Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Sreda 05.06.2013.
18:22
Pressonline, Globus A
Tajna pisma iz kućnog pritvora Titove udovice, Jovanke Broz, pronađena su i objavljena u hrvatskom listu Globus. Istražujući sudbinu velike materijalne ostavštine Josipa Broza Tita, koja je 1984. proglašena državnom tajnom, novinarka ovog hrvatskog lista je došla uvid u intimne beleške njegove udovice Jovanke. Pisma otkrivaju trenutke koja je nekadašnja prva dama proživljavala od trenutka kada joj je rečeno da Tito umire do časa kada su je brutalno izbacili iz rezidencije.
Sreda 05.06.2013.18:42
Znaci, drugovi su peljesili sve pa cak i druga starog, jednakost svima. Ono cuveno streljanje za ubranu jabuku su bajke za male pionire a najdeblji kraj je u ovoj prici izvukla stara gospodja koju su izbacili iz rezidencije istog momenta kad je joza umro
Sreda 05.06.2013.19:22
Skoro ceo mesec maj mediji (takodje i Vesti)su se utrkivali ko ce vise da velica toga COPU, prvo oko godisnjice krepanja,a onda oko rodjendana.Sada opet nastavljaju sa Jovankom,iako to danas malo koga interesuje.Znam da su jugoloveni neka manjina,ali da se COPI i danas posvecuje toliko prostora,nerazumem kao i mnogi u mome okruzenju.Mladja generacija ni nezna ko je taj o kome se danas toliko pise,a stariji koji su ga upamtili ne zele da ista o njemu cuju,a vi izvolite i dalje,kao i dosada..
Četvrtak 06.06.2013.00:18
Ono sto me raduje kad vidim tebe i King-a na ovakvim mestima je istrajnost i postojanost. Ono sto mi je nekako zao je sto mediji i dalje pobedjuju nas malobrojne. Secam se prosle 'sezone' kada su za vreme Tadije Vesti Online bile list za primer. Pisale su istinu i o Jugoslovenstvu i o komunistima i rame uz rame sa nama entuzijastima udarale rekontru brojnim ispranim mozgovima i opranim dzepovima. A vidi sada. Smenjuju se leprsavi tekstovi o YU i KPJ. Karadjordjevici i Tito. Razliciti dzelati isti nalogodavci, Angli. Dakle, bas zato sto mladji ne znaju, mogu da budu manipulisani. Dodas Karadjordjevice i Brozove a oduzmes Nemanjice i Lazarevice i Srbija postoji samo na papiru, papiru koji gori
Sreda 05.06.2013.21:47
@zoranra Njemu i treba posvetiti svu paznju i postovanje jer je bio covek i politicar svetskog ranga i nisu ga postovali samo u Jugoslaviji nego i u citavom svetu.A sto ga ti nazivas copavi to je tvoja primitivnost jer da si primitivan vidi se i iz dosadasnjih komentara.Jedno je sigurno da se za njegovo vreme bolje se zivelo i nije bilo toliko kriminala.
Četvrtak 06.06.2013.00:39
Rodjen si mnogo kasno ,jer ja sam rodjen malo pre tebe,jer sve dok COPO nije osetio da ce marva razvali tor u koji je zatvorena,obicni gradjanin nije smeo u to doba traziti da mu se izda pasos,bivao bi u tom slucaju drzavni neprijatelj,jer zeli da napusti drzavu,ali marva je i dalje bila aktivna,a onda je COPO otvorio tor,a marva ce se negde zaustaviti,a COPO ce tada imati povoljniju situaciju da i dalje vlada.Kazes za njegovo vreme se bolje zivelo,pa kako to onda da su ljudi bezali i JUGE,i zasto je prodao na desetine hiljda radnika zapadnim zemljama,KADA SE ZA NJEGOVO BOLJE ZIVELO?H'ebo te COPO.
Četvrtak 06.06.2013.00:53
Kazes njemu treba posvetiti paznju i postovanje,verovatno radi toga sto je izmislio i nametnuo Srbima tako-zvano bratstvo i jedinstvo,pogotovo sa onima sto su Srbsku decu nabijali na kolac.A pored svega ni dan-danas neznamo ko je on i gde je rodjen.
Četvrtak 06.06.2013.01:00
A sada kratko samo jos nesto,tj.da je sistem bratstvo-jedinstvo bio stvarno idealni sistem,bar neka zemlja ili zajednica naroda bi to primenila i preuzela,ali nazalost niko se nije odlucio da takav sistem uzme za primer.
Četvrtak 06.06.2013.09:55
Како "дирљиво"!?Замислите,"брутално је избацили из резиденције"... "понижење"..."трогодишња агонија"...?Када су водили на губилишта или Голи оток (и друге "васпитне установе!?) хиљаде младих,онда ништа није било брутално!?Из својих (а не туђих,отетих као у случају Ј.Б.!) домова нису избацивани,него лепо "замољени" да изађу!?Нико од окривљених није понижаван!?Њима није била "агонија" док су туцали камен или по казни главу држали у кибли!?Срамота је за српске медије да уопште и пишу о "непоменику" и његовој удовици (ко зна колико их је имао?),опљачканом благу којег се ни она ни његови наследници не одричу!Вратити им исто као што су они враћали отето од народа!Значи-НИШТА!

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)