Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
14
Nedelja 18.08.2013.
05:29
economist.com A
Kada je pre tri godine Grčka upala u finansijske nevolje, problem se ubrzo proširio i na ostale evropske zemlje. Mnogi su se čudili kako tako mala zemlja može da aktivira celokupnu kontinentalnu krizu, ali objašnjenje je brzo nađeno - Grci su okarakterisani kao nacija utajivača poreza koja je godinama živela na visokoj nozi i to pozajmljenim novcem.
Nedelja 18.08.2013.06:41
Apsolutno netacno. Zivim u US u Kaliforniji. Detroit mozda jeste bankrotirao ali je to daleko od bankrota cele drzave. Detroitu ce obrisati dugove i krece ispocetka. Ja znam da bi mnogi voleli da drugom crkne krava ali to se nece desiti cak i sa Obamom imamo strasno veliki porast u cenama nekretnina, zaposljavanje, akcije rastu na berzi...znaci iskreno sada je stanje nikad bolje. Prosle godine (2012) smo presli tu granicu na kojoj smo stali 2008me i sada je ekonomija toliko snazno krenula napred da je to neverovatno.
Nedelja 18.08.2013.09:38
Reci to Kinezima koji brišu dupe vašim dolarima a koliko im dugujete,to ni sam Bog ne zna! 48 MILIONA amera nemaju parče hleba već dobijaju neke bonove za sirotinju a ti nama ovde pričap o"nikada bolje i ekonomija snažno krenula"! Vidi se da si tamo,tako se i foliraš kao i oni!
Nedelja 18.08.2013.10:44
A, i ako šta zafali, oteće se. Svijet je još prilično bogato mjesto. Još se ima šta izmusti, opljačkati, porobiti.. Krenula ekonomija? Mora da je rodilo u Afganistanu, a i permanentni rat je genijalan izum, priznajemo.
Nedelja 18.08.2013.14:43
Ako je tebi to sto SAD duguje zvanicno 16000 milijardi a nezvanicno 27000 uspeh onda sa takvim stavom a ni sa tobom nesto ozbiljno nije u redu. Sta mislis recimo da ja odem po belom svetu zajmim hiljade milijari dolara a i od tvoje drzave gde ima udeo i tvoj porez koji placas uzmem neku hiljadu milijardi i kad treba da vratim ja to otpisem ne pitajuci nikoga od onih kojima sam taj novac uzeo. Dolazi vreme za naplatu dugova i SAD ce proci bas onako kako je radio drugima vecinom onima kojima je duzan. Mlad si verovatno i ne znas sta ova vrsta krize pravi od drzava samo kad krene i kad se nadjes u njoj hvataces se za glavu trazeci bilo kakvu pomoc koj neces dobiti e to je prava muka pa sa sreco
Nedelja 18.08.2013.15:57
Obozinovicu Obame, za brisanje dugova si potpuno u pravu. Zemlja koja okupacionom vojnom silom kontrolise najvece energetske izvore na svetu kao i najveceg konkurenta Nemacku, moze lako da brise i mnogo vece dugove. Njen sveukupni dug sam za sebe je veci od dugova svih ostalih zemalja sveta. E sad, sto se tice nekretnina i zaposljavanja, to mozda postoji u tvom selu ali Amerika od prohibicije nije videla ovoliki ekonomski pad. Statistika kaze da je najveci broj nezaposlenih upravo sada a da su dnevnice vrtoglavo pale. Jer o kojoj ekonomiji ti pricas? Koji je to ekonomski proizvod Amerike sem rata? Clanak upravo pise o nestajanju poslednjeg. Nisi ti jedini koji zivi u Kaliforniji.
Nedelja 25.08.2013.15:28
Koga ti lažeš.matere ti, sebe ili ljude koji pojma nemaju kako je u USA trenutno? Cijene skočile 5 do 6 puta a plate na nivou iz 2000te. Može biti dobro jedino ako kradeš i otimaš zaposlenima koji rade u firmi koju imaš, ako imaš. Svako ko živi od svog rada osjeća krizu i to žestoko. Ovdje je radj za muljaroše, zelenaše i prevarante. Rade koju godinu, drpe lovu i proglase bankrot. Živim već dugo ovdje i spremam se da se vratim odakle sam došao, jer kad se penzionišem neći imati ovdje ni za vodu a kamo li za šta više. Doduše imaju programe za ostarjela, penzionisana lica ali da bi ušao u program moraš preživjeti oko godinu dana na vazduhu samo dok birokratija odluči da te ubaci u njega.
Nedelja 25.08.2013.21:29
Pa normalno da je krenulo napred, kad je Kongres ponovo dozvolio da se probije limit zaduživanja.Sad ste dužni više triliona dolara i cio svijet strahuje gdje ćete ponovo pokrenuti rat, vjerovatno Sirija, ali ima još kandidata.Ne brinem se ja za SAD, oni će upropastiti sve druge kad im zapne, ali i tome mora doći kraj, nadam se ubrzo.
Utorak 20.08.2013.21:25
Mislim da je onaj Ibozinovic s vrha komentara, ma koliko se to nama ne dopadalo, u pravu... Ameri su maheri prevare... Izvuci ce se... Ali,s druge strane, ta americka svemoc mi je vise plod kaubojske razmetljivosti, no pravog stanja stvari... Istina je obicno, po pravilu, tu negde... u sredini. Srbija je inace, za Srbe naravno, najlepse mesto za zivot na planeti.... Tako bi bar trebalo da dozivljavamo nasu otadzbinu... Drugu nemamo...
Nedelja 25.08.2013.18:09
Ех, дао сам ти плус али није све тако просто. Није Колумбо тамо нашао зло. Зло је дошло после са криминалцима који су ту замљу населили. И данас тамо живе.
Petak 30.08.2013.10:56
Verovatno i nismo svesni kakav će usud stići te ništarije, a u paketu i najmrskije engleze koji su se ogrešili o celu planetu...

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)