Utorak 21. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
19
Utorak 10.09.2013.
17:08
Beta A
Odnosi Rusije i SAD su doživeli tačku preloma 1999. na pitanju Kosova, otkada Moskva stvara iluziju da je svetska sila, piše Stratfor uz ocenu da ruski predsednik Vladimir Putin blefira po pitanju Sirije kada igra na kartu moći.
Utorak 10.09.2013.17:27
Stratfor agencija prica o necemu od prije 15 god. i pokushava da unizi Rusiju i aktuelnog Junaka Putina. Niko ne porice da je Amerika supersila i da je jako nepravedna, kao i to da joj se tada Rusija nije mogla suprostaviti. Medjutim, cinjenica je da nikada niko SAD nije napravio ovakavu (u kosharci) "rampu" ( u borilackim sportovima polugu koja dovodi do poraza) od drugog svjeskog rata do danas. Dakle, ceka se odgovor gnevne americke administracije i njihovih saveznika!?
Utorak 10.09.2013.18:43
Е сад да видиш јада, војно-индустријски комплекс гура САД у рат, а Обама се плаши и види да су сви провалили невешту режију око сарина!
Četvrtak 12.09.2013.01:48
Ma svi bi mi, zemljace, voleli da stvari stoje tako. Ali, nije bas sve tako kao sto si poredjao. Raspored je malo drugaciji. Ta ruska "poluga" iznudjeni je potez, jer Rusija jeste svetska sila sto polugom i dokazuje. Ali, da ce ta poluga automatski dovesti do "poraza" drugu stranu, e to cemo videti. Treba prvo skociti... Obama je pion u rukama generala i korporacija, to je tacno. Medjutim, nicega se on ne plasi, kao i svaki ludak u istoriji. G. Obmana je proizvod agresivnog sistema ciji je nominalni vodja. On s punim pravom smatra da je svemoguc, sve dok mu se suprotno ne dokaze!!! A ko ce to dokazati, takodje ostaje da vidimo!
Utorak 10.09.2013.18:15
Овај чланак нема везе са мозгом, и наведено је прегршт глупости и неистина. Слободан Милошевић никада није био руски савезник већ амерички човек, Зато нам Руси нису помагали као Сирији за време рата на овим просторима.
Utorak 10.09.2013.19:02
Ovaj clanak je dat da neki lakse zaspu. Posto su toliko sigurni u sebe, tesko da bi to strateg dao u medije. Ali, neka, treba ih dovest u pesak, bas da vidimo tu svemoc. Nema straha.... Gubitkom Irana okrecu ekonomski Kinu sebi- bar da okrene glavu samo, a ruski sibir dolazi na red. Bzezinjsi san vec trideset godina. Dakle videcemo da li ce mecka dati da je se cacka.
Utorak 10.09.2013.18:18
Gomila gluposti. Milosevic je u to vreme bio u jako losim odnosima sa Jelcinom jer se zatrco i podrzao puc protiv njega.
Utorak 10.09.2013.18:21
Ovdje nije bitna Sirija i njen narod,ovdje se brani ponos Amerike,i da do sukoba dodje i kod Sirije da Rusi budu porazeni,opet su pobjednici jer su na pravom putu,jer su stitili mali narod koji zeli mir,Tim cinom bi Amerika jos vise bila udaljena od svojih saveznika.Kad se ovo zavrsi a nadam se bez sukoba,Obama ce morati naci drugu zrtvu da nadoknadi izgubljeno poverenje.Kakav bi on bio predsednik a nije ratovao,bilo bi sramota.
Utorak 10.09.2013.19:40
U Gruziji i nije baš blefirao...., pa vas je malo i iznenadilo..., rat završen u 3 dana !! Priznajte, da niste očekivali !
Utorak 10.09.2013.20:02
Svako od nas ko imalo prati spoljnu politiku docekace ovaj clanak sa podsmehom. Slazem da je Rusija daleko od svog punog potencijala za to su krivi Ronald Regan (namerno spekulisanje sa cenom nafte preko OPEC-a kako bi se umanjio glavni izvor prihoda SSSR-a), Mihail Gorbacov, Boris Jeljcin. Putin za sada sasvim dobro vraca Rusiju na poziciju globalne sile i ukoliko uspe da odvrati napad na Siriju stvari nikada vise nece biti iste. Po meni je Lavrovljeva prica (po meni velika diplomatska pobeda) oko stavljanja hemijskog oruzja pod kontrolu cista kupovina vremena kako bi ruska mornarica stigla na vreme u vode Sredozemlja. Videcemo..
Utorak 10.09.2013.20:28
Rusija sa sadasnjim ekonomskim rastom u privredi i vojnoj idustriji i sa ovim predsjednikom moze da postane svjetska sila za 20-30 godina. Medjutim nisu ludi da igraju na tu kartu i sasvim im je dovoljno da budu siroko regionalna sila jer angazman svjetske sile iziskuje kolonizaciju drugih zemalja (Americki modus operandi) jer je nemoguce finansirati globalne intervencije od iskljucivo svojih resursa. SSSR je samo donekle imao takvu doktrinu za razliku od Amerike, i privreda jednostavno nije mogla izdrzati te bilionske vojne troskove, jedan od razloga raspada. Amerika se mora siriti (kolonizacija resursa) po svaku cijenu da bi se odrzala u vrhu inace propada sigurno.
