ako SPC ne prihvati kalendar Milutina Milankovića, moguće je da će vernici u Srbiji 2101. godine najveći hrišćanski praznik slaviti jedan dan kasnije....
Četvrtak 27.02.2014.22:37
Православни Срби славе Божић 25. децембра по Јулијанском календару, односно када су се догађаји из Новог завета и одиграли. И тако ће и остати до свршетка света.
Petak 28.02.2014.00:16
Svakako da ce tako biti i ostati ali samo kod pravih vernika.Tamo neki,samo primera radi,slave Vaskrs(Uskrs) a preko cele godine prodaju farbana jaja,pa se pitam kako onda mogu svoje dete obradovati na dan Vaskrsa?Ali oni zato imaju neopisano mnogo poklona,pogotovo danasnja elektronika,je vrednija od onoga pravog ponasanja i obicaja
Četvrtak 27.02.2014.22:46
Слажем се брате у потпуности Божић се прославља 25 децембра, а ово су само спекулације да нас преведу жедне преко воде. Ако ће 25. децембар по јулијанском календару падати 8 јануара по грегоријанском нека тако и буде, па шта.
Petak 28.02.2014.00:47
Apsolutno se slažem. Dodao bih samo da je cela priča oko "ispravnosti" kalendara u stvari želja onog dela klera koji je ekumenistički nastrojen i željan da se približimo zapadnim duhovnim centrima moći. Posle će već lakše biti slaviti zajednički proslave i praznike, pa će doći do zajedničkih molitvi itd. Sveti Kanoni tako nešto strogo zabranjuju i nalažu da se takvi sveštenici, vladike pa i sam Patrijarh odmah rasčine! Znači da pojasnim, nije problem u datumu i tobožnjoj "neispravnosti" našeg crkvenog kalendara već u kompatibilnosti sa zapadom. Da je problem u ispravnosti kalendara ne bi Bog činio čudesa po Julijanskom kalendaru. Ali avaj neki se u gordosti nadjoše veći i od Boga...!!!
Četvrtak 27.02.2014.22:54
Bez razlike od koga je,ali da je previse jeste,stalno ovo huskanje oko promene kalendara.Mnoge stvari neznamo,ali da racunamo i dane brojimo to znamo.Vecina vernika ne zeli nikakvu promenu i to nam niko nemoze nametnuti,a i nasi naslednici,cak i za buducih sto godina isto ce da se ponasaju,jedino ako bi doslo do totalnog unistenja(sto nikako neverujem da bi moglo da se dogodi ako se budemo verno ponasali),onda neka oni drugi slave kada god budu hteli.Ipak smatram da ce se neko naci i nasim vernicima objasniti o cemu se ovde radi.Katolicanstvo zeli da dominira,pokusavaju to na sve nacine i ako im to ne uspe,oni ce jednog dana i rat da objave,samo da svoj cilj ostvare.
Petak 28.02.2014.10:40
Moj Bozic je 7 Januara..a 8 Januar neka slavi kokosar irinej sa svitom.Za to su placeni od svetog oca i rumu.Ebo im on seme i pleme ekumenisticko.... http://www.youtube.com/watch?v=xzaqzKPRLL8
Petak 28.02.2014.12:44
Gospod je i rekao da trebamo ispitivati duhove od koga su, odnosno šta nam taj neko priča, ali se moramo uzdržavati od javnog osuđivanja. Sačekajmo da vidimo šta će naš Patrijarh da učini po tim veoma izazovnim pitanjima koje pred njega stavlja Novo Doba. Neka zna da narod ima iza sebe sve dok god se bude borio za čistotu vere, ali ako odabere nekolicinu prelašćenih vladika koji vrte priču ekumenizma i menjanja službi onda će to biti samo njegov izbor! Mi smo spremni da pređemo i preko njegovog paljenja sveća u sinagogi, što po Svetim Kanonima automatski znači svrgavanje sa trona, samo ako nas sve obodri i ustane ispred zla koje navaljuje na nas iz Rima, Vašingtona i drugih centara sile...
Petak 28.02.2014.12:52
Najveći izazov koji imamo će sigurni biti bački Irinej Bulović koji uglavnom stoji iza svih slučajeva približavanja Vatikanu i zapadu. Patrijarh ima priliku da oko sebe okupi narod i očisti Crkvu od ekumenista i jeretika...ako to ne uradi onda bolje da nije ni prihvatao tu ogromnu čast i dostojanstvo! Ima priliku da u budućnosti bude upamćen kao neko ko je stao na rep belosvetskim hoštaplerima iz Vatikana. Navijam za Patrijarha da smogne snage, jer će mnogo ljudi tada poći za njim uključujući i mene i moju porodicu. Ali nek se zna da nismo ni blesavi ni naivni...pa čekamo njegov glas da vidimo od koga je.

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)