Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
57
Nedelja 23.02.2014.
11:12
Politika, Srna A
"Srbija treba da napusti svaku ideju o nagodbi sa Hrvatskom i treba da iskoristi 'svetsku pozornicu' Međunarodnog suda pravde da međunarodnu zajednicu upozna sa genocidom koji je Nezavisna Država Hrvatska (NDH) izvršila nad Srbima," smatra bivši ministar spoljnih poslova SR Jugoslavije Vladislav Jovanović.
Nedelja 23.02.2014.12:04
Nije tako; nije dovoljno biti u pravu, sotonski mehanizmi i sudije vladaju i sude u međunarodnoj zajednici; u takvoj situaciji ISTINA i njene pristalice obavezno gube, daj uključi malo mozak.
Nedelja 23.02.2014.13:57
hrvatska neće odustati od tužbe Srbije za genocid u ratu 90-tih.Vrapci na grani znaju da je ta tužba totalno neosnovana.To tvrdi i zagrebački ugledni advokat anto nobilo,samo što on ide još dalje u svom latinskom licemerstvu i kaže da nije bilo genocida ni nad hrvatima ni nad Srbima(verovatno su vanzemaljci ratovali).A šta da se radi sa preobimnom dokumentacijom i dokazima o ustaškim zločinima u 2.sv.ratu?Biće da je stepinac bio ''spasitelj' srpske dece,da logor u sisku,jastrebarsko, gde su se Srpska deca mučila i ubijala bili prihvatni centri,da su pavelić, ljubo miloš,žile frigović,vjekoslav maks lubrić,mile budak,jure francetić(deda borisa tadića),stipe prpić,
Nedelja 23.02.2014.14:00
fratar miroslav filipović majstorović,jerko maričić,odred crna legija,i mnogi drugi bili ''patriote''pod ''blagoslovom vatikanskog sveca pape pija 12.
Nedelja 23.02.2014.14:08
Srbi mogu lako sve to da dokažu; samo smeta pamet kao tvoja i Vladina i naših pravnika, advokata, političara i sveštenika; zaluđena je vaša pamet do krajnjih granica.
Nedelja 23.02.2014.14:08
Srbi mogu lako sve to da dokažu; samo smeta pamet kao tvoja i Vladina i naših pravnika, advokata, političara i sveštenika; zaluđena je vaša pamet do krajnjih granica.
Nedelja 23.02.2014.14:00
Nisi siguran u svoj razum i mudrost pa se zato i plašiš da će te neko zaluditi, kod mene nema toga straha ja se i od budala učim, kako se ne trba ponašati, dali je taj čoban neki zločin počinio pa hoćete da svalite na mene?
Nedelja 23.02.2014.14:34
Ok, ali mi ne bi trebalo da pristajemo na tako sramotne konpromise i trgujemo dushaa nasih predaka i zrtava ciji smo savremenici.
Nedelja 23.02.2014.12:04
Nije tako; nije dovoljno biti u pravu, sotonski mehanizmi i sudije vladaju i sude u međunarodnoj zajednici; u takvoj situaciji ISTINA i njene pristalice obavezno gube, daj uključi malo mozak.
Nedelja 23.02.2014.12:55
Hade hvala bogu da bar neko u Srbiji progovori onako kako je bilo i kako su ustase napravili jako veliki genocid nad Srbima a ne Srbija nad fasistickom ustaskom i koljackom krvatskom Srbija treba pokrenut ovo sto je covek izneo jer je tako bilo a neznam sta ce ustase kad im fasisticke zemlje okrenu glave kuku vama onda ujkani
Nedelja 23.02.2014.11:22
SVE bi bilo drugačije da SRBIJU VODE ČASNI LJUDI . Ovako SNS , SPS I DS BANDITI sami se nameštaju i rade NA ŠTETU SRBIJE . Što se HRVATSKE tiče TREBA sve učiniti da se SVE HRVATSKE FIRME ISTERAJU IZ SRBIJE PO SVAKU CENU . Kada izgube tržište od 3 MILONA POTROŠAČA DNEVNO drugačije će i ceniti SRBIJU .
