Sreda 8. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
16
Subota 07.12.2013.
16:04
Beta A
Knjiga predsednika Demokratske stranke Srbije (DSS) Vojislava Koštunice u kojoj predlaže održavanje referenduma o članstvu u EU, predstavljena je u subotu u Beogradu.
Subota 07.12.2013.16:14
Kad bi raspisali referendum, izgubili bi JEDINI argument koji ih držai na "vlasti"... Sve što rade - rade sa objašnjenjem da "tako traži eU?" Skoro SVI (osim DVERI) bi izgubili razlog postojanja na polit. sceni... ?? A to ne biva...
Subota 07.12.2013.16:19
Da bi se rezim naterao na raspisivanje referenduma potreban je snazan pritisak Rusije, a da li je Rusija spremna na to najbolje znaju patriotske organizacije i stranke.Znam samo da je izdajnicki rezim protiv referenduma a ima snaznu podrsku Amerike i fasisticke EU.
Subota 07.12.2013.16:42
Treba tražiti referendum, a ako ga ne daju izaći na ulice i tražiti ga, ali i otkazati sve državi - bojkot plaćanja poreza i svega. Kao što nas parama tjeraju, tako i mi njih na poslušnost jer treba da služe narodu a ne stranim zemljama, korporacijama, lobijima... Samo uraditi zamjenu mjesta sabiraka - da podsjetimo manjinu na vrhu da NAROD vlada, a oni treba da sprovode narodnu volju. Nije narodna volja DAJ GLAS pa da radim sve i svašta po volji poslije, nego je DAJ GLAS ZA ISPUNJENJE OBEĆANJA. Ovako gadovi samo ispaljuju narod. To se mora mijenjati pod hitno.
Subota 07.12.2013.16:57
To bi bila greska, dok narod i dalje slepo veruje u EU. Jos to treba da se dotuce, pa tek onda. Zato mi je Voja i sumnjiv? Valjda se boji ukrajinskog scenarija. Zasto? Mislim da DSS nije potpuno iskren u svojim stavovima i da igra takodje dvostruku igru. Ne zaboravimo istoriju DSSa i kontrolu ondasnjih nacinalistickih struja , koje su usmeravali kroz DOS.
Subota 07.12.2013.17:20
Ne zna pusti Srbin sta hoce.Jedni bi neutralnost,drugi sa Rusijom,treci sa Evropskom unijom,cetvrti bi da sede na par stolica odjednom. Mi smo smesni skroz,pa nas niko i ne uzima za ozbiljno. A gospodin neobavesteni pokusava da se izvuce iz Politicke Penzije. Jer ne verujem da ce ikada vise taj DSS preci tih 5 %
Subota 07.12.2013.19:38
Sad da stane pametan covek i da pita samo jedno pitanje DR. Kostunicu, sa kojom idejom si 2000 - te godine postao predsednik SR Jugoslavije i sa kojim si idejama u dva navrata bio predsednik Vlade Srbije? Koga si i zasto 8 godina tucao u zdrav mozak? Pa sta smo mi teletabisi? Malo ce mo u Evropu, pa malo sa Rusima, pa ajde malo da zekimo raju pa da se latimo NEUTRALNOSTI. Alo koja usijana glava moze da proda celu Srbiju i na kraju kaze ajde da budemo neutralni da glumimo neutralnost. Cime? Javnih kuhinjama, ili sa onim fabrickim pogonima, privredom i poljuprivredom koju je Kostunica uzigo do nivoa jedne Svajcarske. Ovo nebi izreko neko ko se nalazi na psihijatriji, a najmanje vodeci politica
Nedelja 08.12.2013.09:15
Pred kraj 2009. godine, na jednom sastanku u američkoj ambasadi u Berlinu, požalio se svojim kolegama visoki službenik nemačkog ministarstva inostranih poslova, Mihael Fluger, da srpski zvaničnici šire utisak da je prijem Srbije u EU moguć već za tri-četiri godine. Ova informacija pretvorena je u tajnu diplomatsku depešu, ali je kasnije postala javno dostupna širom sveta zahvaljujući sajtu Džulijana Asanža (Wikileaks), pod oznakom 09Berlin1556, uz oznaku "Poverljivo".Takođe u Berlinu, 15. novembra 2009. godine, nemačka kancelarka Angela Merkel upozorava Borisa Tadića da ovakve glasine više ne širi ni on ni njegova "lokalna propaganda"!
