Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
38
Subota 15.02.2014.
01:49
M. Đorđević - Vesti A
Sve se uzmutilo. Čak se prenose vesti da će se danas, sutra rešavati o kapitulaciji, a i pripremalo se na put preko Crne Gore za Skadar. Silna zapitkivanja upućivana su mi od vojnika i traženi saveti šta ja mislim šta da rade, da li da se vrate kućama i predadu neprijatelju ili da produže dalje sa baterijom ako ne bude sloma i kapitulacije. Svakome sam bez razlike čina i zvanja savetovao da mi ne treba ni da pomišljamo da napuštamo komandu i vraćamo se kućama sami, dok oni koji vode računa o tome ne reše pitanje o nama.
Subota 15.02.2014.03:11
U ovom ratu se svako nekoga otarasio: 'Hrvati' i Slovenci svog milenijumskog ropstva pod Austrijom, Englezi i Francuzi svojih velikih neprijatelja - Austrougarske, Rusije i Srbije, a Srbi svojih najboljih sinova koji su ostavili kosti u goletima Albanije, o cemu svedoce ove potresne slike.
Subota 15.02.2014.03:39
Kako je trebalo da se postupi pred ultimatumom? Prihvatiti gazenje, ponizavanje i glad pod okupacijom ili se boriti za slobodu. francuzi su ginuli u prvom sv ratu, i hrabro odbranili zemlju. u drugom sv ratu, su se predali i trpeli neverovatna ponizenja i glad za vreme okupacije.sve sto su proizvdili od hrane, nemci su nosili u nemacku.nije bilo ni hleba ni cak ni vina u zemlji vina.morali su besplatno da rade za nemce, pa cak i 250 000 njih xa ode da radi po nemackim farmama.vlada u visiju i marsal petan, sa kasnije jos gorim kolaboracionistom pjer lavalom (posle rata streljan po kratkom postupku zbog kolaboracije)wu svake nedelje prihvatali nova ponizenja i ustupke.hajnrih himler je rekao
Subota 15.02.2014.03:45
Naredio nemackim vlastima u parizu..lomite ih ponizavajte i otimajte im bez milosti.treba ih savijati do kraja, jer to zasluzuju. da li bi nas tako spasavali Obrenovici da su kojim slucajem bili mesto legendarnog Petra Prvog Karadjordjevica? Da lk tako zamislja spasavanje naroda i vojske ovaj gospodin (jedini obozavalac obrenovica u Srbiji)u komentaru iznad? zamislite onda da smo tada imali srbskog lavala i petana, kad nemci prema svojim katolicima francuzima tako dusmanski postupase, kako bi austro ugari prema nama Pravoslavcima?
Subota 15.02.2014.04:58
Stanje uarizu cetrdesetih pod okupacijom.prinudno nadnicenje u fabrikama oruzja, kamiona, metalne industrije, poljoprivredne, bez novcane nadoknade, sa corbom i budjavim hlebom, kao ishranom sa mukotrpni rad.kilometraski redovi za cetvrt leba,stanovnici tog grada su lovili pacove po podrumima, da bi se prehranili.zene su se masovno davale vojnicima vermahta za pice i malo hrane.rodjeno je stotine hiljada kopilcica,glad, ponizenja, represije. Da li bi nam tako bilo bolje?
Subota 15.02.2014.10:11
Rode, danas živimo to što ti propovedaš ? Ima li razlike između vučića i Nedića ? Pri tom ne mislilm ideološke i ljudske, nego - činjenične ? Nedić je pristao na okupacionu vladu, i to pozdravljamo. vučić radi to isto, i to osuđujemo ?
Subota 15.02.2014.10:29
Ironično - dok je spašavao Srbe i slovence, kojekude, logori Banjica i Jajinci su nesmetano radili... da ne kažem - u "njegovom dvorištu" ? nije ni da vučić nije spasio srbe - šta ćemo sa onima koji su uhlebljeni po javnim firmama, kojekude... kažu da ih ima oko 500,000 ??? SVI se kunu u njega kao u spasioca... a suština i jedne i druge priče je - kolaboracija sa okupatorom... za šta se kazna - zna...
Subota 15.02.2014.11:44
A slicno i sa Drugim.svetskim ratom protiv koga si braneci Nedica. Jedino odobravas brojcano polovljenje Srpske nacije i trajni nestanak Srbije. Jos da se javljas iz Pariza neko bi rekao da si jedini taki gospodin na portalu.
