Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
17
Subota 25.05.2013.
18:27
Srna A
Posmrtni ostaci kralja Petra II, kraljice Aleksandre, kraljice Marije i kraljevića Andreja Karađorđevića preneseni su danas iz Saborne crkve u Beogradu u crkvu Svetog Đorđa na Oplencu, gde će sutra biti sahranjeni uz najviše državne i verske počasti.
Subota 25.05.2013.18:39
uvek je jug podrzavao kralja... Dobro dosli nazad, pocivajte u miru! Ali Aleksandar nece biti kralj... TAJ NI SRPSKI NE ZNA!
Subota 25.05.2013.18:57
U Beogradu docek 25maja a u srcu Srbije docek najvecih srpskih zlotvora. Neko bi pomislio da Srbiju danas vode veliki izdajnici. Da su prodali Kosovo verovatno bi se svi slozili sa tim posle ovoga. A evo sta nam je donela vladavina Karadjordjevica 1.Gubitak drzave 2.Gubitak nacije 3.Priznavanje tzv hrvatske nacije 4.Stvaranje Jugoslavije 5.Uvlacenje Srbije u sve ratove i konflikte u narednom periodu 6.Srbi za 40 godina gube 3/4 stanovnistva 7.Ustastvo i komunizam su samo diretkne posledice vladavine ove zlocinacke dinastije 8.Okretanje protiv istorijskih saveznika i drzavotvoraca i jedinih pravih trgovniskih partnera i dovodjenje nasih najvecih dusmana za saveznike -Engleza i Francuza
Subota 25.05.2013.20:25
Karadjordjevici su srpska dinastija isto koliko i Brozovi. To je anglosaksonsko-masonska banda koja je iskasapila Srpski narod po svim vertikalama, gore i surovije nego Turci za 500godina ropstva. Strasnom propagandom vlasti dovode se ovi jugo-masoni i engleske sluge u Srbiju, zemlju kojom gotovo da nisu vladali. U Beogadu se slavi zlocinac Tito a evo sada forsiraju Sumadiju jacom i strasnijom medijskom presijom nego za vreme Tita. Sumadinci nisu docekali Karadjordjevice na Oplencu vec par engleskih agenata i srpskih ispranih mozgova. Ja sam Sumadinac i rado cu izaci da pozdravim svaku Srpsku dinastiju: Vlastimirovice, Nemanjice, Lazarevice, Brankovice i Obrenovice, nikada Engleze i Siptare!
Subota 25.05.2013.21:02
Pitam se dali ih docekao priblizno onoliko njih koliko je danas posetio kucu cveca kao i u Kumrovcu koji su posetili rodnu kucu druga Tita. i dali ce toliko njih prisustvati na tzv.sahrani karadjordjevica koliko su prisustvovali na sahrani druga Tita. Ako to nebude onda se sakrijte Vasim komentarima i zastidite se Vasim dosadasnjim komentarima.
Subota 25.05.2013.22:23
Kakva je razlika izmedju Karadjordjevica i Tita? Neko bi rekao samo u formi drustvenog uredjenja. Sve drugo je apsolutno isto s'tim da Tito nije izmislio Jugoslaviju, istrebljivanje najnaprednijih Srba u masovnim ratovima kao i najveci deo stavnovnistva uopste, nije priznao 'hrvatsku' naciju, nije izbrisao Srbiju kao narod i drzavu sa svetskih mapa ... to sve su uradili Karadjordjevici.
Subota 25.05.2013.21:55
Ne samo Sumadinci,neprikladan je to naslov.Svaki iskreni Srbin ovo smatra pravim cinom i to je trebalo vec davno uraditi,tj.da Kraljevska porodica bude vracena rodnoj grudi i svome narodu.Zivela Monarhija i sa njom Srbija.
Subota 25.05.2013.22:19
Svaki iskreno zavedeni Srbin i iskreni Jugosloven. I ja kazem Zivela Monarhija ali sa ovom Srbija nikada nije mogla da zivi. Dok je ova monarhija zivela na prostorima Srbije, Srbije uglavnom nije bilo. Ne zameri ako gresim.
Nedelja 26.05.2013.06:45
Pokojni djed i majka su mi to drugacije objasnili i samo njima verujem,ziveli su u to doba i zato mislim da su mi rekli istinu,a neki to danas mogu pogadjati kako njima odgovara,ali ja znam kome moram i mogu verovati,tebi necu zameriti,bez obzira dali gresis ili ne,jer ti si brat Srbin.
