Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
11
Petak 17.01.2014.
16:26
Beta A
Predsednik Ujedinjenih granskih sindikata (UGS) "Nezavisnost" Branislav Čanak izjavio je danas da iza predloga Zakona o radu stoje Ujedinjeni arapski Emirati, što je kako je naveo, uslov za dobijanje ranije obećanih tri milijarde evra kredita.
Petak 17.01.2014.16:40
Navali narode! Srbija na rasprodaju! "Vodje" su vec rasprodale materijalna dobra i teritorije, sad je na redu rasprodaja rada; cilj je izjednacenje radnika i volova. Zasto me ovo podseca na Mikinog Vlajka: "Uvek kad se igramo, kazu mi: 'Bices konj!!'. I ja, sta cu, moram..."
Petak 17.01.2014.17:19
Koliko ima radnika u tom "tvom" sindikatu ...jeli Canak.I koliko ih jos ima u ostalih 23.999.Koliko ih ima u Ljubisavovom,kolike su vam plate.Bogami tesno vam ga skroji onaj Radulovic,a vi kao branite interese radnika hahahahahaha.
Petak 17.01.2014.17:47
Zauzdajte poslodavce. Radni je samo radnik i uvek je radio. Vi sindikalci ste uvek bili uz poslodavce. Promenite se jednom.
Petak 17.01.2014.17:57
UAE tesko da imaju veze sa ovim zakonom. Zamisao se prvi put pojavila kada su predsednik i podpredsednik zatrazili od SAD da poveca investicije u Srbiju, Amerikanci su kao uslov postavili donosenje bas ovog zakona o radu tacnije njihova privredna komora. To je receno i Vucicu kada je zadnji put boravio u SAD a i Dacicu pri skorasnjem boravku. I predsednik i podpredsednik veoma dobro znaju sta sadrzi zakon i koliko je poguban jer u ovoj formi ce postojati jedino kod nas u Srbiji ali zato ni jedan nije ni jednom recju bilo sta komentariso. Finansiranje donosenja ovog zakona sprovodi USAID i to su skoro dokazali na RTS-u javno trazeci sto pre usvajanje ovog zakona.
Petak 17.01.2014.23:15
To je globalna americka politika decenijama. Oni ne zele da je radna snaga organizovana, jer se onda teze eksploatise, a moze i - ne daj boze - da zastrani u socijalizam/komunizam, smrtni neprijatelj velikog biznisa. Dodatni "plus" u konkretnom slucaju Srbije je sto bi snazna i dobro organizovana radnicka klasa bila snazan politicki faktor koji bi se nasao na putu njihovom programu rasturanja Srbije. Za njih je mnogo bolje da naprave od ljudi gomilu polurobova s kojima mogu da brisu pod, ako im se prohte.
Petak 17.01.2014.18:07
Podgojeni, nema sumnje. Vise je zakona o radu nego zaposlenih u Srbiji, objasni taj "fenomen".
Petak 17.01.2014.18:28
Canak,Orbovic...to su sve jagnjece brigade,sto bih narod rekao obicni mulecari,celog zivota bili i ostali.Zakon o radu i ovakav kakav je nije dobar za radnike,a novi zakon donosi jad i bedu za radnike jer narod se obmanjuje da ce se bolje ziveti kada se zakon promeni,istina je da treba otpustiti ljude a pogotovo nelojalne i trazi se nacin a to je robovlasnicki zakon.Imali smo ranijih godina zakone dobre,demokratske,socijalne i narodne.Dzaba je zakon dobar kada poslodavac bude lopov i opljacka radnike uz blagoslov drzave i ne odgovara.Zna Vucic a i Dacic da nije dobar zakon o radu,ali dali su d... pod kiriju gazdama i to je cena koju mi moramo da platimo.
Petak 17.01.2014.18:38
Jedan primer iz grada na jugu Srbije.Radnica u butiku ima pazare dnevne 200 000 dinara,otkuca samo kroz kasu 20 000 dinara ne vise,sem u slucaju da musterija insistira na fiskalnom racunu da dobije,nije prijavljena godinama,ponizavana.Kada dodje inspekcija i nadje nepravilnosti i neprijavljenu radnicu,napise prijavu za kaznu i kada mislite da pravna drzava radi,posle par dana u tom istom butiku ulazi ista inspektorka sa cerkom i uzima odecu i obucu ne plativsi i srdacno se rukuje sa gazdom butika.E sada,sto je nama kriv zakon o radu ili neki drugi kada mi nemamo institucije koje ce da sankcionisu takve stvari,svi su korumpirani.Novim zakonom o radu dace se jos veca moc takvim hostaplerima.

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)