Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Četvrtak 30.01.2014.
07:38
Beta A
Ukrajinski parlament usvojio je zakon koji predviđa amnestiju za uhapšene demonstrante, pod uslovom da učesnici protesta napuste većinu vladinih zgrada koje su zauzeli. Za zakon, koji je usvojen nakon 12 sati rasprave, nisu glasale opozicione partije koje stoje iza protesta.
Četvrtak 30.01.2014.09:32
Kraj 2013. godine označio je kraj američke dominacije u tom delu sveta. Odigravali su se tu mnogi sukobi, počevši od izraelsko-arapskih ratova, iransko-iračkog sukoba, iračka okupacija Kuvajta, američka intervencija, krvave terorističke akcije…Međutim, za sve to vreme niko nije sumnjao da su Sjedinjene Države te koje drže situaciju u svojim rukama. A to su radile na različite načine: njihovi saveznici dobijali su finansijsku i pomoć u oružju, ali veoma važno je bilo da se saveznički lokalni lideri fotografišu sa „velikim poglavicom", američkim predsednikom.
Četvrtak 30.01.2014.09:33
To slikanje je saveznicima Sjedinjenih Država na Bliskom Istoku bio dokaz da, ako njihova zemlja bude napadnuta, stići će američka konjica da ih odbrani.Naravno, nije to uvek bilo tako, a kao primer američke nedoslednosti može da se pogleda i odnos Vašingtona prema pobunjenicima u Siriji. Prvo im je obećano oružje, potom je Bela Kuća odustala od bombardovanja Asadove žive vojne sile i postrojenja, a nakon toga Vašington je odlučio da im spreči dostavu oružja iz Turske, Saudijske Arabije i Katara.Kasnije su stigli signali da će svi morati da se naviknu na Asada koji je sposoban da kontroliše mudžahadine, Al Kaidu i ostale ekstremiste.
Četvrtak 30.01.2014.09:33
Pretnja Asadu bilo je samo, i ništa više, blefiranje. Još pre toga, Sjedinjene Države su upozorile Izrael da ne preuzima stvar u svoje ruke i krene s bombardovanjem iranskih nuklearnih postrojenja, a Obamin pomoćnik Džejk Sulivan je još u julu 2012. godine naširoko, i u tajnosti, u Teheranu pregovarao s iranskim zvaničnicima. Ti razgovori su bili osnova za dogovor sa Iranom 24. novembra prošle godine. Izraelski premijer Benjamin Netanijahu, koji je zasigurno znao da mu se nešto kuva iza leđa, nije krio svoju frustraciju.
Četvrtak 30.01.2014.09:34
Američke špijunske agencije NSA, CIA i one druge, svetu manje poznate, znaju sve što se događa po svetu i to u najsitnije detalje. Na engleskom špijunaža se kaže intelligence, mora da se postavi pitanje već kada su tako inteligentni, zašto su toliko glupi - sve znaju ništa ne razumeju. Ništa nisu naučili.Američki dnevnik Njujork tajms objavio je tokom poslednje nedelje prošlog decembra jedno istraživanje u šest delova u kojem potvrđuje da je napad na američki konzulat u Bengaziju, 2012. godine, posledica katastrofalnog špijunskog promašaja.
Četvrtak 30.01.2014.09:35
Tajms je potvrdio da Al Kaida, a ni bilo koja druga međunarodna teroristička grupa, nisu učestvovali u napadu pri kome je poginuo američki ambasador i još trojica Amerikanaca.Napad su izvršili lokalni pobunjenici, oni isti kojima je NATO iz vazduha pružio presudnu pomoć da bi ovi smakli pukovnika Gadafija. Pukovnik, isto kao i Husein iz Iraka i Asad iz Sirije su, ili su bili, „gnusni diktatori" i nisu se uklapali u američku priču o demokratiji. Takođe su bili ozbiljni neprijatelji Al Kaide i drugih muhadžedinaca. Znali su kako da ih onesposobe.
Četvrtak 30.01.2014.09:35
I dok su američke špijunske agencije nadgledale međunarodne terorističke grupacije, nož u leđa u Bengaziju zabili su im lokalni „saveznici", insistira Njujork tajms. Kad smo već kod toga, Saudijska Arabija, američki saveznik, finansira najveći broj terorista!

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)