Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Utorak 11.02.2014.
14:47
Beta A
Više od 1.000 Sarajlija i danas je blokiralo saobaćajnicu u centru grada gde pred zgradom Vlade Federacije BiH traže da se ispune njihovi zahtevi. Građane su ispred zgrade federalne vlade dočekale jake policijske snage i žičana ograda.
Utorak 11.02.2014.19:52
Председавајући Савета министара Вјекослав Беванда тврди да су рушилачки протести у више градова Федерације БиХ смишљени у кухињи бошњачких политичких странака, које су покушале да то стање пребаце и на хрватска подручја.Најважнијим сматра то што није потпаљено буре барута у Мостару, између Хрвата и Бошњака.То нема везе с незадовољством, јер да има, било би много масовније и изашли би људи из целог града, а не само из једног дела – рекао је Беванда, иначе Мостарац и функционер Хрватске демократске заједнице (ХБЗ) БиХ.
Utorak 11.02.2014.19:53
Овога пута Хрвати у БиХ су се према покушају „антибирократске револуције“ понели као и бошњачки лидер Алија Изетбеговић, који је на почетку рата 1991. године, кад је ЈНА напала хрватско село Равно, поручио: „Ово није наш рат!Очито су постојале инструкције да дође до међунационалних сукоба. Да су се организовали људи с друге стране и да је пала мртва глава, данас не бисмо имали о чему да разговарамо – рекао је Беванда.Уверен да је намера организатора протеста била преливање насиља на хрватска подручја у Федерацији БиХ, Беванда каже да ово није начин за укидање жупанија (кантона) и промену Дејтонског мировног споразума.
Utorak 11.02.2014.19:54
Аналитичар Предраг Симић каже да су политички протести у Босни у први мах били социјалног карактера, али сада очигледно шаљу политичку поруку, што може да буде веома опасно.Да иза свега стоји политичка порука о редефинисању односа у БиХ и могућој промени Дејтонског споразума, јасно су ставиле до знања и Србија и Хрватска, као и представници Републике Српске. У последњим догађајима видело се да је ситуација у БиХ крхка и да је ЕУ у свом приступу правила пропусте – нагласио је Симић и рекао да ће појединци сигурно покушати да овим уруше Републику Српску.
Utorak 11.02.2014.19:54
Јуче је Влада Федерације БиХ позвала све политичке субјекте на доношење одлуке о одржавању ванредних избора, на којима ће грађани изабрати власт у демократској процедури. Влада ФБиХ, која је у сталном заседању, још једном је потврдила да ниједна политичка функција није вредна губитка живота и позвала на одржавање ванредних избора у циљу очувања уставно-правног поретка ФБиХ и БиХ.Протести и нереди који су у БиХ почели прошле недеље, са захтевима за оставку локалних функционера и социјално-економским захтевима, настављени су и јуче у више градова, па и у Сарајеву, испред зграде федералне владе и Председништва БиХ.

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)