Nedelja 23.02.2014.11:38
Elektronska dokumenta i svjedočanstva genocida od NDH - danas http://www.krajinaforce.com/dokumenti/doc_drugi_sv_rat.html http://www.krajinaforce.com/dokumenti/doc_svjedocenja.html Ja sam ovdje našao priču o starom Vukašinu, i uz slike iz Jasenovca donio sam jee učenicima i dao na dva časa 10-15 minuta o našem stradanju do detalja u NDH, jer u udžbeniku samo cifra i pomen logora. Ništa više, a djeca treba da znaju kakve su tu sve strahote bile - tri puta gore nego u Aušvic, jer su postojali logori za djecu, slučajevi kanibalizma i napravljen prvi sapun od ljudi. Djecu sam tako upoznao i sa "srbosjekom".
Nedelja 23.02.2014.12:20
UZASNO i iznad svega morbidno. Pricate o deci. Kog su uzrasta ta deca, Neke stvari im nebi smo smeli prikazivati. Te slike su na mene ostavili strahovite posledice. Ovo je veoma osetljiva tema. Nadam se da ste vi kao pedagog znali da procenite da li je ta uzasna dokumentacija u skladu sa decijim uzrastom kome to prikazujete. Ne treba nista skrivati. Ali mora se znati sta i kada svom detetu objasniti. Mozda bi smo trebali poslusati pedagoge iz Izraela, kako oni i kada svoju bolnu istoriju prezetuju svojoj deci. Izmena iskustava bi nam u svakom slucaju pomogla. I nemojte uporedjivati Jasenovac sa Ausvicom Svaki od njih je katatrofa covecanstva za sebe.
Nedelja 23.02.2014.13:10
Ta djeca su Deveti razred, o Jasenovcu ništa ne znaju i TREBA DA ZNAJU. Ja preko naših stradalih neću prelaziti kao da se kafa popila. Slike koja sam donio nisu toliko užasne kakvih ima,a treba da znaju, kao što treba da znaju da su vozovima nakon dopremanja Jevreja u logore bili prevoženi garderoba, namještaj i zlato od žrtvi i dijeljeno etičkim Njemcima u regionu. Sve morbidnosti treba da se znaju, jer svijet nije najvan i zločini se mogu ponoviti. Onaj ko skriva istinu i prešutkuje taj im ne želi dobro, a to je KONTROLISANA PROSVETA. Zato što se nije pričalo djeca na fakultetima u Srbiji ne znaju za Jasenovac. Ko je tu pogriješio?! SRAMOTA!
Nedelja 23.02.2014.13:15
Ja mislim da je greška što se nikad nije pomenula Vanzi konferencija 20.januara 1942. u kojoj je dogovorena eliminacija Jevreja i kako će sve ići. To se nikada u udžbenicima nije pominjalo, a Jevreji se decenijama bore da uvedu Holokaust u učionice i sad opet pokušavaju. O istoriji rasizma u Evropi znam dosta, pa ni to ne krijem od učenika - rekao sam im i donio knjige i pamflete da vide kako su te "divne" ideje "superasa" došle iz Britanije i Francuske u XVIII vijeku,a plodno tlo bila je Njemačka krajem narednog vijeka. Ako se mogu vidjeti gomile leševa u Aušvicu, onda mogu i srpska djeca mrtva u Jastrebarskom. SAMO LUD ĆUTI I SKRIVA I ULJULJKUJE UMOVE DA JE SVIJET DIVAN I BAJAN, PRAVEĆI
Nedelja 23.02.2014.13:19
IH NAJVNIM I SLIJEPIM, a udžbenici po de/re/formisanoj nastavi su od I - IX razreda kao časopis National Geographic, što znači da se programiraju da budu što manjeg znanja, što manjeg pisanja, što gluplji sjutra i što poslušniji. Vi u Srbiji ako pameti imate, nikad ne prihvatajte "reformisanu" prosvetu, gdje u udžbenicima nema riječi ni o Teheranskoj niti bilo kojoj konferenciji,a djeci je termin "drang nach Osten" (prodor na Istok) potpuno nepoznat. Zašto je to tako jasno je kao dan, pa vi sad vidite jesam li ja lud ili onaj ko je doveo do toga da u Sedmom imam i učenike koji ne znaju da pišu. Nema nade ni u nove generacije, barem ne ovdje.
