Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
23
Utorak 04.06.2013.
12:33
Ž. Marković - Vesti A
Vlasti Sarajeva nameravaju da podignu spomenik austrougarskom prestolonasledniku Francu Ferdinandu koga je pre 99 godina na ulicama tog grada ubio pripadnik Mlade Bosne Gavrilo Princip.
Utorak 04.06.2013.12:39
Народ коме је окупатор добродошао није здрав. Колективно лудило је одлика таквих биједника. Мислим да је овакав случај јединствен на планети.
Utorak 04.06.2013.13:32
Ове потурице су трагикомичне.Спремни су да испадну тотални идиоти само да напакосте Србима.Југославија је наша највећа грешка,требало је уместо да их ослобађамо,да их оставимо после Првог св.рата Аустријанцима,да их јашу и дан данас,па да видим да л' би онда дизали споменике окупаторима!
Utorak 04.06.2013.13:45
Сами смо себи највећи непријатељи.Нико не може да нас упропасти споља,колико ми сами себе можемо изнутра.
Utorak 04.06.2013.14:13
Zna se da je u to vreme u Bosni Srpska populacija bila u ogromnoj vecini u odnosu na ostale pa je tako drski upad Austrijske vojske i okupacija Bosne bio adekvatno kaznjen ubistvom Ferdinanda. Ipak, sve je to bio deo planera iz senke kojim su se stekli uslovi za svetski rat kojim su zbrisane Evropske carevine, oslabljena ratom Srbija, napravljena Jugoslavija i neka sasvim druga Evropa
Utorak 04.06.2013.14:59
Bosanski muslimani su najunezvjerenija i najizgubljenija grupa licemjera bez ikakve nade da se ikad konstituišu kao nacija. Jednostavno, sav m se identitet svodi na potiranje svake dodirne tačke sa starijom braćom- Srbima. U tim očajničkim i uzaludnim pokušajima da istovremeno pokažu istorijsku konstitutivnost i patriotizam, upadaju u takvu konfuziju da im nazovi intelektualci istovremeno ispisuju udžbenike po kojima su Austro- Ugari krvavi okupator koji im je zabranjivao i da žive, i pod kojim su milioni pobjegli prema Turskoj (dok su im Srbi pjevali "Ostajte ovdje"), a javno se takmiče ko će se više saviti i bliže primaći švapskom šupku, da ne bi slučajno dugo ostao neolizan..
Utorak 04.06.2013.15:08
.. Tako, dok je stari trg Drvenija preimenovan u Trg Austrije, hotel Srbija u hotel Austrija, svaki pomen na Gavrila se zatire, a slastičarna Kajzer čeka sladokusce glavnoj ulici, istovremeno intelektualci ispisuju ovakve sadržaje: - Austrijanci su uveli odrednicu "Bošnjak". Ovo muslimani ne prihvataju, jer je okupatorska kovanica, pa se umjesto kao do tad "Turci" počinju izjašnjavati kao "muslimani" - Austrijance su smatrali neprijateljskimfaktorom kao i sve ideje koje su dolazile sa njima - Bosna je tad i u zbiljskom i u pravno- političkom smislu okupirana itd. itd. Stotine su radova ispisali u ovom fonu, al to im ne smeta da onima koje i sami jasno zovu krvavim okupatorom dižu..
Utorak 04.06.2013.15:13
.. spomenike i daju trgove. Kakav je to mulj nedozreli, to nigdje nema. Tako šizofren odnos prema sebi samima i kompleksi koji sa takvim dvostrukim životom dolaze neumitno dovode do zatucanosti. Jer kad Mujo pojede bananu, on postaje Manfred. Pitanje je da l bi ovako blistali da im nije uvozne pameti sandžaklija tipa Ganići i sličnih, sve pod patronatom Velikog bijelog oca- nestaška Klintija
Utorak 04.06.2013.15:20
Pa opet sve im džaba. Sjećamo se mi kako su kao bijela lala slavili Gavrila. Više su mu pozitivnih epiteta skovali no Alahu sa njegovih 99 imena. Nije im sad lako, da ti isti na naše oči pljuju na Gavrila, jer sami na sebe i na svoje decenijske karijere pljuju. Jebo čovjeka, seljaka ili intelektualca, koji sam na svoje riječi i djela pljuje. A, tu su starija braća, da ih redovno podsjećaju koliki su licemjeri i kukavice prodane. Zato će Gavrilu vječno goriti svijeća na grobu o godišnjici, uvijek će je imati ko zapaliti, kao sjećanje i na Gavrila, a i da Bošnjake podsjeti da su nula od ljudi. A, imaće se ko i posrat na taj novi spomenik, kao što je i red, sve mu jebem zlikovačko, okupatorsko!
Utorak 04.06.2013.15:22
I za podsjetnik svoj srpskoj braći, da se zna kako okupator prolazi: "Došao si Bosnu pohoditi srpski ne znaš dobro govoriti Evo tebe srpska gramatika iz mojega avtomatika"
Utorak 04.06.2013.16:40
Evo sta sami pisu na Wikipediji. By 1660, the population of Sarajevo was estimated to be over 80,000. By contrast, Belgrade in 1838 had 12,963 inhabitants, and Zagreb as late as 1851 had 14,000 people. In 1697, during the Great Turkish War, a raid was led by Prince Eugene of Savoy of the Habsburg Monarchy against the Ottoman Empire, which conquered Sarajevo and left it plague-infected and burned to the ground. After his men had looted thoroughly, they set the city on fire and destroyed nearly all of it in one day. Only a handful of neighborhoods, some mosques, and the Orthodox church, were left standing. Mrznja kao i glupost na ovim prostorima je neunistiva.
