Utorak 21. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Subota 22.06.2013.
10:50
Beta A
Američko pravosuđe podiglo je optužnicu za špijunažu protiv bivšeg službenika američke Centralne obaveštajne agencije (CIA) Edvarda Snoudena i zatražilo od Hongkonga njegovo izručenje, izjavio je neimenovani američki zvaničnik.
Subota 22.06.2013.11:04
Koliki je ipak rezon Amera se vidi po tome da mora da objasnjavaju gradjanima nakon 8 godina nesta sta ne drzi vodu.Gradjanima Amerike je dosta kontrole, zato ce morati da odluce da i dalje rade ili protiv njih sta rade momentalno, ili ce da se vrate u okvir soft power. O tome kako na njih gleda ostatak sveta, kao npr Nemcka koja je u istoj grupi sa Iranom, Egiptom je bezpotrebno.Jos imaju sansu da se odrze preko ucenjenih politicara, ali da ubede svet u svoje ciljeve vise ne mogu.Poslednji izbori 49% nije glasalo.Rim se raspada dok holivudski odrzavaju mrtvaca zivim. Dolazi dan kad ce zaposlenici sami da ih ruse spasavajuci svoju kozu, a ne gledajuci savest.
Subota 22.06.2013.11:29
У свом делу "О могућем владању територијама примењено на Русију" које ја издато 1915-те године Семјонов-Тјан-Шански разматра многа питања која су била интересантна и крајем 20-ог века. Тако на пример Семјонов-Тјан-Шански је означио широку зону на површини земље између Екватора и 45-ог степена северне географске ширине где се налазе три велике морске површине као кључну за владање светом. Те три велике морске површине су: - Европско Средоземно море са Црним морем - Кинеско (Јужно и Источно) море са Јапанским морем и Жутим морем - Карипско море са Мексичким заливом око ових средишњих морских басена и око огромних полу-острва међу њима настале оригинале људске цивилизације, државе и религије
Subota 22.06.2013.11:30
Он је сматрао да је такав систем могуће поправити повећањем броја становника у периферним областима и развојем инфраструктуре. А то је по њему могуће остварити преносом административног центра у географски центар земље, то јест у Јекатеринбург (на Уралу) и формирањем културно-економских "колонизационих база" у азијским деловима земље у виду енклава убрзаног развоја. Он је означио четири такве "колонизационе базе": Урал, Алтај са горњим делом Јенисејске губерније, Горњи Туркестан са Седморечјем и Бајкалски крај. Ова концепција развоја управо данас на почетку 21-ог века потпуно одговара Русији
Subota 22.06.2013.11:36
Но, ратови су , највише од свега, мили капиталистима - списак на Форбсовој листи милијардера у свету је порастао са 322 места у 2000-ој до последње цифре 1426. При томе је прилагођени приход домаћинстава за остале американце, током последње генерације, остао на истом нивоу. Али за капитализам и 1426 капиталиста у Америци и остатку света, живот је и даље леп - захваљујући учењу "капитализма катастрофа" добитника Нобелове награде за економију Милтона Фридмана и догми Ајн Ранд (Алиса Зиновјевна Розенбаум) о слободном тржишту капитализма. Поред тога, после завршетка ратова у Авганистану и Ираку, капитализму је потребан економски стимуланс, нови рат.подстаћи раст БДП.
Subota 22.06.2013.16:44
Kada neki kinez tako nesto uradi onda je on Disident ili borac za demos kratos,a kada neko iz takozvanih zapadnih drzava to ucini onda je Izdajnik.i Borac protiv domokratskih nacela . Kakvi idioti. Ali pali im nema sta

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)