Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
11
Četvrtak 05.12.2013.
10:09
RTS/I.B. i A.M. A
Prema novom Zakonu o zdravstvenoj zaštiti, deca, trudnice i poroditelje uvek imaju pravo na besplatno lečenje. Međutim, predviđevno je i da žena koja namerno prekine trudnoću, a koja nije imala overenu zdravstvenu knjižicu, izgubi pravo na besplatno lečenje. Dodatnu zabunu unele i spekulacije da se planira uvođenje posebnog registra za žene koje su abortirale.
Četvrtak 05.12.2013.10:29
Ko zna zašto se žene odlučuju na taj korak.Zaista je abortus u klasi sa ubistvom.Ako se ultrazvukom utvrdi da će dete imati teške anomalije u razvoju,to i nekako(ponavljam i nekako) mogu da razumem.Za one žene ili devojke koje prekidaju trudnoću zbog nekih drugih razloga(strah od porođaja,nemaština,socijala...)treba im se zalepiti javna etiketa.
Četvrtak 05.12.2013.12:47
OVO NIJE ZEZANJE . O prekidu trudnoće TREBA DA ODLUČI TRUDNICA U DOGOVORU SA LEKAROM . Ne može se kojekakvim dekretima odlučivati da li će žena da rodi ili ne . Neka država napravi USLOVE ZA POVEĆANJE NATALITETA . ZAPOSLITE TE MLADE LJUDE , DAJTE IM PLATE OD KOJIH MOGU DA ŽIVE , UKINITE PDV NA DEČIJU OPREMU , DAJTE DAČIJI DODATAK , BESPLATNA OBDANIŠTA I JOŠ MNOGO TOGA . DANAS DRŽAVA NA SVAKOM KORAKU GAZI TE MLADE LJUDE A KAO "HOĆE DA POVEĆA NATALITET"...
Četvrtak 05.12.2013.13:43
Materijalnom pomoci dotirati roditelje i strogi nadzor troshrenja sredstava, prvi niz godina, tako bi se izbalansirala situacija u nashoj Zemlji.
Četvrtak 05.12.2013.10:36
не подржавам убиство детета у стомаку.. али ако мора да се уради абортус нека то буде кроз 3 комисије.. знам неколико случајева где су лекари у државној пракси рекли да је беба за абортус а код приватника лекари су рекли да нису.. данас та деца која су била за абортус трче по улици, играју се с другом децом, здрава су, причају, иду у школе.. ето, по неким лекарима би били одавно ----.. зато и предлажем 3 комисије и да се записује који др предлаже убиство детета у стомаку, па да се види ко има тај "скор" и проверити да ли оправдано доноси такве предлоге/одлуке.. Треба приватне клинике више стегнути него државне по питању абортуса.. тамо за 100е без књижица и упута може све..
Četvrtak 05.12.2013.10:40
за прикупљање (личних) података о трудницама не долази ни говора, јер се ти подаци врло лако могу злоупотребити.. могу само они општи (године, која недеља, разлог, који пут, да ли има још деце), али никако име презиме и матични број.. не подржавам децеубиство, сматрам да мора да се уведе ред и да се види колико Србија званично убије (државна+приватна пракса+евентуално "на црно") своје нерођене деце на годишњем нивоу и радити на образовању младих у превенцији и на дизању морала деци.. Никакво прикупљање личних података које врло лако могу да се злоупотребе (наши мање, брину ме ону који гаје "Звер")
Četvrtak 05.12.2013.11:55
svako treba da ima pravo na bezplatan abortus! i nebi trebao svako da sme da se razmnozava,kad pogledam sta sve hoda ovom zemljom.
Četvrtak 05.12.2013.13:15
Образовање и повратак моралним начелима,једини је начин повећању наталитета.Сваки абортус је убиство и тешко да се може начи оправдање за тај чин убиства немоћног детета.Иначе,укидање бесплатне медицинске помоћи децоубицама је оправдано!
Četvrtak 05.12.2013.15:05
Нико не помиње затуцано друштво са деформисаним начином размишљања. Чим нека девојка затрудни одмах је жигошу као курву ( нека ми буде опрпштено на изразу ) како у друштву тако и у породици тако да овој не преостаје ништа друго него абортиус јер нема ничију подршку ни помоћ. А зашто називају једну трудну девојку тако погрдним именом? Па баш лепо што је затруднела и уместо да је породица бар пригрли и помогне јој она је се одриче са речима: " Не долази нам више кући" или томе слично. Срамота нашта смо спали. Абортус је и онако дозвољен ради смањења популације, као да нас је много. Треба га забранити и дозволити само у нужним здравственим случајевима.
Četvrtak 05.12.2013.15:19
Квалитетан коментар;зато сам и написао да је образовање и повратак моралним начелима живота,једини начин повећања наталитета и спас за српски народ! Морални родитељи сигурно неће своје дете одбацити ни због чега а поготово неће натерати на абортус због нежељене трудноће!?Још ако су образовани и "не зарезују" шта ће речи комшилук,онда нема проблема!
Četvrtak 05.12.2013.15:49
Ovo je jako osjetljiva tema i uvjek ima onih ZA i onih NE ! A ovaj zakon o kome je rječ je zakon o žigosanju žena !!! Abortus jeste čedomorstvo i ubistvo 1 nemoćnog malog bića ali se pitam šta sa svim onim ženama ili djevojkama koje su silovane i ostle trudne?! Šta sa trudnicama kojima je utvrđeno putem plodove vode npr da beba ima Daunov sindrom ili neke druge poremećaje? Šta sa psihički bolesnim osobama a ostanu trudne...?! DA LI SVE TE ŽENE U OVIM SLUČAJEVIMA TREBA ŽIGOSATI? Šta država radi da pomogne mladim osobama da stvaraju porodicu? Da li im daje posao i platu, gdje su dječiji dodatci, bebi i dječja oprema su često i skuplji nego za odrasle! AKO JE I OD DRŽAVE LICEMJERNO JE !!!

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)