Utorak 04.06.2013.16:06
Nekoliko dana poslije atentata, za osvetu, samo na Palama obješena su 72 Srbina, među kojima i čiča od preko sto godina. "Jednom od obješenih Paljana prekinuo se konop na vješalima i dželati mu oprostiše život, ali pod uslovom da uzvikne "Živio kajzer Franjo!" Junačina iz Pala jako iznenadi dželata, kad zatraži drugo uže, izvikujući: "Živio kralj Petar!" Ovaj motiv je poslužio Isaiju Mitroviću da ispjeva pjesmu o "Seljaku sa Pala"..
Utorak 04.06.2013.16:07
Pun životne snage, kao ponosna smrča Pod vešalom stao, miran i bez grča Na mramornom liku. I gorda mu sena Trepti spram meseca, mrko odražena. I tišinu noći samo popac kida I žena u selu što sa decom rida, I golema mržnja što s direka preti, I šuckorski strašni dugi bajoneti. Tad omču staviše ti nečisti prsti I on se prekrsti. Stalac izmakoše; Al pre nego zadnju želju reče; Konop puče, ko da ga sam Gospod preseče. I lepo se telo tu po zemlji složi. "Seljače, spasen si! Ovo prst je Božji; Živio car Franjo viči, pa se prašta". Doveden do ovih vešala sa rašta.
Utorak 04.06.2013.16:07
.. Za tren jedan smrtne savladao bole, Te herojske oči ne znaju da mole. "Dajte jači konop i na sve vam hvala"; Dželatima zbori taj seljak sa Pala. I po drugi put kada namakoše uže, Kliknu heroj pod vencom od ruže. Kroz tišinu noći svud eho prohoda: "Živeo kralj Petar! Živela Sloboda!" (1914. Isaije Mitrović) Taj seljak sa Pala je bio Stjepan Simić iz zaseoka Vardići, selo Gornje Pale. Više od 70 dana te 1914. godine paljansko stanovništvo bilo je izloženo velikom stradanju. Preživljavali su pravi pakao sve dok nisu na Jahorinu stigli Crnogorci, a Srbi iz Šumadije na Romaniju.
Utorak 04.06.2013.17:39
Kad budemo osvojili celo sarajevo, srusicemo ga, nista se ne brinite !
Utorak 04.06.2013.17:56
Gavrilo Princip i sam Fedind su zrtve zionizma, da bi(posle izgona Turaka iz Srbiju) zionisti i dalje koristili 'put' kroz srbiju zrtvovali su pomenutog ferdinanda, po izgon autrougarsku imperiju iz srbiju, Kraljevina srbije je istrazivala ko je finacirao ubivstvo pomenutog?. ...utanovilo se da su tu zvereu finacirali zionisi i to preko (srbski Jevreju) koji su bili u sluzbu oficira srbske vijske, za zavru ti oficiru su bili strelani, pa se zato kraljevini srbije i dan-danas neda da dodje na prestol.
Utorak 04.06.2013.17:56
Ako ce ovako izgledati spomenik,netreba ga postaviti u Sarajevu,ja cu im dati mjesto na mojoj njivi,sav mi kukuruz povadise vrane
Utorak 04.06.2013.20:19
Neka vas ne cude i nemojte se ljutiti na ovakva prekrajanja istorie. Srpski neprijatelji su od Srba stvarali "neke cudne Srbe" sa jedinom namjerom da ih okrenu protiv njih samih. To im je jedini zadatak i svrha postojanja. Okupatora-stvoritelja velicati. Svi sto se mejdusobno razumijemo smo Srbi.Hr, BiH, CG, FYRM. I jednog dana kad nas nestane a oni dodju na red (kao ona 3 vola iz planine sto ih je vuk nadmudrio) sa ponosom ce se sjecati da su srpskog porijekla.
Utorak 04.06.2013.21:14
U Finskoj slave atentatora iz 1904 na ruskog guvernera Bobrikova. Finska je do Prvi rat bila pod Rusijom. Sad u (Ahtisarijevoj, EU) Finskoj atentator je heroj jer je ubio Rusa, a ako je Srbin, onda je terorista - istu stvar uradili. Dvostruki arsini Zapada, kao i uvek. Ali jedan princip - "Uvek anti-ruski i anti-srpski". (Rusi nisu nakon toga pobili stotine hiljada Finaca, kao sto su Austrijanci pobili Srbe). Evo o tom: http://www.hs.fi/english/article/Finland+shaken+100+years+ago+by+murder+of+Governor-General+Bobrikov/1076153076611 ...Eugen Schauman, a civil servant, fired three shots at the Russian Governor-General Nikolai Bobrikov, and two at himself with his Browning pistol.
Utorak 04.06.2013.21:30
Муслимани из БиХ су одувек били посебни,па и сада када намеравају направити споменик принцу земље која их је окупирала!?Некада су били подесни за вицеве типа "Мујо и Суљо" а сада су за жалење.Због таквог полтронства,им и иде "добро" у сваком погледу!Јад и беда!!!
Sreda 05.06.2013.01:26
Ovo na zalost nije samo stav Sarajlija nego celog zapadnog sveta koga su nam zlocinci Karadjordjevici doveli za saveznike - svi univerziteti njihovog anglosaksonskog i masonskog sveta (naseg (ne)masonskog druga Vlade iz Pariza) na svojim univerzitetima cija sam predavanja licno slusao poducavaju kako je I Svetski rat poceo atentatom Gavrila Principa srpskog teroriste.
Subota 27.07.2013.21:35
bolje spomenik austrijskom okupatoru ferdinandu nego turcinu mehmedu...

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)