Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
21
Ponedeljak 08.07.2013.
02:28
Beta A
Za Vladu Vojvodine "nema dileme" da je Partizanski pokret bio jedini autentičan antifašistički pokret u Jugoslaviji, izjavio je pokrajinski sekretar za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova Miroslav Vasin.
Ponedeljak 08.07.2013.03:03
...kvizlinsku zandormeriju...jel to bese Zikica Jovanovic, ubujanjem srskog zendarne, diko ustanak na dan 7og Jula 1942?...druze TiTo mi ti se kunemo,pa makar i gladni prepeli, da sa tvoga puta ne skrenemo...e, sad trpite gladnu:*ebo vam *ater, jer on vam ih je i ostavio.
Ponedeljak 08.07.2013.08:05
Pošto su borci Šeste ličke i ostale pi+ke, zaposeli Vojvodinu i Beograd, dobili besplatno imanja i kuće, zato su za njih partizani jedini antifašisti. Po Beogradu pobili srpsku intelegenciju, industrijalce i privrednike i unazadili Srbiju gore nego za vreme turskog ropstva.
Ponedeljak 08.07.2013.08:40
то је било '45'. и '46. -те ... и "једна" дивизија је "заробила" град који је тад имао око 300.000 - 400.000 људи.. ? данас, кад град има око 2 мил. - ЈОШ УВЕК не може да се ослободи те "окупације" ? Јел проблем у "освајачима" или овима који су "освојени" ? Ал, поштено ?
Ponedeljak 08.07.2013.13:11
Pa pošteno, Beogradjani nisu mogli da imaju takav natalitet da bi se namnožoli do dva miliona. A da su ličke i ostale pi*čke sa svojih brda dovele svu moguću stoku iz Like i Bosne tako da je Beograd postao dvomilionski grad. Imamo ih svuda, na televiziji u politici, u javnim ustanovama i td. i td..
Ponedeljak 08.07.2013.13:52
Чек бре... ако је, по теби, дошло око 1 мил Личких и осталих - како их ти "крстиш" - а знамо да је у ндх побијено преко 700.000 хиљада Срба са тих простора - па колико је то нас онда било тада ??? Преко 2 "миље" ? У бре ? И од кад то - "3.14чке" освајају а "јуначине" бивају освојене и остају тако 7 и више деценија ?
Ponedeljak 08.07.2013.03:20
I onda ste 90e pogazili tkzv ideale skinuli komunisticki mantil obukli tkzv demokratski uvukli narod u rat mrznju bedu preko noci ste postali zapadne kvizlinske sluge ono sto ste gradili sami ste srusili tkzv bratstvo i jedinstvo neponovilo se vise nikad nadam se da se srpski narod naucio pameti!
Ponedeljak 08.07.2013.03:29
...neka, neka, i bik ruje, ali mu sve na vrat pada...muzikantima prilici da svirkom zevaju, ali su na pogresmom mestu, njim pripada Bg. slavija i TiTovka pa da snjom prose za parce hleba...*ebo ih ustasa i zlocinac J.B.TiTo.
Ponedeljak 08.07.2013.08:35
""Klanjamo se senima onih koji su dali svoj život za slobodu i ideale, ali istovremeno odajemo priznanje i poštovanje vama koji ste bili njihovi saborci i koji ste pošli u borbu za slobodu s namerom da, ako je potrebno, date i svoje živote. Vi zaslužujete najveće poštovanje svih nas, ali i budućih generacija", rekao je Vasin.... -још једна потврда оне старе изреке: "гинули су најбољи, да би живели најгори..."
Ponedeljak 08.07.2013.08:55
У Војводини није ни било четника.Да је било онда би другачије говорили.
Ponedeljak 08.07.2013.08:59
Односно,било је у шуми Бачког Моноштора. Чули Шокци да су Срби победници па обукли четничке униформе(њих око 50-ак)па у шуму где су дочекали победнике,али за њихово чудо партизане. Замислите,Шокци па четници!Наравно нико им није ништа нажао учинио због тога.
Ponedeljak 08.07.2013.10:29
Al jesu Srbima, baš na spomenutom Tjentištu i okolini. Jama Ponor je nenasita ala: progutala je hiljade mladih tek mobilisanih mladića. Nijedan nije bio stariji od 24 godine. Svi su bili iz Šumadije. Šumadija je bila u crnim barjacima. Mogli su da budu očevi. Danas bi bili dedovi. Bio je maj 1945. godine. Rat je bio završen. Duž puta od Foče do Kalinovika još osam hiljada ubijenih. Bilo je i dece. Bilo je dečaka koji su pošli iz Šumadije da bi vratili mobilisanu zapregu. Ni metka nisu opalili. Pobijeni su. -Za koga? -Za Tita! -Za koga? -Za Partiju! -Za koga? -Za Staljina! Mire dželata i žrtvu
Ponedeljak 08.07.2013.10:30
Na ove uzvike Šumadija je odgovarala jaucima, bolnim krikom koji je ispunjavao sav prostor. Šumadije je jecala, na mnogim kućama bili su crni barjaci. Krilo se da je samo na ovom prostoru od Foče do Kalinovika i još malo dalje u Miljevini i pred jamom Ponor ubijeno oko 23 hiljade mobilisanih četnika. Iz jame Ponor dugo su dopirali bolni glasovi unesrećenih - niko nije mogao da im pomogne. Jama Ponor bila je duboka oko 80 metara, prečnika oko 50 metara - leševi na dnu mogli su se neko vreme videti golim okom, sve dok direktor rudnika „Miljevina“ Dževad Lojko nije dobio naredbu da jamu prekrije jalovinom do samog vrha - sada samo meštani znaju gde je bila..