Nedelja 23.02.2014.13:25
Jevrejima svaka čast, zato se o Uašvicu može vidjeti na TV kanalima, a o Jasenovcu nikad, ni kod nas niti bilo gdje u svijetu. Da li bi trebalo skriti i snimke iz Aušvica?! Ne! Hrvate je trebalo dovesti 1945. u NDH logorima da lično vide užas, kao što su Saveznici pametno uradili sa njemačkim vojnim vrhom nakon kapitulacije i narodom. Da je tako urađeno, plus podjela, kontrola i denacifikacija Hrvatske, Tomson danas ne bi pjevao pjesmu "Jasenovac i Gradiška stara", i njemu slični smanjivali žrtve do 4 500 kao Tuđman u njegovom pisanom djelu, nego bi od srama saginjali glavu za sva vremena, kao Njemac kad mu kažeš Aušvic! Dačić i slični su uveli to u novije vrijeme - da se ne vide slike J
Nedelja 23.02.2014.13:28
Jasenovca, makar jedna, samo zato što "neće da im djeci gade dan u školi". Takav ko to kaže nesvjesno radi zločin prema sebi u budućnosti, svo rodu, i onima koji su stradali u NDH juče-danas-sjutra. Ja te greške praviti neću, a drugi neka rade kako hoće! Nikad ne kažem da je NDH bila samo marioneta sila Osovine, već i Vatikana i to u najvećoj mjeri. To u časopisima od kvaziudžbenika ne pominju samo zato što je Ministarstvo dobilo naređenje kakvi udžbenici treba da budu. Od koga?! Zato sam "jeretik" i biću do kraja života!
Nedelja 23.02.2014.13:55
Plasim se da ste me vi i Karudian pogresno razumeli. Takvi monstruozni zlocini koji su se desavali na stotine hiljada puta u Jasenovcu se ne mogu uporediti ni sa cim u poznatoj nam civilizaciji. Radi se samo o psihi mladih ljudi. Ja sam to gledala sa pedagoskog aspekta a NIKAKO da to treba sakrivati. Zato sam VRLO saglasna sa predlogom gospodina Jovanovica da je ovo sudjenje u Hagu sansa da svet konacno sazna kakvim MONSTRUMIMA je bilo izlozeno Srpsko Jevrejsko i drugo nehrvatsko zivlje u toj morbidnoj surorgat drzavi hrvatskoj. Izt og razloga i moj predlog da se konsultiji Izraelsko pedagozi, obzirom na njihovu katastofu iz tog istog doba. Koji su za raqzliku od nas izvukli dobre pouke ,
Nedelja 23.02.2014.13:59
kako im se tako nesto NIKADA vise ne moze desiti. Za razliku od nas koji smo eto i pod kraj dvadesetog veka bili masakrirani i za uzvrat proglaseni krivcima , umesto zrtvama. Ostraje mi jos uvek kao velika zagonetka , kako je tako jedna drzava insistirajuci na svoju tisucletno postojanje i samim tim ne negiranje zlodela pocinjenih nad nehhrvatskim stanovnistvom, mogla da postane clan te visokohumano.civilizoane EU.
Nedelja 23.02.2014.15:44
Boze dragi odakle ovoliko ustasa na nasim stranicama. Navalili na ove minuse k´o .....
Nedelja 23.02.2014.11:46
I sve o našem stradanju u Hrvatskoj oni dobro znaju, kao i na KiM i u BiH, samo se namjerno prave ludim. Nirnberški sud je imao čak i dokumentaciju o industrijalcima iz SAD-a koji su finansirali Hitlera i proizvodnju Ciklona B za gasne komore u Aušvic. Pa?! Nikome ništa! Isto tako imali su i za sve ostale zločine - Mađara u Vojvodini nad Srbima, SS Hadžar divizije, Princ Eugen divizije, Bugara, Italijana, Rumuna, rimokatoličke crkve, dakle svih nacističkih i fašističkih tvorevina, i dobar dio ih se izvukao. Kada se poredi Haški tribunal i njegovo trajanje, vidi se kontradiktornost, jer on traje već deceniju ako ne i više, a Nirnberški nije trajao ni pola od toga a znatno je više posla imao.
Nedelja 23.02.2014.11:54
Ne meći ih sve u jedan koš; jedni su promjenili ponašanje a drugi su stalno na istoj liniji. Zapamti da se ISTINA ne može sakriti. Kukolj se odvaja u vreme žetve ako se kukolj odvaja pre žetve onda se pogazi i počupa žito sa kukoljom.
