Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
17
Subota 21.12.2013.
18:13
Beta A
Potpredsednik crnogorske vladajuće Demokratske partije socijalista (DPS) Svetozar Marović ocenio je da u Crnoj Gori treba da postoji pravoslavna crkva sa sedištem u toj zemlji, a ne van nje. Predstavljajući rezultate istraživanja koje je ta partija naručila, Marović je izneo još neke vrlo zanimljive podatke o zastavi, himni, jeziku i nacionalnim herojima.
Subota 21.12.2013.19:06
A Sveto Marović je "stručnjak" za istoriju Crne Gore u p.m. Političar se ne može baviti istorijom, već samo pljačkom, ponekad lažima, huškanjem i ideologijom. Naučnici budite naučnici a ne političari. A vi političari budite političari a ne naučnici. Dobih juče kalendar Crnogorski od jednog "veeeelikog Crnogorca", i u tom kalendaru nema nekih datuma kao 28.jun npr. Kako je samo jedna slika na kalendaru - Crnogorac iz vremena Petrovića u narodnoj nošnji sa barjakom, sa Zbora, ja sektaški kalendar pretvorih u vjerski, tj. pravi crkveni, tako što u crveno obilježih 28.jun a na ekser okačih staru crnogorsku kapu (sa 4S).
Subota 21.12.2013.21:59
Naravno da je pretjerano. Samo Petar I, Petar II, knjaz Danilo, Marko Miljanov i Nikola I dolaze u obzir. Novina ne valja ni jedna, kao što ne računam ni Tita, ni Miloševića, NIKOG, NIKOG, NIKOG. Novine su NIŠTA - duhovni patuljci, moralni patuljci i patuljci u svakom smislu. Za mene barem!
Subota 21.12.2013.22:35
Nisam, ali sam znao da ćeš ga ti dopisati. Čitam ti misli na daljinu. nabrojao sam samo ove sa spiska u tekstu, inače naravno - Srbin iz Like, travara, genije nad genijima, Šćepan Mali, za čije vrijeme jedne jedine krađe nije bilo u CG, vješalo se za razbojništvo, red i disciplina je bila kao kod Njemca, potisivao se kao "Stefan" jer je znao da kod Crnogoraca osim rusofilstva pale i Nemanjići pa se tako uspješno predstavio kao ruski car (lažni) a skoro čitavu Evropa se uzbudila je li lažni ili je stvarni. U CG istoriji nikome ni prije ni kasnije Crnogorci nisu bili vjerni kao Šćepanu. Taj čovjek je zaveo nezapamćen red, prvi poluzakon donio i
Subota 21.12.2013.22:42
novi red vojske i sl. Nisu Crnogorci slušali ni ruskog generala kasnije koliko su Šćepanu bili odani. Taj čovjek je uradio toliko stvari i zaveo red, a došao faktički ni od kuda. Legenda nad legendama u čitavoj istoriji CG, jer je i komičan ujedno. ;) I na žalost ubiše ga fariseji trovanjem, vjerovatno od papske ruke naručeno.
Subota 21.12.2013.22:59
Pa komično je njegovo pojavljivanje u CG i uspjeh, ali i velika inteligencija. Čovjek je došao kao Hitler i govorništvom zavladao i popeo se na sam vrh. Uradio je toliko toga što ga bukvalno čini Državnikom, i to kalibra Njegoševog, avladao je samo nekoliko godina 1767-1773. Pazi, tip jako inteligentan, i za ono vrijeme je provalio, vjerovatno sam, kako da upeca mase u CG, našavši im crtu - jaku nemanjićku crtu i rusofilsku, predstavio im se kao ruski car, kao i svijetu, oni šiznuli od oduševljenja, i kada je provaljeno da to nije ostali su mu odani i slušali ga ka nikog. Kako da mu čovjek ne pruži ruku na inteligenciji, i nije li to sve malo komično?! ;)
Subota 21.12.2013.23:32
Ništa novo. Masoni su i oskrnavili Njegoša 1974, iako je prokleo svakog ko to učini - ko mu njegovu skromnu kapelu na Lovćenu koju je sagradio takne i napravi nešto monumentalnije i drugačije... Tito je pripadao posebnim masonskim ložama na Istoku i ezoterijskim društvima koji su imali za simbol one baklje kao SFRJ; i to joginska ezotrijska društva. Pogledaj Solomonov hram, i pogledaj mauzolej na Lovćenu i vidjećeš sličnosti: http://goo.gl/QJEUDa http://goo.gl/Pzvw8r
Subota 21.12.2013.23:44
A pogledaj na 3:42 kako je mason Meštrović prvobitno bio planirao Mauzolej na Lovćenu: http://www.youtube.com/watch?v=VeFL64ZNnsY Još više masonski.
Nedelja 22.12.2013.00:00
Ako su ona dva skraćena linka gore, onda samo ukucaj Njegošev mauzolej i Solomonov hram, i vidjećeš sličnost. Kada se poredi geometrija Njegoševe izvorne kapele sa nekim drugim dimenzijama u građevinama za njegovog života izgleda da je simbolična predstava manje na Lovćenu ka CG a većih Srbije. Njegoš je bio upućen u tajne geometrije, i kao mason, ali i filozof, tako da je sigurno ostavio i veći pečat nego što mislimo. To tek treba da se istraži. Nesumnjivo jedno od blada i Crne Gore ali i Srbije. To se ne može razdvojiti, jer je za mene to skrnavljenje Njegoša.
Subota 21.12.2013.22:51
A ne treba ni vladiku Danila zaboraviti koji je prvi uveo vezu s Rusijom oko 1714. Vladika Sava i Vasilije su već tu i tamo. Ne mogu se porediti, a još su bili teški srebroljupci i ne vala neke ljudine. Što se tiče istorije Crne Gore, zaista za malu zemlju prebogata i preinteresantna da je to za nepovjerovati dok se ne uzme knjiga u šake. Zamiranje u interesantnosti istorije Crne Gore nastupilo je nekako 1918. a potpuno nakon 1945. Ovo danas je već UŽAS, mada ima i tu zanimljivosti. Ništa primać starijim vremenima, jer je ovo danas sve istorija globalizma u kojem su nam uništene državnosti - samostalni, a kada nismo, ni SR ni CG.
Nedelja 22.12.2013.01:06
Zivio sam dugo u Njemackoj,,susretao sam tamo razne tipove...u oko su mi upali crnogorci kod kojih si mogao kupiti sve u pola cijene ,,,opljachkano i pokradeno,,,nisam vidio ni jednog Srbina iz uze Srbije,,da li je to taj crnogorski moral i tetika,,Izvinajvam se pravim crnogorcima jer znam da su medju njima lopovi uglavnom shiptari i muslimani,,ili se mozda varam,,,volio bi f me neko razuvjeri ko se vishe razumije u ovu problematiku,,Moj zakljucak je,,da crnogorci nikada nisu isli u rat zbog patriotizma nego zbog pljacke isto kao i krvati,,Dakle ,,Njegos i Milo kriminalac,,,boze me sachuvaj koje huljenje..

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)