Utorak 30. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
22
Utorak 21.01.2014.
14:01
Z. Mirković - Vesti A
Austrijski istoričar Manfred Rauhenštajner smatra da nije bilo želje da se 1914. godine dođe do miroljubivog rešenja putem konferencija. On je u okviru diskusije "Koje su posledice 1914", održane u bečkom "Burgteatru", ukazao da je bilo puno uzroka za rat koji vode u mnoge evropske regione, a ne samo na Balkan.
Utorak 21.01.2014.14:23
činjenica je da su tada velike sile željele novu podjelu svijeta, a Srbija je organizirala atentat i ubojstvo u Sarajevu i tako dala povod za rat (koji su svi ostali jedva dočekali) i čemu sad kakve diskusije i filozofije oko toga. Ako po ničemu drugome onda bar po tome je Srbija poznata u cijelom svijetu.
Utorak 21.01.2014.14:38
Nije zvanična Srbija organizovala atentat. Ne znaš ništa. Da je tako Apis i Pašić ne bi fatali veze i dali potragu za Principom i drugima da im otmu oružje, da su htjeli atentat. Čemu diskusije i filozofije kada je poslije Trećeg Rajha NDH bila poznata kao jedina istrebljivačka zemlja u punom smislu, u odnosu na sve ostale kvislinške nacističke i fašističke vlade. O tome ti vodi brigu - o nacizmu NDH i nacizmu NDH II i EUNDH.
Utorak 21.01.2014.14:54
da prvo ubiješ nekog prestolonasljednika, kralja , predsjednika ili ...., a onda standardna izmotavanja ( cijeli svijet se urotio protiv nas,nismo to mi ili nismo to tako zamislili ili nismo mi takvi ili ...) ali činjenica je da ste vi pokrenuli (svjesno ili nesvjesno ili naivno ili na nagovor...) jedan od najgorih ratova u kojem je stradalo više od 20 mil. ljudi.
Utorak 21.01.2014.15:05
Nema šanse da mala zemlja koja nije velika sila, još sama, pokrene rat. Kolonijalističkim silama, dakle Velikim silama, odgovarao je rat, jer su svi paktovi mnogo prije toga stvarani kao i nova oružja kao PRIPREMA. To što u tvom umu stanuje srbofobija, to je tvoj moždani problem. Takođe, nisu ni Njemačka i Monarhije krive, jer jedna zemlja ne može posvađati čitav svijet. Eksperimentalno se to može dokazati. Odgovornost snose i Monarhija, i Njemačka, i Francuska, i Engleska, i Japan i Rusija. Ostali su samo bili priključci.
Utorak 21.01.2014.15:14
Na žalost i jesmo, kao i aprila 1941. kada je trebalo Hitleru da damo put ka Kominternskom SSSR-u koji se prije toga 2 godine osigurao od Hitlera. Bili smo najvni slijepom vjerom da su nam Francuzi i Englezi "saveznici" i "prijatelji", kao i za Slovence i Hrvate, naročito Hrvate koji ssu nas više pobili nego Turci, Francuzi, Njemci, Austrijanci, Englezi i dr. jer bilans stanja to dokazuje kroz NDH. A Englezi najviše razorili bombardovanjima. Zato ću uvijek smatrati da su nam Englezi najveći neprijatelj i da je Njemac prema nama uvijek bio mala beba. Njemca još i poštujem. Ostale ne. Njemac je heroj, kao što je i Srbin za njega. Ostalo su govna!
Utorak 21.01.2014.15:58
I kao što danas kroz svjetske političare progovaraju Monsanto, gej lobiji, MMF, svjetske banke, krupni kapitalisti, milijarderske familije, svjetski prodavci oružja, i drugi RATNI PROFITERI, tako su i u vrijeme pred Prvi i Drugi svjetski rat. I danas isto rade da bi izazvali Treći na moderan način - van dometa nuklearnih zona, tj. dalje od zemalja koje imaju nuklearne elektrane. Zato bi opet da od Balkana i Bliskog Istoka naprave livnicu krvi, i da se tu odigrava borba Istoka i Zapada kao što je u slučaju Sirije.
Utorak 21.01.2014.15:33
A Srbija vječno kriva zbog svog položaja - ima kuću na putu moćnika sa Istoka i Zapada, pored samog puta. Eugen Savojski je još imao ideju da se Srbi otjeraju sa Dunava i napravi Donauland. Dva vijeka kasnije taj plan vaskrsava Adolf Hitler. Ko je onda to pokretač svjetskih i nesvjetskih stradanja, Srbin ili neko drugi? Srbin ne sigurno!!!