Nedelja 23.02.2014.15:09
Srbiju su vodili casni ljudi u licu i delu VOJISLAVA KOSTUNICE I DSS, pa vas molim da objasnite nama NECASNIMA, sta je to doticni gospodin sa svojom kobi strankom u vidu sekte uradio za Srbiju i Srbski narod da se zlocini Hrvata nad Srbima obelodane i kazne? Uradio je taman tolko da je Sudu u Hagu dao sva poverljiva dukomenta. Uradio je taman tolko da izruci Sudu u Hagu i zatnjeg Srbina, a za preostalom trojkom zverski traga. Ucinio je Kostunica da na i nerodjenog Srbina navuce antemu srama i ratnog zlocinca, a evo Jovanovic se tek sad setio da rasvetljava zlocine ustasa. Bojim se da je malo kasno.
Nedelja 23.02.2014.11:33
Trebala je nama jedna stroga nacionalistička diktatura. Mi smo to preskočili dok su svi drugi to imali u regionu. Zato ovako i prolazimo. Samo što se oslobodismo za vrijeme Miloša Obrenovića odmah Ustavom krenusmo u nekakvi liberalizam i parlamentarizam i gluposti, i to zadržasmo kasnije sve do danas, umjesto da smo bar jednom u životu imali čisti nacionalistički strogi kurs i neki oblik fašizma. Drugačije bi nas gledali! Ovako smo preskočili tu jednu stepenicu i to nam se danas obija o glavu. Nikakva Jugoslavija nije trebala, samo povezivanje PRAVOSLAVLJA, pod cijenu toga da se povežemo sa Rusima. ALi i komunizam je bio taj koji nam je donio gubitak vremena od pola vijeka.
Nedelja 23.02.2014.14:15
Srbi imaju svoj nacionalni program koji se zove; KRST ČASNI I SLOBODA ZLATNA, od ovog nema boljeg programa i uređenja!
Nedelja 23.02.2014.14:15
Srbi imaju svoj nacionalni program koji se zove; KRST ČASNI I SLOBODA ZLATNA, od ovog nema boljeg programa i uređenja!
Nedelja 23.02.2014.11:42
A šta ste čekali do sada, majke ti ? I ti kao bivši ministar spoljnih poslova, koji si imao prilike i mogućnosti da nešto kažeš i uradiš si šutio ! A o ovima poslušnim pudlicama danas, da i ne pričam, jer svaki komentar je suvišan !
Nedelja 23.02.2014.11:51
On ne shvata da oni to sve znaju. Pa BBC je napravio dokumentarac 90-ih i o "Oluji" i "Bljesku" kao zločinu i povezao to sa NDH. Na jutub se može naći. I oni sad to kao "ne znaju". Oni će stopirati NDH logore, kaošto su stopirali i stopiraće nanovo "Bljesak" i "Oluju", zato što će na taj način prikriti svoju duboku umiješanost i veliku ulogu u tome. Hitler je sve to definisao ovako i zato je htio da dobije rat po svaku cijenu, primjetivši da: "Pobjednika u ratu nikad ne pitaju da li je pravio zločine. Uostalom, ko još danas pominje Jermene?!" E isti je slučaj i ovdje. Hrvatska je bila saveznik Zapadu kada je odnio pobjedu u Hladnom ratu gašenjem SSSR-a, i tu slavu nose svi oni do danas.Zato
Nedelja 23.02.2014.11:54
Haški tribunal i ponašanje Zapada jeste ovakvo da se prave blesavi i tjeraju staru propagandnu formulu koja danas sve manje pali jer je provaljena. Njihov učitelj je Hitler i Austro-Ugarska, kao "sveci" novog "drang nach Osten"-a (prodora na Istok). Danas u NATO služe svi po Istoku, kao što su ustaše i drugi Trećem Rajhu od 22.juna 1941. Ista šema, isti finansijeri i geni. Iste krvopije, i isti stradalnici. Kao nekad.
Nedelja 23.02.2014.12:07
Međutim, treba raditi i upoznavati sa NDH običan svijet, širom inostranstva, tako što će se sve prevoditi na engleski i kačiti prije svega na internetu na jutub kanalu, a onda i dokumente. A onda raditi i javno po inostranstvu gdje god je anuliran uticaj hrvatske nacističke (ustaške) emigracije (stare i nove), i gdje god ima rupa od vatikanskog uticaja.
Nedelja 23.02.2014.12:54
ISTINA i njene pristalice moraju biti okrivljeni i kažnjeni ako pravedni zakoni i uredbe ne vladaju i sude! Pokaži; gdje u međunarodnoj zajednici pravedni zakon vlada i sudi? Sotona je protivnik pravednog zakona i suda. pokaži; kako razlikuješ pravdu i nepravdu?