Subota 15.02.2014.11:55
E sad si mi otvorio oci. Ali ne sekiraj se, rade tvoji Francuzi ali i Englezi danonocno da opet izbrisu Srbiju sa svetskih mapa pa ce i ovo jednog dana mozda biti dijaspora. Doduse, ja se tesim da jos uvek ima patriota kao ti koji ih osudjuju. Pozdrav i ne zameri.
Subota 15.02.2014.11:52
Kako znas da sam ja jedini obozavalac Obrenovica u Srbiji kad zivis u Francuskoj, nama prijateljskoj zemlji i postojbini Karadjordjevica? Francuzi su se u tom ratu borili za svoje kolonije a zasta se borila Srbija sem za njihove i engleske kolonije? Za Slobodu? Pa ako dodjes do toga da te napadne najveca i najjaca drzava u Evropi onda si ili potpuna budala ili te vode izdajnici a Srpski narod nije budala gospodine samo ga jasu izdajnici sto godina i nikako da sidju. Dodji malko da zivis u Srbiju pa mi onda reci da gresim. A Obrenovici nikada nisu dosli u situaciju da se brane, samo su napadali. Srbija je postepeno rasla a onda nestala zahvaljajuci Klimentima. To kaze istorija a ti kako oces.
Subota 15.02.2014.09:29
Na vestima o ćopavom zagorcu, uvek se nađe neko da zameri što je ćopa žrtvovao srpsku mladost na razno-raznim frontovima.... Kažu neke procene da je ćopa pobio oko 50,000 Srba, koje kude... Ali, zanimljivo je da na ovakvim vestima nema "srbendi" da zamere kralju i "državniku" pašiću što su satrli preko 250.000 Srba po gudurama albanije... ? Valjda je normalno bilo da nam trag zatire jugoslovenski kralj ? Ipak se on borio za hrvate i slovence...
Subota 15.02.2014.10:11
U istom mahu, treba napomenuti da od Srpske vojske nebi ostalo ni S da nije bilo Esad paše iz Albanije... Konacno i o njemu da napisu nesto!
Subota 15.02.2014.10:31
I Serdar Janka Vukotića i Mojkovačke bitke.. kad je brat čuvao leđa bratu... ! da bi danas dočekali da "starosedeoci" srbije pljuju na sve koji nisu rođeni u srbiji... zato će i nestati....
Subota 15.02.2014.12:44
Сви МИНУСИ нам даје само ЈЕДАН ЧОВЕК!!! То је КОЏА МИЛОШ!!!! Сад је 12.40 до 13.00 КОЏА МИЛОШ ће да ми стави ПЕДЕСЕТ МИНУСИ!!!
Subota 15.02.2014.12:45
Владо из БЛАЦЕ и ја волим ЈУГОСЛАВИЈУ али зашто краљ никада није отишао на КОСОВО??? Зашто Тито никада није отишао у ЈАСЕНОВАЦ??? Живео СЛОБОДАН МИЛОШЕВИЋ!!! Живео мој друг ВЛАДА!!! Живела династоја КАРАЂОРЂЕВИЋ!!! Живела ЈУГОСЛАВИЈА!!!
Subota 15.02.2014.12:04
Туга и јад. Овде смо докусурени за вјек и вјеков, све смо изгубили. И све ово зашто, да би Хрвати и Словенци добили свој хиљадугодишњи државни сан? И да би један незасити смрад могао да има виле од Варадара до Триглава. Краљ прешао преко Албаније изгубио народ а њему длака са главе фалила није? Какав је то краљ, прави краљ Хрвата и Словенаца смрад.
Subota 15.02.2014.12:50
Зашто краљ никада није отишао на КОСОВО???Зашто Тито никада није отишао у ЈАСЕНОВАЦ???СРБИЈА никог није НАПАЛА!!! СРБИЈУ је напала НЕМАЧКА и НАТО!!!! СЛОБОДАН МИЛОШЕВИЋ је СРПСКИ ХЕРОЈ!!!! ЛИБИЈА, ИРАК и ИРАН никог нису НАПАЛИ!!! Живео СЛОБОДАН МИЛОШЕВИЋ!!!Живела династеја КАРАЂОРЂЕВИЋ!!! Живела ЈУГОСЛАВИЈА!!!Живео мој друг ВЛАДА!!!!

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)