Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Petak 25.10.2013.
06:42
N. Jokić - Vesti A
Ne samo u Srbiji već i u Evropskoj uniji i Švjcarskoj polemiše se o štetnosti genetički modifikovanih jestivih biljaka. Za sada to su uglavnom soja i kukuruz, ali proizvođači GMO u poslednje vreme pokušavaju da uvedu i takozvani zlatni pirinač, koji će navodno spasti milione života.
Petak 25.10.2013.10:33
да ли је довољно рећи да је ГМО укршатање гена парадајза и гена рибе, да би се добио парадајз отпоран на воду (нпр).. да ли и у природи парадајз заскаче рибу? Е то се дешава у лабораторији коју спроводе ГМО "научници". они неће јести соју и викати да је здрава, а месо да је болесно.. неее, они ће себи и својој деци послужити најквалитетније месо а соју неће ни погледати.. У огледима ни свиња неће да једе ГМО помије, бежи од њих, а зар треба људи да их једу.. Они ће смањити глада тако што планирају да побију људе на планети земљи и тако смање глад, а не да нахране гладне.. и за крај, а много има ту да се испише, Монсанто сада ради на томе да ГМ семе не може да проклија без њихових ГМ отрова
Petak 25.10.2013.10:37
Да би семе нпр кукуруза проклијало, није га довољно засадити у земљу, наводњавати водом и чекати да уз помоћ сунца проклија.. Не.. они сада раде на семену које ће моћи да проклија само уколико га залијете ГМ отровима-хербицидима, пестицидима.. и након тог "брава-кључ" "откључавања" семена, како га они зову, семе почиње да клија, али и ту је зачкољица, семе је добило "тајмер" па када проклија и одради што треба, оно се "закључава" и гине.. Више не даје нова зрна за наредну сетву, не, него опет морате да купите Монсантово ГМО семе да би засејали кукуруз.. У америци је ПОМОР пчела јер су се контаминирале ГМО на ливадама, а отровни "полен" гмо се шири и тако уништава и здраве усебе поред.
Petak 25.10.2013.10:42
у Индији су се пољопривредници масовно УБИЈАЛИ јер су садили ГМО, првих пар година приноси су били и већи од очекиваних за нормално семе, али после пар година усеви су почели да се смањују и били су толико мали да се нису уопште исплаћивали, а земља се толико испостила и исцрпела да 10 година након тога ништа није хтело да расте на њој. Када су видели да не могу да врате дугове Монсанту, они су се убијали јер код њих онај ко потпише уговор, тај и сноси дуг, а жена и деца не наслеђују исти.. Сада Монсанто покушава да промени тај закон како би теретио и жене и децу као наследнике дугова према њима.. Индија је видела где то води и задовољава се и са мањим, али здравим приносима.. А ми?
Petak 25.10.2013.10:48
зар желимо да живимо хедонистички сада а да за 2 генерације, уколико будемо желели и могли да их остваримо (јер ГМО гарантује стерилност после 2 генерације,а бомбардовање НАТОа гарантује канцер), имамо са генетским мутацијама које ће лекари по први пут да виде код људи? Да ли желите да вашем потомку расту шкрге јер су "научници" укрштали нешто што не сме да се укршта и тамо изменили генетску структуру храни и соковима (шећер заменили аспартамом)? И нека новинари пишу о томе да влада права епидемија лекова посебно које се дају трудницама (утрогестан је један од њих),који садрже трагове сојин лецитина и кикирикија (који су већ генетски изманипулисани) и који штете бебином здрављу још од зачећа
Petak 25.10.2013.11:31
Ukrstiće borbenog pevca,krokodila i papriku da bi samo bila što ljućeg i efikasnijeg ukusa..šalu na stranu ,strašne se stvari rade.Ko proizvodi danas čistu organsku hranu mora pod hitno ostavitljati semenke,jer će doći vreme da se mora kupovati samo''standardno seme''.
Petak 25.10.2013.12:13
никад се не зна ;) давно су свети старци рекли да ће земља бити у изобиљу са храном, али да неће смети да се једе колико ће бити отровна. а знате ли како се зове тј презива главни произвођач ГМ соје у Аргентини? Густаво Гробокопател.. Какве ли симболике и ироније!

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)