Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
11
Subota 28.09.2013.
07:52
R. Tasić - Srna A
Kuća kralja Petra Prvog Karađorđevića u Topoli danas je svojevrstan muzej sa nizom vrednih i unikatnih predmeta, slika i fotografija članova dinastije Karađorđević. Nalazi se pored crkve Svetog Đorđa na Oplencu, a sagrađena je 1912. godine po zamisli arhitekte Koste Jovanovića iz Beograda, koji je projektovao i sam hram.
Subota 28.09.2013.07:58
Hroničari su zabeležili i da je Tito prilikom jednog boravka na Oplencu naredio da se ikona odnese u njegovu rezidenciju, ali ga je u tome sprečio Aleksandar Ranković rekavši da je ona "deo istorije srpskog naroda". Posle se neki pitaju zasto je bilo vise od 100000 ljudi Leki na saranu?
Subota 28.09.2013.09:53
ето одговора како су Немци постали "велесила" у Европи после 2.светског рата.. ПЉАЧКАЛИ СУ СВЕ ЖИВО НА ИСТОКУ И ПРИСВАЈАЛИ КАО ДА ЈЕ ЊИХОВО!!! Ко зна колико још таквих ствари су они попљачкали а свету говоре да је њихово.. Тако је и са овим да су они вредни људи и да су зато економски добри!!! они су све државе економски попљачкали и на томе иградили "империју".. Лопови се ките туђим перјем!!!
Subota 28.09.2013.10:14
Немци су велике лопуже. Ево рецимо Кинези, они копирају туђу технологију, а Немци, они је краду!
Subota 28.09.2013.11:55
To je USA-a i Rusija pokrala od njih(Njemaca) i ja ih bas ne volim ali ,moramo priznati da su veliki radnici. Oni su se iz pepela digli posle 2 s.rata i napravili jednu od naj jacih drzava u svijetu.
Subota 28.09.2013.13:37
који немци радници када су све гастербајтери код њих на раду.. почевши од Срба и Турака.. немци су ленчуге које воле да се ките туђим перјем, одувек!
Subota 28.09.2013.15:04
Pa sta to znaci, kad se kod nas imalo i moglo nas su gradili Rumuni i Siptari po toj logici? Verovatno ti nije poznat podatak da su u Srbiji Nemanjica Nemci bili najcesci gastarbajteri, pogotovu u rudnicima. Pa sta to znaci, da je Srpsko carstvo palo s'neba, lencugama od lencuga? Ne zameri na pitanju.
Subota 28.09.2013.12:24
Gering je bio najveci lesinar Rajha. Posle rata u njegovoj vili nadjene su kolekcije umetnickih dela iz cele Evrope. Jedan deo je vracen na svoja odredista a drugi nestao bez traga. Isto je bilo sa zlatom koje je Rajh prisvajao u okupiranim zemljama. Na kraju rata veci deo tog zlata je nestajao tajanstvenim putevima ka Americi i Svajcarskoj. Ne zamerite mi na komentaru, ali ovde vidim dve standardne srpske zablude. Prva, u zadnje vreme lansirana od velikog Srbina Ivice Dacica pracenog medijima da je Leka Rankovic branio Srbe od Broza. Leka Rankovic je bio najveci brozov poltron kao Himler hitlerov. Cak i kada je mogao da ga svrgne, nije hteo jer ga je obozavao. Druga, sto se Svaba tice
Subota 28.09.2013.12:35
potpuno je umobolno sugerisati da su se Nemci obogatili od pljacki. Oni su jedina zapadna zemlja sa kojom to nije slucaj. Nit imaju kolonije nit zive od rata i pljacki nafte i keša kao ostali. Oni su jedina nacija na svetu koja je rusena i poharana do temelja a onda se poput feniksa opet digla na sam vrh. To je uvek bila jedina zapadna imperija koja je robu i usluge placala zivim novcem a ne kreditima i laznim obecanjima, dok su od kad je industrije uvek bili jedina zemlja koja od nje ostvaruje dzinovski suficit. Mozemo ih voleti ili mrzeti al to je cinjenica.
Subota 28.09.2013.12:39
Ne zamerite mi na komentaru, ali od ovog Geringa mnoge stvari i uspese da se povrate al od onog sto komunisti prisvojise kad udjose u Srbiju malo sta vratise. A priznacete to je ipak neuoporedivo vise. O tome vi mediji nekako nerado pisete ali kad treba po koja lepa o Titu ili pak pomno pracenje stanja bolesne Jovanke Broz, onda ne stedite tinte. Ne zamerite ako gresim.
Subota 28.09.2013.14:23
Богатство све до једне германско-романске европске земље се заснива на чистој пљачки, а ово је ситница. Наравно, њихови лобисти убеђују цео свет да се огромна богатства заснивају на енормним радним и и ителектуалним способностима ''западне'' надрасе, а сиромаштво Африке и доброг дела Азије и Европе, не потиче од континуиране вековне пљачке и разарања, већ због лењости и неспособности подраса који насељавају те просторе.

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)