Utorak 10.09.2013.20:29
Problem je sto su glavni svjetski resursi na granicama sa Rusijom i Kinom. Cini mi se da ce se Amerikanci vrlo brzo uhvatiti za glavu.
Četvrtak 12.09.2013.02:21
Vrlo dobro analiziras, po mom misljenju. Centralno mesto tvoje sazete analize je vise nego istinito, a to je: "SSSR je samo donekle imao takvu doktrinu za razliku od Amerike, i privreda jednostavno nije mogla izdrzati te bilionske vojne troskove, jedan od razloga raspada." Oprostices mi ako te dopunim - jedan od BITNIH razloga raspada. Inace, Amerikanci se uvek hvataju za glavu, jer groznicavo misle i rade unapred. Posle debakla u Vijetnamu, naucili su glavnu lekciju - ne samo oruzjem, nago najpre kupovinom ljudskih dusa! Veliki pozdrav.
Četvrtak 12.09.2013.02:29
Gromiko, taj najslavniji i najpotkovaniji ministar spoljnih poslova 20.veka, svojevremeno je na progresivno naoruzavanje SAD (Zapada) porucio cuvenom recenicom - "Sovjetski narod ce, ako treba, pasti i travu, ali nece dozvoliti da ga iko pretekne u naoruzanju!" Ipak, pokazalo se, doduse posle njegove smrti, da SSSR nije ispunio ovu razloznu pretnju. Pao je na ispitu, ne mogavsi da dostigne sve vece finansiranje skupih sredstava za ubijanje. Sistem mu nije bio takav. Umesto na nauku, kulturu, zdravstvo, infrastrukturu i socijalno blagostanje, Sovjetima su sva sredstva odlazila na nametnutu trku u naoruzanju.... itd. Bilo je i nespremnosti za radikalne reforme takvog sistema, ali je ovo bitno
Četvrtak 12.09.2013.02:38
Sustina postgorbacovljevog perioda posle raspada SSSR u odnosima sa SAD bila je u veri da ce sada, posle svrsetka Hladnog rata, svi zajedno raditi na RAZORUZANJU, tzv. detantu. To je bila i najveca zabluda ruske politike koja se nasla u vrtlogu neobuzdanog americkog trijumfalizma. Umesto da prihvate civilizacijsku logiku mirnodopskih medjunarodnih odnosa, Amerikancima se tek tada bude najveci apetiti. Svim mislecim i nepotkuplljivim ljudima sveta postalo je jasno da "slavna" demokratija odustaje od demokratije i krece avanturistickim putem - opstom militarizacijom i dravnim imperijalizmom! Ovo je, naravno, bilo vidljivo i ranije, ali su u par zadnjih decenija skinute i poslednje maske!!!
Četvrtak 12.09.2013.02:47
Dolaskom Putina i svega onog sto on u politici personifikuje, jasno je da je ta teska i opasna zabluda ruskog naroda i prethodnih vodja provaljena, pa se progledalo. Slepilo je zamenjeno budnoscu "na cetvore oci". Zaista se moze reci da je ruski narod "pronasao svoju dusu" i krenuo putem oporavka bez ugrozavanja drugih. Njihova politika je, reklo bi se, i dalje okrenuta miru. Ali, sada ne po svaku cenu! I to je upravo najveca vrednost danasnje Rusije koja vise nece dozvoliti podredjen polozaj. Resurse imaju. Takodje i ogroman narod. Tu su i saveznici, veliki saveznici. Preostaje upornost i mudrost. Da se cuvaju od otrovnih trikova prepredenih zapadnjaka ogrezlih u lazima i opsenama! Videcemo
Utorak 10.09.2013.21:15
Pa kad je tako krenite. Šta čekate. A tek ovi naši vojni analitičari, Sa skraćenog kursa nato u Budimpešti oni se razumeju ko " Mara u kriv k..."
Sreda 11.09.2013.00:17
Jeste bas... Nije Rusija sila... Pa kad nije sila, a znate kakvim prirodnim resursima raspolaze, kako to da do sada niste krenuli na nju... Niste smeli ni kada je bila na kolenima s Jeljcinom na celu, nego ste preko korumpiranih takuna izvlacili sirovine za male pare... Ali vas j...e broj nuklearnih bojevih glava i Vojvoda, medju vama poznatiji kao Satana... Znate vi dobro da ko u Rusiju nepozvan dodje, lose prodje... Pitajte Svedjane,Francuze i Nemce... Oni su to na svojoj kozi osetili... Znate sve, zato samo odande lajete...
Ponedeljak 23.09.2013.16:09
Upamtite za navek. Niko za nikog nece da ratuje, pa to makar bili srbi a da za njih ruse ratuju.

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)