Nedelja 19. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Utorak 03.09.2013.
12:42
Z. Marjanović - Vesti A
Posle susreta sa sestrom Helen Kiz iz Australije saznali smo dosta o životnom putu našeg strica Slavoljuba, koji je 1944. godine pobegao iz Srbije misleći da su mu komunisti pobili svu familiju. Heleni smo ispričali tragičnu priču o smrti našeg oca i njenog strica Save, ali i o mukama koje smo imali kao deca i sinovci "narodnih neprijatelja", pričaju za "Vesti" braća Miloš i Miroslav Kostović iz Konavluka kod Kraljeva, koje je posle decenijskog traganja pronašla sestra iz Sidneja.
Utorak 03.09.2013.13:27
Треба знати да нису сви који су себе звали четницима били под командом Ђенерала Драже. Постојале су формације Косте Пећанца који су се ставили у службу окупатора и који су после ликвидације Косте Пећанца од стране Ђен. Драже наставили отворену сарадњу са окупатором. Такође нису ни сви Чичини команданти слушали његова наређења па да је он победио, рецимо Ђујић или Ђуришић и још неки не би преживели слободу због својих непослуха и каљања угледа ЈВУО. О овомме бии мало много да се каже али је мало места, ова грозна прича је само повод да се и ово напише.
Utorak 03.09.2013.13:44
Draza nije mogao da kontrolise vecinu svojih snaga. Sistem kontrole jednostavno nije postojao kakav poostoji danas u savremenim armijama. I partizani I Cetnici su Srbi I kakvi su bili jedni, takvi su bili I drugi jer se radi o istom narodu I o istim ljudima. U mojoj familiji neki su otisli sa cetnicima a neki sa partizanima. Dva brata u dvije vojske pa ti sad vidi a obojica isti, iste navike, ista vjera, isti roditelji, skor sve isto. Daj Boze da vise nikada u nasem narodu ne bude cetnika I partizana nego samo da budemo Srbi Svetog Save sto I jesmo.
Utorak 03.09.2013.13:51
Zoranras, posto se vidi da si informisan o vojnim formacijama koje su sebe nazivali cetnicima (JVUO i formacije Koste Pecanca) da li smatras opravdanim kolaboraciju Momcila Djujica sa Italijanima i potom Vermahtom posto je Momcilo Djujic imao mnogo podlijeg neprijatelja od gore pomenutih, naravno mislim na ustase, pre svih jureta francetica i rafaela bobana? Za Pavla Djuricica se slazem... A sto se tice NOP-a pronadjeno je pismo koje je Vladimir Velebit odneo u Zagreb na pregovore 1943, gde jasno stoji da njihova borba nije uperena protiv nemacke vojne sile. Toliko o NOP-u...
Utorak 03.09.2013.14:45
TO SVE SKUPA NIJE JOS UVEK RAZJASNJENO. STA SU RADILE USTASE TO SU RADILI I CETNICI U 40- im god. kao i u 90-im god. RAZLIKA JE U TOME STO JE CETNIKA BILO MANJE I USTASE SU PODRZAVALE VECE SILE. FACIT: SVAKA IDEOLOGIJA JE NOSILAC ZLA. NIKO NE MOZE DA VOLI SVOJU ZEMLJU I SVOJ NAROD AKO SLUZI JEDNOJ IDEOLOGIJI.
Utorak 03.09.2013.15:08
A PARTIZANI? ONI SU UBIJALI SVAKOG GDE IM JE KAZANO TU PUCAJ, VERUJUCI DA UBIJAJU NEMCE. KAKVA GORKA IRONIJA I ISTINA. A STA BI SE REKLO KAD BI SE OTVORENO DOKAZALO , DA VUK S. KARADJIC NIJE STVORIO AZBUKU, VEC DA JE NASA AZBUKA, TO RETKO FONETSKO PISMO JEDNO OD NAJSTARIJIH PISAMA KAO STO JE TO ISTO SANSKRIT? A STA BI SE REKLO, KADA BI ISTRAZIVACKA PRETPOSTAVKA, DA JE ISUSOVA MATI, MARIJA BILA SRPKINJA IZ LOZE DAVIDA I SA TIM DAVIDOVICKA, STUPILA U JAVNOST? IMA TU ISTINA, KOJE SU UGUSENE KROZ RATOVE, JER ISTINA JE UVEK PRVA ZRTVA SVAKOG RATA ZIVELI SESTRE I BRACO
Utorak 03.09.2013.16:02
Злочин се никако не може оправдати али у оно време је било довољно ставити кокарду на чело и прогласе га "четником"!?Зато треба бити опрезан са осудама и квалификацијама јер у свакој војсци има свакаквог света!Нема идеалних армија!
Utorak 03.09.2013.17:01
...ako im niko nje objasni da je cetnicka uniforma bila najbolje oruzje TiTovi zlocinaca, onda nije ni cudo da daju ovakvu izjavu,jer su akoro 70 gdine zivali pod rezim TiuTovih jarajare.

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)