Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Četvrtak 21.11.2013.
05:43
D. Lj. Joksić - Vesti A
Stara skopska čaršija, koja se do 1935. godine zvala Turska čaršija, jedna je od najvećih na Balkanu. Još od 12. veka ona je bila trgovački centar, a od 15. veka svedoči o vekovnoj osmanlijskoj vlasti na ovim prostorima, brojnim zanatima koji se još uvek mogu sresti u čaršiji, kao i velikom broju ćevapdžinica, kafanica i čajdžinica, ona je mesto koje pored lokalnog življa rado posećuju i stranci.
Četvrtak 21.11.2013.08:31
"- Po pravilu, naš znak je pravoslavlje ili smrt. U naše redove se primaju samo muškarci, pravoslavni hrišćani - kaže Trajkovski, koji je masonsku obuku prošao u jednom manastiru na Svetoj gori gde je i dobio titulu velikog majstora. " ?? - како ли ће задрти "верници" да објасне ово, живо ме интересује ?
Četvrtak 21.11.2013.09:33
Нема овде нико од верника ништа да објашњава у вези овог текста јер ово је обично трабуњање и мешање баба и жаба. Само неко ко не познаје православље, а изгледа и масоне само из новина, може овако нешто да изваљује. Јефтина самореклама али са јасним циљем да се удари на Есфигмен, манастир који се противи екуменизму, да ли то ради исправно или не то је друга прича, али сигурно нису масони, то би било исто ко да шиптар брани Пећку патријаршију од других шиптара.
Četvrtak 21.11.2013.12:51
Slažem se sa tom tvrdnjom.Bratstvo manastira Esfigmen karakterišu kao jeretike zbog svoje zloupotrebe vere preterane revnost za Pravoslavlje i veliku strogoću u veri.Ja lično tu ne vidim nikakvu zloupotrebu ,a još manje osudu za njih .Revnitelji su za pravdu i istinu kao malo koj,a to znam pouzdano..A što se tiče ovog drugog u završnom delu''svečane ceremonije''pri stupanju u masonske redove, novi kandidat se lagano udara 3 puta drvenim čekićem po kolenu.Posle svakog udarca on izjavljuje da se odriče Hrista kao Boga.To se ponavlja triput. A ovom prelešćenom makedoncu je mozak ispran do te mere da on ovde brka i stavlja u isti koš istinu i laž.
Četvrtak 21.11.2013.15:40
Која је злонамерна глупост овај текст сведочи и фотографија са наводним масонским симболима, а у ствари је велика монашка схима која је сва сконцентрисана на Распетом и Васкрслом Богочовеку Христу и једино представља видљиви позив, опомену, монаху на покајање и ништа више. Овај је човек дебело у прелести, а новине користе то зарад популарности, тј. читаности.
Četvrtak 21.11.2013.12:14
Masoni su danas kmetovi sionizma. Kada sam bio na Oplencu, u Crkvi Sv, Đorđa, zbog radoznalosti bacio sam pogled u Oltar. Video sam nacrtan "oko proviđenja " simbol masona !!!!!
Četvrtak 21.11.2013.14:15
....." On nije mason nego slobodan zidar",....ŠTA MU SAD PA OVO ZNAČI? ZAR TO NIJE JEDNO ISTO???
Četvrtak 21.11.2013.15:41
Da je primljen u masonsku ložu u "jednom manastiru na Sv. gori"?Što ne reče u kom?Gomila gluposti.Ali, to je njihov stil.Žele da dezavuišu Sv. goru njenim svojatanjem i da zbune čitaoce i zamute čitavu priču o sebi.Kao, na Sv. gori se vrše inicijacije u masoneriju.Kako da ne.Upravo su svetogorski duhovnici najžešće istupali protiv masonerije.Pa i ziloti, čiji je slogan Pravoslavlje ili smrt se upravo i bune protiv carigradskog patrijarha upravo zbog šurovanja fanariota sa masonima (što im je tradicija).Ovo su najobičnija lupetanja u cilju zamajavanja širokih masa i ovakvim budalaštinama ne treba pridavati nikakav značaj..
Četvrtak 21.11.2013.22:11
big lebowski To je Nedremano oko Oca naseg koje u srce nase duhovno, gleda... Znaci misli i osecanja nasa, a neda se prevariti... Masonerija je nesto podrpala iz Hriscanstva, inace je klasicna demonija...

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)