Nedelja 23.02.2014.11:54
"To će suštinski pomoći da današnja međunarodna zajednica stekne pravu predstavu o masovnoj tragediji Srba u NDH i da se objektivnije i nepristrasnije vide procesi u isprovociranom i nametnutom rasturanju SFRJ" Nije bilo isprovocirano. Mi u Hrvatskoj smo glasali za RAZDRUŽIVANJE od SFRJ, a tada je JNA napala Hrvatsku. I ne može se Hrvatska tužiti za genocid jer nema nikakve pravne veze sa NDH.
Nedelja 23.02.2014.12:09
Da, vjerovatno je NDH geografski bila ko zna gdje od današnje Hrvatske. Mora da je NDH bila negdje na Sjeveru Evrope.
Nedelja 23.02.2014.12:53
Za taj Zlocin nema oprastanja nikada, ocistili su krajeve od srba i sad se udaraju u ustaske grudi, samo kako ih kaznit kad ih stiti svet. Trenutno se svet nalazi u tranzijici ako ne u transu, proslo je dugo vremena rane su zarasle opet im se ratuje. Nemacki gvozdeni krst preko Srpskoga neba nekaznjeno je opet leceo, izrael i rusi gledali, sad nema niko da se cudi desavanjima u svetu, cak je kasno nesto konstruktivno uradit, nema pitanja za te zlocine su zasluzili kompletno istrebljene iz civilzovano sveta, al svet nije nikad bijo civilzovan cak nisi ni ljudi pojedinacno se znatno unapredili, ljubomora pakost
Nedelja 23.02.2014.13:30
Ako bi Srbija iz bilo kojih političkih interesa prešutjela genocid NDH nad Srbima u Hrvatskoj i BiH onda bi to bio još veći genocid od onog što su ga učinili Hrvati.
Nedelja 23.02.2014.13:45
Već ga rade time što prelaze lagano preko toga kroz udžbenike. Inače, to si odlično definisao: "Ako bi Srbija iz bilo kojih političkih interesa prešutjela genocid NDH nad Srbima u Hrvatskoj i BiH onda bi to bio još veći genocid od onog što su ga učinili Hrvati."
Nedelja 23.02.2014.13:46
Djeca preko interneta i preko medija mogu da vide sve i svašta, a 90% filmova su američki i puni nasilja, a ovamo se prešutkuje reći da je NDH jedina imala logore za djecu i to 3, a najpoznatiji je Jastrebarsko.
Nedelja 23.02.2014.14:18
Боримо се за Србију. Учимо децу ко смо и шта смо. Укинули су "Пилипенду" из основних школа, а јуначке песме да и не помињемо. Најлепши је осећај имати идентитет. Не морамо да крадемо од других као наше комшије. Најлепше је бити Србин. Трећа Србија!
Nedelja 23.02.2014.16:30
lepo, lepo, ovde ima 10 ekrana komentara, svi trucate gluposti i naricete nad sudbinom ko babe, a niko nista ne radi da se to promeni. sve sam junak iza ekrana...
Nedelja 23.02.2014.17:17
Desrbizacija prostora Hrvatske glasi:Trećinu pobiti,trećinu protjerati i trećinu prekrstiti u rimokatoličku vjeru.I ko ne vjeruje neka krene od slovenačko hrvatske granice od Gornjeg Žumberka (unijata),preko Tušilovića,Vojnića,Topuskog,Gline preko Žirovca do Dvora,neka utvrdi broj pobijenih,protjeranih i pounijaćenih i neka me demantira.(Sadašnji unijatski vladika je Nikola Kekić,nekadašnji Srbin iz Žumberka a sjedište mu je u Križevcima).
Nedelja 23.02.2014.17:57
Brojni doktorat urađeni su na Zapadu na temi Jugoslavije do 1990. upravo zbog toga da bi se dobro ispitalo kako da se Jugoslavija opet razbije i naprave novi pokolji i etnička čišćenja, pretežno Srba.
Nedelja 23.02.2014.18:09
Zagreb i Maribor aprila 1941. i politika "oslobođenja": https://www.youtube.com/watch?v=Tvw9nxukKos https://www.youtube.com/watch?v=Or8OvcTAqak

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)