Nedelja 26.05.2013.13:38
Brate mili Zorane, postujem tvoju ljubav prema dedu i majci. Medjutim, i oni su samo ljudi kao i svi nasi stari koji su ziveli u to doba - ocevi, majke, dede, babe i svako od njih moze da prenosi pojedine dogadjaje ali ne moze objektivno da prenosi istorijske tzv makro cinjenice. Istorijska analiza je realna samo na osnovu izvora: srpskih, engleskih, francuskih, americkih, sovjetskih, nemackih pa cak i titoistickih ako se posmatraju u odnosu na prethodne. Moja familija npr je bila enormno bogata i uticajna za vreme Karadjordjevica i ja na osnovu toga tastinski treba da prizeljkujem to vreme ali kada bih rekao da prizeljkujem Karadjordjevice jer volim Srbiju, onda bi bio jako neiskren.
Nedelja 26.05.2013.11:34
@kodza-milos Dragi prijatelju razlika je izmedju Karadjordjevica i Tita je ogromna 1) Tito je bio antifasista 2) Tito nije bio izdajnik i nije pobegao nego je ostao sa narodom 3) Bio je najpriznatiji politicar i cenjen u celome svetu a to se video i na njegovoj sahrani 4) Svi narodi i narodnosti su ga cenili i voleli A sa cime se mogu pohvaliti Kradjordjevici,oni su ziveli i zive na ledja naroda (sramota) a zato nedaju nista i Tito je ziveo od naroda ali zato i cinio dobro narodu.Istina je da je i on imao slabe tacke. Tito je s narodom oterao kralja i nije ga ubio kao Karadjordjevici koji su ubili legitimnog kralja srbije i tako dograbili vlast.Pozdrav MH
Nedelja 26.05.2013.13:47
1. Tu se ne slazem sa tobom, mislim da je Tito bio karierista. Ne zaboravi da je do hitlerovog napada na SSSR Tito bio uz fasiste kao i sam SSSR, njihov saveznik. U to vreme se JVuO borio protiv Nemaca. 2. Slazem se da nije bio izdajnik jer nije imao koga da izda. To je zato jer je bio najveci sin nasih naroda koji uopste nije bio iz naseg naroda. Ne treba da si lingvista da skapiras da se radi o strancu cim poslusas njegov govor a ja jesam neki. 3. Najpriznatiji u kojoj konkurenciji? Ako cenis coveka po tome ko mu je sve bio na sahrani, onda je i Al Kapone bio veliki covek. Medjutim, slicna je bila sahrana K.Aleks.Karadj. na koju se kao i na titovu sjatio sav svet - masonski svet.
Nedelja 26.05.2013.13:55
Pogledaj sahrane americkih predsednika proteknu prilicno diskretno maltene anonimno. Ono u cemu si u pravu jeste titov socijalni program. To je jedina pozitivna strana vladavine ovog belosvetskog agenta stranih sluzbi. Daleko od toga da smo ziveli kao Svedska, ali gladnih i beskucnika nije bilo. Svako je dzaba mogao da plombira zub. Skromno ali besplatno. Za vreme diktatora A.Karadjordjevica Solunci su prosili na zeleznickoj stanici u Beogradu i bili terani da podizu masonske hramove po Avali i Kalemegdanu. I na kraju, taj anti-fasizam o kom pricas je engleska verzija navlacenja primitivnih Srba da ginu za njihove potrebe. Biti anti-fasista i saveznik Engleza u isto vreme nije moguce. Pozd
Nedelja 26.05.2013.12:19
@zoranra Dragi prijatelju! Ti si Srbin ali ja isto tebi nezemeram nista iako nisam Srbin nego bi ti nesto samo napomenuo daje plemenito delo cuvati i negovati svoju veru i naciju ali isto tako plemenito delo postovati tudje.Ako bi svi tako razmisljali onda verujem da nebi bilo problema medju narodima.
Nedelja 26.05.2013.18:36
@kodza-milos Za Tita su govorili svi oni koji su hteli da ga zavade sa narodom da je stranac.On je bio i rus i austrijanac itd.Sto se tice njegovog govora on je govorio hrvatski sa izrazitim zagorskim dijalektom koji se govori u njegovom rodnom kraju na granici hrvatske i slovenije. A i kraljica nasa nije bila srpkinja pa sta.

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)