Ponedeljak 08.07.2013.10:30
.. Direktor rudnika je ubrzo potom odlikovan ordenom junaka socijalističkog reda. A zna se da su ovaj zločin počinili 16. muslimanska sandžačka brigada. Nekim tajanstvenim putevima do javnosti stizala imena dželata - najčešće se pominjao neki Golubović. Vidak Golubović. Imao je oficirski čin. Govorio je: „Spakujte ih lepo i pošaljite njihovom Bogu da ih vaskrsne! „Više je ovaj Golubović ubio nego dvojica dželata koji su zarobljeni kao ustaše i kojima je rečeno da će im zločini nad Srbima biti oprošteni ako sada, kao partizani, pobiju veliki broj Srba.
Ponedeljak 08.07.2013.10:31
Zar to nije zločin? Pobili srpsku decu, ej, pobili više od dvadeset hiljada srpskih dečaka, čitav jedan grad, pobili bez saslušanja, bez isleđenja, bez suda i nikom ništa! Može li? - Može, ali samo u Srbiji! U Srbiji vlast ne mari za komunističke zločine. Vlast bi da učini nemoguće: Da izmiri dželata i žrtvu! Da u ime lažnog spokoja i lažnog pomirenja sve žrtve potisne u zaborav.
Ponedeljak 08.07.2013.09:17
Da smo furali ideologiju, posle velkih ratnih pobjeda '18 i '45 , ovu koju sada vecina prosipamo po forumima i komentarima nebi bilo potrebe za bratstvom i jedinstvom. Sve bi to bio jedan velki ponosni narod.Srbi. Cigo nauci mecku da igra a mi za 70g nismo bili u stanju nauciti-odgojiti nase liliputance sluge turskog i austrijskog okupatora ko su i sta su. Pa nam danas treba pasos kad podjemo na groblja predaka i u rodnu kucu. Otacenstvo na prvo mjesto pa onda cetnici, partizani, delije, grobari itd.
Ponedeljak 08.07.2013.09:35
Naravno da ce proslavljati... Da nije pobedila Brozova ekipa uz podrsku Britanaca, ne biste imali autonomiju danas. Ni vi, ni Siptari... Trebalo je, na kraju, po nalogu Zapada, iskonstruisati Brionski plenum, i ukloniti poslednju barijeru razbijanju Srbije, Aleksandra Rankovica... Danas, na zalost fasizam sedi u foteljama Brisela i Vasingtona, kome mi, zvanicno, tezimo...
Ponedeljak 08.07.2013.11:18
hun Onda vam je planove pokvarila Crvena armija, a sada Gasprom... He, he... Jos kada prodje Juzni tok, zavrseno je sa cepanjem Srbije... Uzgred,meni nije Bog ...debelo crijevo... sto rece vladika Amfilohije, a ni novcanik... Zivot mi se ne svodi na u se, na se i poda se... Postoje i neke trajnije vrednosti... Srbija na primer... Jer nemam rezervnu otadzbinu...
Ponedeljak 08.07.2013.12:15
partizani jesu borci za slobodu ali izmanipulisani od raznoranih tudjinaca ciji je vodja bio hrvat tita koji pobi celu elitu srbije, koju zameni jugoslovenskom elitom ubijajuci srbske domacine i otimajuci imovinu srbima iz srbije.na toj otetoj imovini tudjinci iz bivsih jugo drzava izgradise ekonomske imperije, istina cesto veoma prezaduzene, kojima ova jos uvek jugoslovenska vlast daje prednost bas tim otimacima srpskih zivota,srbske duse,srbske imovine. dragi prijatelja ma odakle ste, zar vi ne primecujete da je ova jugoslovenska srbija kancer srbije, zar ne primecujete da su i sumadinci bez sumadinaca nosioci te titoisticke politke propasti srbije .srbija i to cela mora se ukljuciti u pol
Ponedeljak 08.07.2013.12:20
zar ne primecujete da je jugoslovenski deo beograda protiv srbije, protiv srba iz srbije. protiv svih srba.zar ne primecijete da je 45-e godina srbija izgubila od jugoslavije,jugoslovenskih kadrova i do danas se nije oporavila.zar ne shvatate da ti jugoslovenski nacionalni karovi, njihovo potomstvo ne brani interese srbije vec jugoslavije.zar niste shvatili da crnogorac milosevic za cije vreme nijedan premijer nije bio iz srbije nije branio srbska interese vec interese svoje crne gore i jugoslavije.nestankom srbije nestacemo svi mi mkao srbi , nestacemo kao narod , NESTACEMO ! NEKA SRBIJA IZNEDRI VODJU DOMACINA SRBIJE, ZA SPAS SRBIJE , DOSTA VISE PROPASTI SRBIJE!
Ponedeljak 08.07.2013.17:24
A ko je 1943. sklopio pakt sa Hitlerom o nenapadanju da bi mogao da se obračuna sa četnicima? Pa Tito, naravno. E, od danas se odričem ovih naših Vojvođanskih vlastodržaca!

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)