Nedelja 08.12.2013.09:16
Srbija neće ući u Evropsku uniju ni pod kakvim okolnostima, sve dok ne prizna postojanje Kosova kao zasebne države, dok ne uđe u NATO pakt i dok se državni kriminal u Srbiji ne bude potpuno iskorenio. Kratko, rečeno -nikad.Zašto ovo Tadić nikada nije javno saopštio građanima Srbije? Čemu uopšte teže savremeni vlastodršci u Srbiji? Zar nije dovoljno jasno i glasno rečeno iz svih centara evropske moći, da su srpski političari kriminalizovani, da je Srbija kao država još nedefinisana i da kao takva ne može nigde dok svoje unutrašnje stvari ne sredi? Ali, i Borisu Tadiću i onima pre njega, kao i sadašnjim vladarima, pred očima su samo fondovi i pljačka. Predpristupni, pristupni, svejedno.
Nedelja 08.12.2013.09:16
U Briselu su već odavno, o trošku građana Srbije instalirani razni vladini i nevladini predstavnici, koji se bave mešetarenjem, korupcijom, koji iznajmljuju preskupe kancelarije i određuju sebi astronomske plate. Ova banda već sada određuje pravila igre, ko će i pod kojim uslovima dobiti evropske kredite, pomoć, donacije ili slično. Na njihovu nesreću, tih sredstava nema ni blizu onoliko koliko su navikli da pljačkaju iz budžeta sopstvene države.U zemljama Balkana koje se već nalaze u Evropskoj uniji, ekonomsko stanje je gore nego ikada u novijoj istoriji.
Nedelja 08.12.2013.09:17
Samo u susednoj Hrvatskoj, brojka nezaposlenih dosegla je gotovo 400.000, pad BDP-a je nezaustavljiv, industrijska proizvodnja pada svakog meseca, potrošnja je sve manja, spoljni dug i je dalje "stabilan" (150 milijardi dolara!) novih investicija nema niti će ih biti tako skoro, jer je Hrvatska za velike investitore neprivlačna, skupa i komplikovana zemlja. Poslenjih meseci, stanje je takvo da su mogući i građanski nemiri u slučaju da se neko čudo ne desi i spreči očiglednu katastrofu koja je usledila ulaskom u Evropsku uniju.
Nedelja 08.12.2013.09:18
U susednoj Bugarskoj, koja je ušla u Evropsku uniju "preko reda", zahvaljujući haosu koji je devedesetih trajao na prostoru bivše Jugoslavije, stanje je već godinama loše, prosek plata nije veći od 300 evra, domaće investicije u Bugarskoj u posljednje tri godine smanjene su za skoro 100 odsto, a stranih kao da i nema. Bugarska je ulaskom u Evropsku uniju za tri godine pala za 20 mesta na svetskoj listi konkurentne sposobnosti, a dans je znatno niže nego što je ikada bila.
Nedelja 08.12.2013.09:19
Rumunija je sinonim masovne bede, prosek plata još niži nego u Bugarskoj, a stanje sa ekonomskom emigracijom (odlaskom iz zemlje) takvo da ova punopravna članica EU nije nigde dobrodošla. Tačnije, njeni građani su danas evrospki problem broj jedan!Zašto je, nakon ovakvih saznanja, za Srbiju na ovom delu Balkana, tako neophodno potrebno da traži članstvo u zajednici gde je niko ne želi, niti joj se raduje? Srbija je danas dobra samo za one koji hoće da izvoze u Rusiju. Samo dva od deset srpskih preduzeća koja rade sa Rusijom, zaista i jesu u vlasništvu građana Srbije.
Nedelja 08.12.2013.09:19
Sve ostalo su stranci iz zemalja Evropske unije (ponajviše Austrije, Slovenije, Hrvatske, Italije i Grčke) koji su registrovali svoja preduzeća u Srbiji, jer je Srbija zemlja koja ima statust najpovlašćenije nacije u trgovini sa Rusijom. Zašto Srbija u punom kapacitetu ne koristi ovu pogodnost? Opet je odgovor isti-zbog ideje približavanja Evropskoj uniji! U ovoj šizofrenoj situaciji, gde privrednici iz nabrojanih zemalaj članica EU beže iz nje, a Srbija ka njoj žuri po cenu života, gubitnici su građani Srbije. Njima, njihovoj deci i unucima, ovakva politika može da donese samo dugoročnu, generacijsku nesreću.

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)