Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Subota 11.05.2013.
02:29 >> 12:32h
Srna A
Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić i direktor Majkrosofta Stiv Balmer potpisali su danas u Sijetlu ugovor o licenciranju i servisiranju računarskog softvera koji će Srbija koristiti u državnoj administraciji.
Subota 11.05.2013.04:38
"Премијер Дачић разговараће у Сијетлу са генералним директором "Мајкрософта" Стивом Балмером и том приликом биће потписан централни уговор о лиценцирању и сервисирању рачунарског софтвера који ће користити државна администрација у Србији." Која ли ће му противизија пасти од овде? Иначе верујем да је ово само секундарни део посете. Примар је подношење рапорта и примање нових инструкција.
Subota 11.05.2013.06:37
Hoće, ali će Dačić dobiti tapš ili dva po ramenu od gazda. Dobro kučence za to živi. Administraciji treba Windows i Office? Jel mu nije palo na pamet koliko bi uštedeo sa npr. nekim Linuxom i OpenOfficeom? Još su otporniji na viruse. Ima i tamo pasijans, nije problem. A mogao je i bez licence ako su baš ti u administraciji toliko nespremni na malo prilagođavanje. Nas zapad pokrade za pola države a izbombarduje ostatak, ali mi moramo njima sve da platimo što požele.
Subota 11.05.2013.08:15
Prvo ovde se nista ne kaze o kome modelu licenciranja od brojnih mogucnosti koje Majkrosoft nudi se konkretno radi? Drugo zbunjujuce je "za potrebe administracije" i zasto je to uopste vazno za Srbiju? Kako cemo samo vec time postati "regionalni lider" (prppaganda i laz, opet)? O kome se to "razvojnom" centru radi, drzavnom, administratorskom, politickom (jos jedan u nizu) kada je poznato da su jedino male firme na zapadu (kao nekada i sam Majkrosoft) pokretacke poluge inovacija? Na kraju zar se jedan premijer jedne ozbiljne drzave time bavi, ili je pravi razlog njegove posete nesto drugo? Dokle nam prodaju ono za ono?
Subota 11.05.2013.09:34
Gde je sada prica o izolaciji od covecanstva i nedolasku investitora ako ne sprovedemo briselski sporazum (Vuciceva izjava pre dva dana).Od kada je DS sa svojom koalicijom 2000 godine dosao na vlast pa zakljucno sa ovom novom koalicijom SNS-SPS-URS,Srbija postaje regionalni lider.Prvo ne znam u cemu je to Srbija lider u regionu,mozda u nezaposlenosti ili korupciji i drugo drzava nam sve manja i manja.
Subota 11.05.2013.11:06
"Predstavnici Vlade Srbije i visoka delegacija korporacije "Majkrosoft" potpisali su centralni ugovor o licenciranju i servisiranju računarskog softvera, koji će biti korišćen u svakodnevnom radu državne administracije Srbije." ?????? dinkićevi poreznici već 2 (DVE) godine kontrolišu privrednike i apeluju da se legalizuje softver... u fazonu kad poreski organi mogu da koriste licencirani softver, što to ne bi mogli i privrednici ? a dačić nam sad objašnjava da TEK TREBA da se licencira softver u državnoj upravi??? KOME SU ONDA PLAĆANE LICENCE DO SADA ??????????

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)