Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Sreda 22.01.2014.
20:24
Beta A
Demokratska stranka (DS) zatražila je danas od Vlade Srbije da smeni ministarku Zoranu Mihajlović jer građani Užica već nedeljama nemaju vodu za piće zbog niza propusta Agencije za zaštitu životne sredine, koja je u sastavu Ministarstva energetike i životne sredine.
Sreda 22.01.2014.22:01
Никако ко ће манекенирати и изваљивати небулезе уз цвркутање ода Ацики величанственом ако је смене.
Četvrtak 23.01.2014.00:34
Суштина је у томе да избори не постоје. Избори су чиста симулација реалности и манипулација народа, чиста фарса под маском демократије и демократских процеса која је у постмодерном друштву извргнута руглу, а у окупираној Србији представа за доконе. Избори ништа не решавају, избори су фарса која представља контролни механизам домаћих испостава. Они су ништа друго до илузија слободе избора. Све странке које побеђују у Србији су странке које су подобне и унапред изабране. Народ је само ту да тај избор потврди под притиском медија, интелектуалних елита и маркетиншких агенција.
Četvrtak 23.01.2014.00:35
Свака партија која не прихвата ту врсту окупације сме да учествује на изборима, али не сме да победи нити се њене идеје смеју чути. Народу се мора наметнути идеја да он ништа и не може да промени. Заправо таква идеја је такође фарса и симулација реалности.Моћ почива пречесто на фикцији. Укорењеност те фикције у маси јесте мера моћи онога који моћ производи као феномен. Народ је онај који има реалну, фактичку, а не фиктивну моћ и народ је онај који, удружен око једне идеје, може да промени сваку симулацију и сваку окупацију која му се намеће као реалан одраз ствари и нужно стање.
Četvrtak 23.01.2014.00:36
Стога је одговор на питање са почетка текста: биће избора онда када западне амбасаде дају зелено светло, не пре тога. А биће их онда када се буде знало да су друге партије консолидоване око јаких лидера, који су у стању да направе противтежу актуелној власти, не пре тога. Сваки друкчији исход представљао би веома опасну, пре свега политички опасну, авантуру за оног који врши функције власти.
Četvrtak 23.01.2014.00:37
Уколико се избори, па и ови какви се спроводе у Србији, смеју посматрати као начин за промену парадигме и спас државе и народа од сигурне пропасти, онда се мора имати у виду да је за такву победу потребна огромна количина рада који изискује коришћење неконвенционалних метода и средстава чија је поента да шокирају, изненаде и допру до сваког грађанина ове земље. Потребна је алтернативна медијска мрежа, алтернативна интелектуална елита, алтернативни систем образовања.
Četvrtak 23.01.2014.00:37
Међутим, чак и када би након дугорочне борбе оваква идеја оличена у некој странци успела да превлада, поред свих замисливих и незамисливих удара и препрека, тада би тек започела борба за признање резултата тих избора. Заправо, тада би започела борба за увећање унутрашњег и спољашњег суверенитета Србије и повратка инструмената државности у руке оних који су бирани. Тек тада се може озбиљно говорити о некаквом спасу народа и државе, озбиљној политици и геополитичким стремљењима. У оваквој земљи, нема смисла говорити о томе.
Četvrtak 23.01.2014.00:38
У оваквој Србији, у којој се родитељи диче тиме што је држава обезбедила бесплатне часове енглеског језика ученицима предшколског узраста и тиме што им деца познају боље туђу него сопствену историју, културу, језик и спорт нема смисла говорити о промени парадигме. Свака страна култура и њена промоција јесте духовна испостава интереса те нације и то је цела суштина. Циљ је створити расположење у народу које омогућава добровољну окупацију и смањење страних регулатора и дотирање домаћих испостава. Будуће генерације ће то радити из љубави, а не због новца.
Četvrtak 23.01.2014.00:40
Променом свести, којом су нам претили и прете и Тадић и Вучић, заправо је стварање друкчије конструкције српске историје, садашњости и пројекције будућности која ће од Срба створити безличну масу јефтине радне снаге, која ће се без икаквих проблема укомпоновати у конзументско друштво. Бићемо црна рупа Балкана и Европе, која служи једино за извоз радне снаге и политичке експерименте. А, када биолошки нестанемо, други ће преузети нашу улогу. Ове испоставе имају задатак да нас држе у анестезираном стању, толико анестезираном да је свака идеја колективитета и окупљања око једног заједничког циља потпуно потрошена.
Četvrtak 23.01.2014.00:41
Одржање те фикције да су некаква медијска гласила, образовне политике и стране експозитуре моћније од самог народа удруженог у колектив је илузија, толико опасна илузија да нас врло лако може коштати не слободе и достојанства, пошто смо то већ одавно изгубили, већ државе, народа и било какве будућности. Реалност која нам се намеће је чиста фикција која репродукује саму себе, а онај ко се против својих душмана не буни, онај који ту мрежу обмана не види у њој саучествује и одржава је у животу.
Četvrtak 23.01.2014.00:42
Оно што нам се приказује и намеће као реалност је интерес оних који желе да очувају фикцију о својој моћи и да наметну своју власт као пожељну и добровољну. Уколико нам се интереси поклопе, тешко нама и нашој деци.

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)