Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
21
Petak 19.04.2013.
06:07
Danas A
Video-zapis na kojem se nalazi episkop zvorničko-tuzlanski Vasilije (Kačavenda) postoji, ali zvaničnih potvrda iz SPC o tome šta se na snimku nalazi, još nem, piše "Danas".
Petak 19.04.2013.09:34
Провлачење по медијима Качавенде, Пахомија и Филарета је само прашина у очи Народу. Годинама се "зна" на нивоу рекла казала о њима али Синод СПЦ ћути ко заливен, јер главни творци оваквих Владика јесу баш најгрлатији "борци" за Цркву, тј. Атанасије (Јевтић), Амфилохије и Иринеј Буловић. Атанасије најзаслужнији за избор Филарета за епископа, Буловић исповедник и духовник Пахомија и велики пријатељ Качавенде који му реже славски колач. Амфилохије најгрлатији својевремено да се заташка афера Пахомије, а са Атанасијем је бацао дрвље и камење на Владику Артемија који је заштитио оне који су оптуживали Пахомија (овде не мислим на Горана Арсића већ на оне који су стварно претрпели зло од Пахомија).
Petak 19.04.2013.09:39
Тако када се све коцкице сложе дођемо до закључка да неко сада смишљено уклања непожељне сведоке и да на тај начин пере своју прошлост. Пахомије, ратни архимандрит у РС, Филарет хранитељ РС, како га назва једном Атанасије (али не рече исти да је због Филарета умрло неколико деце у бањалучком породилишту), док је Васо Качавенда био сива црквена еминенција у РС са којом је итекако сарађивао и Амфилохије и Атанасије. Са друге пак стране свако ко је као Владика Артемије покушавао макар да укаже да такви не могу да буду епископи је брзо ућуткиван јер такви ( Влад. Артемије) сметају бизнистеологији ових вечитих Синодалаца у СПЦ.
Petak 19.04.2013.10:45
Neobicni detalji. Ne sumnjam da ste upuceni. Samo ste ne doreceni a ja radoznao: Kako se moglo desiti to sa djecom u Banjaluckom porodilistu?
Petak 19.04.2013.11:15
Vidiš, ja sumnjam. Pahomije je od '92 u Vranju. Ne vidim vezu sa Republikom Srpskom. Ne znam ni šta mu znači "ratni arhimandrit", a sumnjam da zna i šta je arhimandrit uopšte. Takođe ne vidim zašto spominje Irineja i Filareta u vezi Republike Srpske i banjalučkih beba, za čiju je smrt kriva hrvatsko- muslimanska blokada, ignorancija i neosjetljivost Ujedinjenih Nacija, nepostojanje koridora sa Srbijom u to vrijeme, zabrana letova i još sto stvari koje u ratu mogu da se zakomplikuju. Kakve veze s tim ima Filaret!?
Petak 19.04.2013.12:18
А, бе Нишлеа, Поштавани Наследниче Византије, прво погледајте где је био Пахомије пре избора за Епископа врањског, а био је старешина манастира Папраћа у Босни и Херцеговини, и како је брзо постао архимандрит. Не сумњајте у моје познавање црквених чинова јер тога бар има на википедији. РС користим као скраћеницу за Босну и Херцеговину у току рата јер ми је мрско да сада користим БиХ јер асоцира на ову садашњу, назови федерацију. Колико су Атанасије, Амфилохије и Буловић у све то око рата, свако на свој начин, били умешани о томе потражи сам. Филарет је био главни за слање помоћи Цркве у БиХ па види када боце са кисеоником и инкубатори стижу код Филарета, а када се затвара коридор и др.
Petak 19.04.2013.12:51
Zapravo sam sarajlija, a ovaj iz avatara je car Epira i pretedent na srpski presto. Nevažno. Pahomije je otišao iz Papraće u Vranje prije rata u BiH. Do Filareta nije bilo ništa, jedino ako je imao uređaj za teleportaciju, a nije htio da ga iskoristi. Nije problem bilo što nema boca i inkubatora, već što ptica nije mogla da preleti kroz blokadu, a stranci su ostali gluvi na sve apele za upućivanje aviona sa bocama. U takvoj situaciji, bilo koji pop je mogao samo da se moli
Petak 19.04.2013.13:08
Драго ми је што рече одакле си, али што не написа да се тај " цар Епира" одрекао свог српског порекла и окренуо леђа свом стрицу Светом Цару Урошу, законитом Цару Срба, Грка и Поморја међ Србима. Но вратимо се Пахомију, Филарету и компанији. Погледај писање "Наше Борбе" о Филарету непосредно пред први покушај да буде биран за епископа. Захваљујући томе је то пропало, а о пропусности и непопрусности "блокада" у Босни (ето да употребим тај теби драг израз), најбоље знате ви који сте тамо живели у току рата где су најбоље профитирали управо "хуманитарни радници", па је од њих много тога зависило, јер требало је постићи цену. Веруј ми само ови у Синоду склањају сведоке.
