Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
15
Utorak 09.07.2013.
06:54
Beta A
Četiri odbornika Ujedinjenih regiona Srbije u Pančevu prešli su u odbornički klub Srpske napredne stranke, tako da će naprednjaci u pančevačkoj skupštini imati 24 umesto dosadašnjih 20 mesta.
Utorak 09.07.2013.08:45
Амерички амбасадор у Београду Мајкл Кирби 4. јула 2013. приредио је пријем поводом Дана независности. „Нека везе између САД и Србије и даље расту, проширују се и јачају”, поручио је Кирби званицама, којих је било готово 3.000. Пријему је присуствовао државни врх Србије – председник Томислав Николић, премијер Ивица Дачић, председник Скупштине Небојша Стефановић, чланови владе и парламента. И министар за здравље Славица Ђукић Дејановић, министар за културу Братислав Петковић и Сузана Грубјешић, задужена за «европске интеграције».
Utorak 09.07.2013.08:45
Такође, на пријему је био заменик помоћника америчког државног секретара Филип Рикер. Присуствовали су и градоначелник Драган Ђилас, бивши министар одбране Драган Шутановац, представници пословних кругова, војске, медија, културе, верских заједница, политичких партија, дипломатски кор. Од познатих личности из спорта ту је био и тенисер Виктор Троицки.Неколико недеља раније, тачније 12. јуна, у амбасади Русије одржан је пријем поводом Дана Русије (12. июня – День России). Руски амбасадор Чепурин поздравио је преко 2000 гостију. Но, на пријему нису били ни председник Србије Томислав Николић, ни председник владе Дачић, а ни министар одбране Алексадар Вучић.
Utorak 09.07.2013.08:46
Овоме није потребан никакав коментар. Чињенице говоре за себе. На основу телевизијских снимака и фотографија, стекао сам следећи утисак у вези оба пријема: «У руској амбасади дошао је српски народ. Атмосфера је била прилично опуштена и пре личила на прославу руско-српског народног весеља. Словом, Срби су се у руској амбасади осећали и понашали као да су у својој кући. Са друге стране, у америчкој амбасади, све ми је деловало некако хладно, вештачки, дрвено. Како су контролисани, прозападни београдски медији јавили, «пријему је присуствовао државни врх Србије».
Utorak 09.07.2013.08:48
Но, није било ни народа, а ни српског патријарха Иринеја! Окупило се компрадорска класа, дакле, искључиво свет који на овај или онај начин има неке директне материјалне користи од Запада. А они, слава Богу, по мојој процени,не представљају ни десет одсто становништва Србије. Било је мучно посматрати представнике српских власти како се снисходљиво и понизно понашају према америчком амбасадору. Тако неукусно, ропско одношење према представницима САД-а, колико сам могао да видим, видело се на фотографијама, било је непријатно и самом америчком амбасадору.»
Utorak 09.07.2013.08:48
Гледајући телевизијске снимке из америчке амбасаде у Београду, некако само по себи дошле су ми у памет речи провереног српског пријатеља, Швајцарца Арчиблда Рајса. Он је у свом прогласу «Чујте Срби!» казао отприлике следеће: «Српски народ је добар, но његова политичка елита не вреди много. Грле се са људима, који су током Првог светског рата починили невероватна зверства над невидним српским цивилима, а истовремено заборавили су своје пријатеље. По српским градовима просе српски хероји са Солунског фронте, са Кајмакчалана, који су године 1918., уз велике жртве ослободили Србију.»
Utorak 09.07.2013.08:49
Ако су српски политичари заборавили бомбардовање Србије од стране армије Сједињених Америчких Држава, то, очевидно, није и амерички амбасадор Кирби. Но, тако неукусно се понашао и српски, а потом и југословенски краљ Александар Карађорђевић. Он је 1920. године аустроугарске официре, рецимо Хрвата Кватерника, не само прихватио у армију нове државе Срба, Хрвата и Словенаца, него му је и дао чин више него што је имао у аустроугарској армији.Тај Кватерник и његови Хрвати, као верни официри бечког цара, године 1915. вешали су по Србији, по Мачви и Срему жене и старце. Године 1941.
Utorak 09.07.2013.08:51
тај исти Кватерник, као и већина југословенских официра- Хрвата, постали су официри Независне Државе Хрватске и током Другог светског рата починили су један од најстрашнијих злочина у европској историји, побивши, према немачким проценама, око 750 000 српских цивила. Те жртве ни до данашњег дана нема ниједан споменик у Београду и Србији!Словом, када српској влади затреба повољан кредит да би могли да финасирају буџет, онда трче у Москву, пролевају потеке крокодилских суза и заклиљу се «у вечно руско-српско пријатељство». Они срачунато, лицемерно и цинично злоупотребљавају искрена осећања српског и руског народа.
Utorak 09.07.2013.08:52
Дође ли, међутим, до расписивања тендера за неке уносне послове, онда српски политичари увек дају предност америчким, енглеским и немачким фирмама. Тако су радили и претходни председник Борис Тадић и његови министри.Ова српска влада током своје, ево, једногодишње владавине, није само преварила Путина, већ пре свега српски народ. Морси, египатски председник, кажу да је повредио закон и устав земље. Египатски народ, његова знатна већина, устала се, изашла на улицу и присилила армију да га уклони са власти. Српска влада, по мишљењу стручњака за уставно право, рецимо академика Др. Косте Чавошког, урадила је далеко гори преступ од Морисја.
Utorak 09.07.2013.08:52
Она је починила велеиздају земље, јер се одрекла дела српске територије, – Косова и Метохије, – признала де факто да више не припада држави Србији. Премда је врх српске полиције и војске строго контролисан од стране америчке и британске обавештајне службе, – јер не треба заборавити да је Србија окупирана земља, – верујем да су огромна већина наших официра и полицајаца часни људи, који воле своју земљу, те да ће семожда угледати на египатски пример и тако спасити Србију од сигурне пропасти. Српски народ, међутим, за разлику од египатског, ћути. Најшире слојеве нашег друштва захватило је, – то је више него очевидно, – дубоко очајање, безнађе и малодушност.
Utorak 09.07.2013.08:53
На тренутке ми се чини као да је над мојим народом пред десетак година извршена нека врста лоботомије, те да је постао равнодушан и незаинтересован да води рачуна о сопственој будућности.
Utorak 09.07.2013.13:33
Nema druze narod nikoga normalnog da dovede, to je problem. Kriticna masa postoji ali kada strusimo sadasnju politicku elitu koga da postavimo? To je pitanje svih pitanja. Zato i nema naroda na ulicama.
Utorak 09.07.2013.14:41
SVE JE TO MZBOG DRPANJA DA DOBIJU NEKU FUNKCIJICU I DA SE OKORISTE ETO ZATO TO ONI RADI

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)