Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Utorak 05.11.2013.
00:46
b92.net A
Gotovo trećina Amerikanaca smatra da je Kina već prestigla Sjedinjene Države kao vodeća ekonomska sila na svetu, prenosi magazin "Tajm".
Utorak 05.11.2013.01:07
Не може Кина бити свјетска економска сила док год им злато стоји у Форт Ноксу и американци располажу њиме.
Utorak 05.11.2013.06:54
Zlato Federalnih rezervi koje Amerikanci smatraju svojim – otišlo je. Zlato, o kojem su govorili Nemci da će ga za sedam godina uzeti – neće ga nikad uzeti, zato što ga više nema. RUKOVODILAC honkoškog investicionog fonda, Vilijam Kej 25 godina je radio za Goldman Sachs u oblasti integracije i akvizicije. Zato i može da kao ekspert govori o nestalom zlatu američkih Federalnih rezervi i Nemačke, o tome kako je iščezlo i koju količinu zlata poseduje Narodna banka Kine. KEJ: Globalna hegemonija (liderstvo ili dominacija u svetu) se menja, a većina ljudi nije svesna te promene. Ovaj region sveta, Azijsko-Pacifički, ili preciznije, Kina, pozicionira se kao vodeća sila sveta, što se može primet
Utorak 05.11.2013.06:55
Kina nije samo najveći proizvođač zlata u svetu nego i najveći uvoznik. To je neprekidni proces u Kini. To je strateška inicijativa. Kina akumulira zlato u ogromnim količinama koje se veoma brzo prenosi na Zapad. To je geopolitička dinamika, a Daleki Istok se na tome uzdiže. U „novom svetskom poretku“, koji treba da nastupi kada se ta operacija završi, pozicije Kine, Rusije i Brazila biće znatno ojačane. Pozicije Sjedinjenih Država, Evrope i Velike Britanije biće znatno oslabljene. To su ozbiljne posledice.
Utorak 05.11.2013.07:01
Uostalom Amerika je non stop na ivici bankrota, a li to nema veze sa zlatom jer odavno dolar nije vezan za zlato već za naftu!! Obrazuj se malo pa komentariši.Od 1971 godine kad su SAD bile na ivici bankrota (kao i sada) prešli su na petrodolar u dogovoru sa Saudijskom Arabijom i zemljama iz tog regiona da bi izbjegli propast.Od tada samo štampaju dolar bez pokrića i uzimaju budalama kamate od kredita za nepostojeći novac. To je najveća pljačka koju svi dozvoljavaju.Do sada!! Saudijska Arabija je ta koja za 2 dana može uništiti SAD odbacujuću dolar kao sredstvo plaćanja nafte.Ide se ka tome, samo gledaj, dosta je bilo američkog sranja po cijelom svijetu.
Utorak 05.11.2013.10:10
Ne znam zasto odmah mislis da sam neobrazovan i pro americki nastrojen. Ali ajde reci sam koliko dugo slusamo i cekamo to americko propadanje. Sad ce, sad ce. Dok god se neko direktno ne okrene protiv njih nece, dzabe sve ekonomske analize i spekulacije. Tiranija se skida tiranijom, a Kina to nije niti ce biti u dogledno vreme. A posto sam spominjes naftu, nadji onda podatak koliko USA pravi sama svoje nafte i koliko ima u rezervi, iznenadices se.

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)