Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Petak 28.02.2014.
01:45
Beta A
Nemiri u Ukrajini bi mogli da dovedu do žestokog spora između Rusije i Zapada, konkretno Brisela! To je najozbiljnija kriza posle one u Jugoslaviji, ocenio je politički analiticar Predrag Simić.
Petak 28.02.2014.02:01
Molim vas ne dirajte nam Brisel. Pa sta ce biti sa nama ako ga Moskva raketira? Da li vi znate da nas on i doslovno rani? Jeste da je njegov leb jedno sedam puta skuplji nego sto bi trebao ali u konkurenciji ustaske Ideje, turskog Amana i tog belgijskog Maksija nekako izgleda da smo razapeti izmedju srbosjeka i jatagana a sad ce ovi Rusi da nam izmaknu blagonaklonu go*njivu motku. Neko ce pomisliti da je nismo zasluzili.
Petak 28.02.2014.03:09
Једино у Америци не мож` да се догоди такозвано "спонтано, демократско окупљање народа"... Јер једино у Америци не постоји америчка амбасада.
Petak 28.02.2014.03:16
Njima dolazi ledeno doba. Evo svaki dan s e smrzavaju i oni i Kanada. Nije mi drago ali nije ni zao. Nekako to zlo koje tolazi iz USA mora da bude zaustavljeno. Ako nece ljudi da ga zaustave hoce Bog.
Petak 28.02.2014.09:34
U nastavku svoga članka, Meison podseća da su u julu prošle godine pripadnici nacionalističke stranke organizovali proslavu 70-godišnjice formiranja Ukrajinske ustaške vojske (UPA), koja je likvidirala 100.000 Poljaka u regionu Volin (severozapadna Ukrajina). Ovaj genocid su konzervativci nazvali "etničko čišćenje" i stvar se potpuno zataškala u ime pomirenja. Pogotovo je zaborav bio strastan kada je na vlast dovedena seksi plavuša sa kikom oko glave, gospođica Timošenko. Telefoni na relaciji Kijev - Vašington tada nisu mnogo smetali Evropi.
Petak 28.02.2014.09:35
Danas je svaki poziv Moskvi dokaz da je Ukrajina obična Putinova prćija i da zapravo on muči i ubija po Majdanu a sve to da se demokratija slučajno ne bi tu rodila i odatle upuzila u totalitarnu Rusiju. Jer, kako se to na sav glas govori i sto puta ponavlja, Rusija ne može da preživi demokratiju jer je korumpirana do zla Boga i samo kao diktatorska imperija može da postoji. I ceo zapad u to veruje i aminuje jer se kao dokaz uzima otkazivanje subvencije na cene gasa, koje je Moskva uvela proatlanskoj vladi Timošenkove.Kijev nije mogao da se osloni na kredite i darežljivost svojih zapadnih saveznika, a kako se rasprodavalo, kralo i bančilo, ubrzo je nastala kriza.
Petak 28.02.2014.09:36
Tako je na izborima 2010. pobedio je Viktor Janukovič, pro-Rus i kao i mnogi tajkuni, jedan korumpirani političar koji je odma promenio ustav i ubacio familiju u biznis. To Evropi nije smetalo da sa njim pokrene pregovore o približavanju, ali ne i o ulasku u EU.Janukovič traži pare, puno para, a Evropa nudi siću, 600. 000 evra. Kada Putin piše ček od 15 milijardi, EU shvata da gubi 40 miliona potrošača i daljinskim se aktiviraju protesti u nadi da se napravi repriza narandžaste revolucije. I to tamno narandžaste.Sve se odvija po planu. Zapad pomaže i pali vatru putem radija Slobodna Evropa, dok se na trgu Majdan pojavljuju tatarski redari, tek prestigli sa tečaja u Siriji.
Petak 28.02.2014.09:37
Zaduženi da organizuju red i mir na već isproban način u drugim delovima sveta. O ovim stvarima se malo priča, jer verovatno veliki brat ne voli da ga hvale zbog njegovih genijalnih ideja.Konkretno, sve se menja na 1. januara, kada je pro-nacistička stranka "Svoboda" organizovala vatreni defile od 15.000 u znak sećanja na Romana Šuheviča zapovednika ukrajinske ustaške vojske (UPA), njegove desne ruke Stjepana Bandere.Za one koji neznaju o kome se radi napominjemo da su ovi Pavelićevi obožavaoci najpre bili kvislinški teroristi da bi na kraju rata promenili firmu i radili kao agenti zapadnih tajnih službi (MI6 i CIA).
Petak 28.02.2014.09:38
U Kijevu i okolini ovi likovi su legende i heroji, dok su na drugoj strani države obične nacističke rusoubice, koji su takođe masovno trebili i Poljake i Jevreje i Cigane. Stepan Bandera, čiji portreti "krase" Majdan, započeo je karijeru pred sam II Svetski rat kao ubica poljskog ministra unutrašnjih poslova.Osuđen na smrt, izbegao je konopac, jer je, na njegovu sreću, Hitler došao da mu otvori vrata ćelije. Krajem juna 1941. i protiv volje nemačkih okupatora proglašena je NDU a u završnici teksta tog proglasa stajala je pohvalnica:
Petak 28.02.2014.09:39
"Slava pobedničkoj Nemačkoj armiji i njenom velikom vođi Adolfu Hitleru", dok je na flajerima koji su deljeni narodu pisalo: "Narode shvati! Moskva, Poljska, Mađarska, Jevreji - to su neprijatelji! Moramo ih eliminisati".Banderu su nacisti zbog toga uhapsili. Nakon oslobođenja on je u Nemačkoj nastavio je da radi protiv SSSR-a i ubija ruske vojnike. Likvidiran je od strane KGB 1959. u Minhenu. Njegov komandant Šuhevič smaknut je nekoliko meseci kasnije. Danas su oni idoli ekstremne desnice koju predvodi Oleg Tiahnibok.

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)