Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Ponedeljak 23.12.2013.
15:04
Lj. Ivanović - Vesti A
Srpska vlada u dubokoj tajnosti priprema se za mogući scenario proglašavanja takozvane eksterne nelikvidnosti zemlje ili narodski rečeno - bankrota.
Ponedeljak 23.12.2013.18:05
Bankrot bi bio nesto najbolje sto se Srbiji moze dogoditi u ovom trenutku.
Ponedeljak 23.12.2013.19:10
Bankro? Svakako! Ali sam bankrot bez stvarne promene politike, nece nas spasiti. Prvo po svaku cenu moramo razumeti i odbaciti mit o investicijama, kao nasem spasenju. Moramo prestati hodati linijom manjeg otpora, cekajuci navodne investitore da dodju da nam donesu novac. Cak i ako ga donesu, na nama je da radimo za njih i njima da ostvarujemo profit. Pa zar ne mozemo mi sami (drzava) da budemo ti investitori, narod svakako ostaje karika koja radi. Ali za promenu radice za drzavu (za sebe).
Ponedeljak 23.12.2013.19:19
Sledeca stvar. Mogla bi da bude, mala proizvodnja. Dakle popularizacija, malog biznisa. Kroz zakone koji bi stitili malog proizvodjaca, od monopola velikih firmi. Deo koji se podrazumeva, vezan je za visestranacki sistem. U kome ma kako glasali, koalicijama se umesaju i nacine najgoru kombinaciju. Jos jedna bitna stvar. "Evropa nema alternativu". Je nesto sto bi po meni trebalo pod hitno da zaboravimo i sramno ne pominjemo. Ne kazem da Evropi treba zalupiti vrata, vec hrabro staviti uslove. Prestati igrati na djihovu muziku, vec napraviti svoju. Cuvajici svoje intrese i koristeci svoj polozaj.
Ponedeljak 23.12.2013.19:30
Sa druge strane ne treba slepo verovati Rusiji i ocekivati da, kako su sami rekli, budu veci Srbi od nas samih. Jednostavno sa narodom hladnim kao Rusi, trebalo bi da idemo malo samopouzdanije. Koristeci sve povlastice koje imamo. Jednostavno. Ako Evropa preko nas (bez carine) za Rusiju hoce da izveze proizvod, ok. Ali ne tako sto ce otvoriti fabriku u Srbiji, zaposliti radnike, dati im minimalac i sve sto zaradi izvozom, nositi u svoju zemlju. Dovoljno je da igramo kao posrednici i mozemo valjati u toj situaciji samo tako. Jos bitnija stvar. Izbaciti MMF, ECB i slicne lopove, koji nas godinama unazad uvlace u duznicko ropstvo! To je trebalo da stavim na samom pocetku.
Ponedeljak 23.12.2013.19:44
Godinama unazad olako smo ziveli na lazima politicara, ne razmisljajuci o posledicama. "Samim zaljenjem, bez da ponudite alternativu, ne cinite nista. Mozda je pravo vreme da preuzmemo odgovornost za sve sto smo olako dopustali. Da, necu reci probamo, vec da PROMENIMO nasu buducnost. Da prestanemo da krivimo nase stare za sve probleme koje nam je njihova naivnost napravila, vec da ih ucinimo ponosnim, tako sto cemo uciti na njihovim greskama.

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)