Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
24
Sreda 29.01.2014.
14:16
Vestionline A
Situacija u Ukrajini počela je dodatno da se komplikuje od kada je premijer Mikola Azarov podneo ostavku, a predsednik Viktor Janukovič mandat za sastav vlade poverio opozicionaru Arseniju Jacenjuku. Tvrdo Janukovičevo jezgro sa Krima preti otcepljenjem ako vlast preuzmu opozicionari, a prvi predsednik nezavisne Ukrajine upozorava da je država pred građanskim ratom.
Sreda 29.01.2014.14:30
Bice haosa u svetu.pandorina kutija je otvorena 2008-me nelegitimnim otcepljenjem Srbske provincije Kosova i Metohije i njenim priznavanjem od vecine zemalja. Sada sledi domino efekat u evropi i ostalom delu svete.
Sreda 29.01.2014.17:29
1938 Minhen. V.Britanija i Francuska priznaju prave nemacke nacionalne manjine u Cehoslovackoj i dozvoljavaju ulazak Nemacke vojske u Cehoslovacku. Italije se poziva na Minhenski presedan i aneksira Albaniju. Nemacka okupira Cesku. Slovacka proglasava nezavisnost.Madjarska se poziva na Minhenski presedan i okupira jug slovacke i pripaja ga Madjarskoj. Poljska okupira istok Slovacke i pripaja ga. Nemacka obavestava svet da su Poljski vojnici upali na nemacku teritoriju i masakrirali Nemce. Nemacka napada Poljsku. SSSR napada Poljsku. V.Britanija i Francuska objavljuju rat Nemackoj.
Sreda 29.01.2014.14:35
Kako je lako naceti drzavu koja je verski podeljena, sa losom vladom i ekonomijom. Malo vrbovanja, calovanja i propagande - gotov posao. Zapad se vec usavrsio u tome, a ljudi nikad nista ne nauce.
Sreda 29.01.2014.14:49
Ako vojska na vreme ne preuzme stvar u svoje ruke,izbice gradjanski rat u Ukrajini.Da je JNA na vreme reagovala i izvrsila drzavni udar,danas bi Jugoslavija jos postojala.Problem je bio u tome da to nije odgovaralo nekim generalima i oficirima iz JNA,koji su videli priliku za licno bogatanje.Armija 4 u Evropi i najprofesionalnih oficira,dozvolila je nekakve paravojske i preku noc obucene "generale" "specijalce" da im vode ratove za licne interese.Ti zlikovci koji su se obogatili na racun patnje naroda,ne interesuje ih nacionalna pripadnost,saradjivali medju sebe,(i sa stranim mocnicima) bez razlike sa koje strane su bili.Njihova nacionalna pripadnost je "novac".
Sreda 29.01.2014.19:50
Rode , pa armijom su rukovodili foteljasi i placenici zapada, dapace i studenti zapadnih sluzbi. Kako je mogla onda da bude sacuvana. Mi smo trebali da izginemo, da osiromasimo, kako bi onda kupovali njihove proizvode i slusali njihove politicare-mislim na OVE njihove, iako narod koji i dalje u nesta veruje i dalje glasa. I treba Rusija da iskoristi priliku i pripoji sebi ono sta je rusko, a mislim da to nece samo da bude Krim. Angloameri kad dodje na tvrdo ce ovaj puta samo da salju agente koji i jesu vec na terenu mesecima, dakle ostade zapadni nacisticki deo. Ostaju bez istocne industrije i Crnog Mora. Razjaririt malo mecu da udari kontru u Srbiji, krv boli ljude od cekanja.
Sreda 29.01.2014.20:33
Nazalost tako je.Prave sve da nas uniste,da se osecamo nesigurni,da se plasimo,ako se bunimo bicemo ucutani...jednostavno unistavaju nam dusu.Zivimo u nesigurno vreme.Bice sve tako dok ne pukne veliki rat,i posle pocinjemo iz nova...
Sreda 29.01.2014.20:52
Sa verom u Boga i moralne vrednosti civilizacije napravit cemo opet drzavu kakvu zasluzujemo nakon tolikih godina gluposti, malodusnosti i naivnosti.
Sreda 29.01.2014.15:58
Жао ми је братског словенског украјинског народа. Жао ми је што не схватају да им запад коме стреме,не жели добро.Они желе да им се деси грађански рат.
Sreda 29.01.2014.16:47
"И КАДА ГЕРМАНИМА ЗИНЕ ДУПЕ НА УКРАЈИНУ РУСИ ЋЕ ОД ГЕРМАНИЈЕ ДА НАПРАВЕ ЈЕНДЕКЕ" ПРОРОЧАНСТВО ИЗ 18 ВЕКА...
Sreda 29.01.2014.18:31
Rusija je trenutno zemlja u kojoj je na sceni kapitalizam u svom najsurovijem obliku... a taj sistem ne zanima niti proročanstva niti proroci... samo interes... Ne moram da pišem da je saradnja sa Nemcima od nemerljivog značaja za Rusiju...
Sreda 29.01.2014.19:15
nisi zavrsioi to prorocanstvo..." I GERMANSKE DRZAVE VISE NIKAD NECE BITI " kaze na kraju. Kraj mi je posebno omiljen jer to znaci kraj lazima ,falsifikatima I genocida nad Srbima, a znaci i nas novi pocetak...kada je pao berlinski zid pala je I nasa drzava ...da podsetimo one koji ne veruju , pa neka veruju cinjenicama!
Sreda 29.01.2014.19:37
Ko neke babe vracare...prorocanstva.samo znam da mi uvek najvise izginemo i da smo u fazi nestajanja. Bolje sto pre da se zavrsi ovo nase bitisanje jer izgleda nam nije mesto u ovzemaljskom svetu medju ovim sataninim sinovima.idemo na nebo tamo je nase mesto.