Utorak 21.01.2014.15:37
Hitlerova izjava 1943. i njegov politički testament, izuzetno bitni za kontinuitet zločinački: "Državotvorni narod, kao što su to Srbi, ne smije nikada biti uz Dunav!" http://www.youtube.com/watch?v=vmD-YuFE9w0 http://www.youtube.com/watch?v=-fi3FHPe2v0
Utorak 21.01.2014.15:07
Kada bi se za jedan atentat ratovalo, onda bi Mala antanta, ili samo Srbija pokrenula rat, pa i francuska zbog atentata u marseju oktobra 1934. I još mali milion puta bi se kasnije zaratilo, a Građanski rat u SAD-u bi bio nakon ubistva Kenedija, ili Martina Lutera.
Utorak 21.01.2014.15:10
svi su željeli taj rat (čekala se samo iskra ili glupost ili kriva riječ) - i onda Srbija preuzme tu ulogu na sebe
Utorak 21.01.2014.15:20
Zvanična Srbija nije, jer apis i Pašić su slali upozorenja i ustrijskim vlastima, a i tragali su za gavrilom i ostalima. Čitaj Dedijera koji je objavio i arhivsku građu. Ako ga je svjetska masonerija osudila na smrt, komože poreći da možda novčano nije stojala u pokušajima i u Češkoj, i u po Njemačkoj, a onda i za Sarajevu??!! Niko. Zoran Đinđić je ubijen od svjetske masonerije kao jezuita, na godišnjicu Anšlusa, zato što je imao odgovornost za Tapija (mason 32 step.) koji je ubijen prije toga, pa tek onda skretanja od kursa onih koji su ga doveli, ka patriotizmu umjesto vazalstvu.
Utorak 21.01.2014.14:42
Ovaj clanak pokazuje korene srpskog propadanja u malom. Prvo, srpski neprijatelji Austrijanci i danas pokazuju prilicno vecu korektnost prema Srbima od srpskih saveznika 'Engleza'. Kazu, kad ti je takav prijatelj - neprijatelj ti ne treba. Drugo, ovde se govori o podatku koji se u nas uporno skriva a to je da je ubijeni Franc Ferdinand bio zestoki protivnik rata sa Srbijom zbog cega ga zvanicni Bec uopste nije voleo, nazivao ga slavofilom. Covek je bio ozenjen Cehinjom. A mi smo bas njega roknuli. Dakle, poruka je bila - Mi tebe ne volimo, vec samo one sto nas najvise mrze. Na drugom mestu Franju Josifa a na prvom Engleze sa kojima smo se zato sprijateljili.
Utorak 21.01.2014.15:43
Срби између Хитлера Стаљина и Черчила: http://www.youtube.com/watch?v=bGyyC8d16mw Dokaz genocida nad Srbima koji traje u KONTINUITETU. Počeo još od turske denširvme (danka u krvi), pa do one 100 za jednog, Jasenovca i danas samog konc logora zvani Srbija. Srbomrsci, sjeme vam se zatrlo!
Utorak 21.01.2014.14:57
Ferdinanda je 1912. svjetska masonerija osudila na smrt, što je on znao. Na njega su do 1914. atentat pokušavali Česi i pangermanisti, i samo je Principu pošlo za rukom. Sve to ima kod Dedijera čija je knjiga nakon 5 decenija i danas neprevaziđena. Da ga nije ubio Gavro, ubio bi ga vrlo brzo neko drugi. Što se tiče Engleza, njihova politika neprijateljstvom prema nama čitav vijek skriva istinu - praistorijsku vezu Britanije i Balkana. Zato su i svoje arheeologe koje su to dokazali sklanjali (prof. Gordon Childe, biolog prof. Helden, sin čuvenog ministra vojnog iz prvog rata,
Utorak 21.01.2014.15:00
irski arheolog, prof. MacAlister. Kao metropolu te kulture u preistorijsko doba označio je Vinču, JaquettaHawkes, kao i poznati autoritet u arheologiji britanskoj, njen bivši muž, prof. Chrystopher Hawkes, i poznati arheolog Indije prof. Stuart Piggot i dr. GOVNIMA KOJA VODE SVIJET NE ODGOVARA ISTINA. Ali neće tako dovijeka!

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)