Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
16
Nedelja 23.02.2014.
12:54
Srna A
Ukrajinski parlament izglasao je da privremeno preda ovlašćenja predsednika države predsedniku parlamenta Aleksandru Turčinovu.
Nedelja 23.02.2014.17:03
Retorika o "ljudskim pravima", o "slobodi", o "obaranju diktatora" i slicne sarene lazi, sve je skupljeno u jedan pojam - tzv. "demokratija". Pri tome je jedna politicko-filozofska kategorija i pojam demokratije sasvim izvitopereno. Prilagodjeno voluntaristickom ukusu jedne strane i izgubilo svoje stvarno znacenje koje ima opstu civilizacijsku vrednost. Tako je pojam "demokratije" vulgarizovan i postao bucna decija cegrtaljka za privlacenje zbunjenih masa infantilne sirotinje raje.
Nedelja 23.02.2014.17:15
Rec "demokratija" je kompromitovana. Na svako pominjanje "demokratije", mnogim ljudima u svetu najpre se pojavljuju slike americkih nosaca aviona. Umesto "vladavine naroda", tu se namece "vladavina oruzja". Umesto sile zakona, tu je zakon sile. Da ironija bude potpuna, sve ovo se promovise kao civilizacijski napredak. A stvar je upravo obrnuta, ovo je - sumrak civilizacije. To je povratak ljudskog roda u dzunglu, gde vlada stari "prirodni zakon selekcije", odabira jacih nad slabijima. Neki to smatraju normalnom i dobrom pojavom, i takvi su, izgleda, prilicno brojni. Drugi, u koje ubrajama i svoju malenkost, uvidjaju da covecanstvo gubi svoj civilizacijski kompas...
Nedelja 23.02.2014.17:23
"Evropljanin prica o napretku zato sto je, uz pomoc nekoliko naucnih otkrica, uspostavio drustvo koje je UDOBNOST pobrkalo sa CIVILIZACIJOM." Ovo su reci jednog intelektualca upravo sa Zapada. Radi se o predavanju "Ideja napretka" dekana oksfordskog univerziteta, zove se Inge (Indz). Iz knjige Dz.Dz.Vitrou,"Vreme kroz istoriju", str.223.
Nedelja 23.02.2014.13:04
Gadafija su Rusi trebali spasit cak i ako nije bijo u najboljim odnosima sa Moskvom, ovako im prodje jednom e sad su se prisunjali Rusima pred vrata. Cak i ako bude rata oko krima itd to samo odgovara nato-u, sta ocekujemo sad ceo svet je protiv amera al niko im se ne suprostavlja, cak prisluskavaju merkelicku a ona samo ko baba roga digla noge. Napali su Siriju nekaznjeno Cionisti vjerovatno su rastrgnuti na sve strane, nasa zemlja nije dovoljno jaka da im odmah priskoci u pomoc ustvari mi smo najogrozenija nacija na svetu, venecuela puca sve zbog krvavog dolara koji je ko toalet papir nepokriven vec odavno
Nedelja 23.02.2014.13:22
ko moze da hapsi, sve unapred izrezisirano. Otpocetka je Janukovic bijo u mat poziciji, lagali su ga obavestajci, policijia vojska otkazala poslusnost. Srbija 5 okt 2 deo, dobro sto se izvukao ziv
Nedelja 23.02.2014.13:37
ako ne saradjujes sa zapadom il bolje ako im se ne podvijas odmah te proglase kroz njihovu masinu ko diktator. Oni nikada nisu pod diktatom cak i hitlera spominju kao nekog umjetnika, nemcima samo jos fale fabrike za unistavanje nepozeljenog ljudskog materijala
Nedelja 23.02.2014.17:42
Slazem se sa tvojim sazetim i, cini mi se, tacnim promisljanjem opste slike sveta danas. Bojim se samo da je pomisao kako je "ceo svet protiv Amera", svojevrsna zabluda. Da, tacno je da ima podosta onih koji cak i mrze Ameriku, tj. njenu agresivnu i licemernu politiku "svetskog policajca" i dezurnog sudije za pitanja "demokratije". Medjutim, ta ista Amerika i uopste zapadnjacka moderna ideologija "potrosackog drustva", stvorila je jedan, reklo bi se, sofisticiran, lukav metod uvlacenja pod kozu prosecnoj ljudskoj jedinki. To je mengeleovski sistem tzv."promene svesti". Kod pojedinca se bude najnizi nagoni, zivotinjske potrebe. Ovome su podlegle siroke mase, narocito povrsnih mladih ljudi.
Nedelja 23.02.2014.13:21
Pa to se zove "demokratija", parlament je pod kontrolom tkzv. ujedinjene opozicije, u kojoj su i desno-ekstremisti nacisti, sveze izabrani portparol je postavljen za predsednika, i sve je odmah u redu "po volji i za dobro naroda". nisu ispunili dogovor, nisu mogli da cekaju na izbore, sada ce oni da ih organizuju, znamo najdemokratskiji kao i na Kosovu, narod ce o svemu odluciti i dalje odlucivati, za "svoje dobro".
Nedelja 23.02.2014.17:54
Upravo tako. Demokratija, ali na specifican nacin, kao specijalitet "demokratskih" apostola rata - najpre potpalis situaciju batinom u rukama manjine, vezujuci ruke zakonitim organima reda, a onda fizickom silom zauzimas drzavne institucije. Predstavnicki organ kao najvisi, zakonodavni dom jednog naroda je uzurpiran. Poslanicka mesta popunjena su batinaskim lojalistima. Oni drugi, preplaseni za svoju i sudbinu svojih porodica, naglo im se pridruzuju i - eto ti "nove vlasti". Sve to bice "verifikovano" novouspostavljenim medijima i njihovom istinom koju ce plasirati lakovernom narodu. Tako se, zapadnjackom alhemijskom metodom stvara ono sto na kraju, smehotresno, nazivaju - demokratija!
Nedelja 23.02.2014.18:00
"KazniCEMO"??? Ti si se, izgleda, potpuno identifikovao sa batinasima. Tipicna karakteristika prizemnog duha i niskog nagona. Jos jedan ljubitelj sile. Moguce je da si mentalno oboleo, imas sado-mazohisticke porive. Mozda gresim, ali ti savetujem da odes na pregled i proveris stanje svoje svesti kod strucnjaka za tu oblast.
Nedelja 23.02.2014.18:55
Treba je kazniti što je vašeg tajnog saveznika Hitlera onako žestoko nakautirala, da je samo Hitler uspeo: već bi 70 godina sotone sa zapada vladale neometano svjetom.
Nedelja 23.02.2014.18:55
Treba je kazniti što je vašeg tajnog saveznika Hitlera onako žestoko nakautirala, da je samo Hitler uspeo: već bi 70 godina sotone sa zapada vladale neometano svjetom.

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)