Sreda 29.01.2014.20:33
Sta pre zaigra mecka to pre za nas bolje. Putin i agenti u vladi koriste glupost i naivnost zapada. Kad god ovi nesta urade, Rusi izadju sa necim novim i boljim. Evo Putin juce pozva EU da skupa sa EAU napravi zonu slobodne trgovine. Mislis da ce toga da bude? Dok je angloamera? Mozda i Nemac bi, ali TESKO. Direktno je optuzio Stefan Filea i Ketrin Eston u mesanje u unutrasnje stvari suverene drzave. Dotle izgledaju demokraticno i profesionalno. Pricaju o Sociju. Ako zatreba, onda stizu rudari sa istoka zemlje, ako ni to ne ide, onda Kozaci da pomognu policiji ili miliciji da sredi stvar. Ako NATO i EU ostane bez Crnog Mora, industrije i sredisnje ravnice, ostaje im samo nacisticki zapad.
Sreda 29.01.2014.20:37
Ако је на Криму (током анти- НАТО акција у 2008 ) у два дана прикупљено пет хиљада људи , ни сада неће бити проблема. То све зависи од задатака који ће бити постављени. Ако руководство Козачке организације у Украјини и наше матичне организације -Савета Козака – кажу шта им је потребно, биће нас одмах 30.000 . Данас у државном регистру Руске Федерације – под оружјем Беглова Александра је 760.000људи . Ако дам команду Беглову, сви ће отићу у Украјину – каже Водолатски . ридус.ру Bilo bi lepo da Poljaci aktivisu svoje, posto su sa Kozacima uvek ratovali. Onda Rusija treba da igra miritelja i da dobije i jednu i drugu stranu na svoje.
Sreda 29.01.2014.20:46
U Lvovu je bila vecina Jevreja, koje su nacisti pobili, i posle ostali da zive kao deca istih. Duguju Poljacima masu zrtava takodje kao i Rusima. Nekad su na zapadu na Poljake gledali kao na slavensku st...ku, i danas mozda isto , ali kriju iskreno razmisljanje, radi angloamera koji cuvaju granicu Intermare linije kao i Vatikan. Nista ne znaci sta Nemacka ili Francuska ne gledaju potpuno tako radi iskustva s Rusima. Pogledajte gde se prostirala tzv madjarskim utecajem obojena Bela Hrvatska, nekad. Zapad ce na kraju jedini da bude koji ce da brani suverenitet Ukrajine, a otvorio je Pandorinu kutiju za Ruse i Kineze u svojoj zoni utecaja.
Sreda 29.01.2014.21:26
Srbija i Novi Zeland neće ratovati...na ulaz u Srbiju čekaće se i do tri meseca....posle opšteg rata u Evropi bićemo najbrojniji narod....Tu knjigu koju imam a štampana 1939g. Kada bi je pročitao bilo bi ti mnogo što šta jasno...jedan od citata..."početak svega biće kada bliznakinje zla nestanu u vatri dimu i pepelu,bez kojih se ne može ni kupiti ni prodati,one će uvesti žig zveri"...Zar te ovo ne asocira na STC kule su se zvale Bliznakinje. A u suštini baš me briga dal veruješ ili ne veruješ.
Sreda 29.01.2014.21:19
Znam da nisam...gledam samo kako reaguju...knjiga je štampana 1939g. obrađuje opšti rat. Gde će ratovati svako protiv svakog ali je dobro da se zna da Srbija i Novi Zeland neće ratovati.
Sreda 29.01.2014.18:29
ako je svrha ovog foruma da se zajebaemo i da napišemo nešto čisto da bude napisano - onda ću i ja da kažem da je ćutanje Rusije taktički potez i da se svakog dana očekuje žestoka reakcija... a ako bih napisao ono što stvarno mislim - onda bi napisao da je Putin prodao, ponovo, iz samo njemu znanih razloga... verovatno je Sirija došla na naplatu, jebem li ga....? ili radi jevrejska krv u njemu...? Neodoljivo me ovo podseća na ono vreme kada je Rusija podržala bugarsku na štetu Srbije... iz čista mira...
Sreda 29.01.2014.19:20
nije iz cista mira...Rusima je bila vazna Bugarska jer su preko nje hteli da oslobode Carigrad (Istambul) Cista geopolitika... put do Carigrada ne vodi preko Srbije ...
Sreda 29.01.2014.19:37
а како се у ту причу уклапа Ниш ? Мсм - он је у Србији био и тада, зар не ?
Sreda 29.01.2014.20:50
Koliko ljubavi su Srbi dali Rusima, jos su Rusi bili predobri. Nije potrebno da spominjemo bratstvo i jedinstvo sa onima koji su ih ubijali od Bukovine do Staljingrada. Nije li tako rode? Srbi su sami sebi krivi, posto bi najradije sedli na dva stoca, ali tako to u zivotu ne ide. Kao niti prica DSS o neutralnosti.
Sreda 29.01.2014.20:57
Није, роде, никад била спорна љубав Српског народа према Руском народу... Званича политика је нешто сасвим друго... Што се тиче две столице - вазда ми је било интересантно да "оним другима" не смета нечија гузица на две столице.... све док је њихова - доминантнија... ? Зато и владају светом, и зато Русија, још увек, не може да буде веле-сила (империја)...
Četvrtak 30.01.2014.20:44
Jel su stvarno Ukrajinci mislili da će ono što im je Hruščov (Ukrajinac) dao njima da ostane pod ovakvim uslovima.

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)