Petak 19.04.2013.13:10
Да не буде забуне око ових "хуманитараца" имао сам прилике да их лично видим на делу у Рајловцу, Вогошћи и Босанском Петровцу, тако да добро знам о чему причам.
Petak 19.04.2013.13:33
Sto se Simeona tiče, on se samo prilagodio sredini u koju ga je brat postavio. Šta će upravnik tog dijela carstva Srba i Grka nego biti pod jakim grčkim uticajem. Uostalom, napola je Paleolog. Znaš kakve su okolnosti bile poslije Dušanove smrti. Alle gegen alle. I da je htio, nije mogao ostati izvan toga. No, nisam ja radi nekakve fascinacije stavio ovaj avatar. Simeon Paleolog je istorijski nebitan. U pitanju su druge stvari. Naravno da je bilo šverca u ratu, i to više i prljavije nego što iko i predpostavlja. Čak ni ne branim vladike radi vjere u čistotu crkve. Samo volim uz konkretnog čovjeka vezati konkretno djelo. Sumnjam da je Filaret išta imao sa smrću novorođenčadi i da je Pahomije..
Petak 19.04.2013.13:36
.. imao ikakve veze sa Republikom Srpskom i BiH od maja 1992. na ovamo. Kačavendu ili Amfilohija nisam spominjao. Kačavendu nikad nisam ni cijenio, na stranu ove najnovije insinuacije, a za Amfilohija džaba šta ko priča. Lično ga veoma poštujem, i dok me sam ne razuvjeri, džaba svo blaćenje
Petak 19.04.2013.13:58
Ја и не написах да је Пахомије био нешто активан у РС, од како је постао епископ у Врању, већ на период пре тога. Једноставно оно што је родило у Врању зачело се у Папраћи. Ја сам за Филарета навео конкретне изворе, доступне јавности, поред "Наше Борбе", постоје и записници Сабора СПЦ, ако нису волшебно нестали, о подвизима Филарета. Амфилохија сам ја споменуо јер он је итекако био везан за РС (читај за Радована и Биљану Плавшић), као и Атанасије Јевтић, ако мени не верујеш погледај по новинама њихове изјаве и сл. па ћеш видети шта и како су писали пре и после Вашингтона о РС и рату. Нико никог не блати, то су чињенице, али и он се прилагодио ситуацији, зар не?
Subota 20.04.2013.11:04
Управитељ манастира Папраћа 15. октобра 1976. постаје игуман Антигора Миланковић, који је то и данас! Када је онда вл.Пахоније био у Папраћи?!
Subota 20.04.2013.12:03
Зашто не упитате о. Игумана како је о. Пахомије (а не игуман Пахомије) проводио своје време када је боравио у Папраћи као сабрат. Да скренем пажњу на чињеницу да је током осамдестеих о. Пахомије био на студијама у Грчкој, па је чак имао и путовања до Јапана, ништа лоше нити посебно посетио је тамошње хришћане. Навео сам ово о Јапану као појединост да се не помисли да лупам. Пахомију су у Монашкој школи у Острогу били садрузи и професори многи од оних који су прејанице овог суноврата СПЦ, а они су га и бирали за владику. За паметног је доста, ко жели да тражи има путоказе и то врло јаке.
Subota 20.04.2013.13:24
Јеси ли ти питао о.Игумана како се "монах" Пахомије понашао у манастиру?!Године 1985. године је Пахомије постављен за настојатеља манастира Папраће у Босни.(википедиа!)Нешто не штима у овим подацима јер монах сигурно није могао бити настојатељ манастира!Паметан је и онај који не верује баш свакоме!Већина ових негативних информација о стању у СПЦ,долази из медија који нису наклоњени Србима као што је Блиц,Б92,е-новине...!?Како објаснити да онима који подржавају геј параду и разним борцима за права содомиста (иначе, осведоченим непријатељима Српске Цркве) смета "содомизам“ у СПЦ?Није логично,зар не? Пре ће бити да њима смета наша црква а не да "жале" жртве!Паметном стварно доста!
Subota 20.04.2013.16:19
"Невешто" опрезни трагачу за истином узалуд се правиш невешт јер сигурно знаш да о. испред имена монаха означава да је у чину јерођакона или јеромонаха, али истовремено исти може да је и синђел, протосинђел, архимандрит и сл. исто је и за јерођакона, да не набрајам још.Да сам хтео рећи да је био обичан монах,написао бих то. Мислим да је теби као паметном то јасно.Новине које спомињеш су исте које су биле главне у медијском линчу Владике Артемија јер им је њихов извор информација у СПЦ то сервирао,а исти им то и сада сервира.Већина негативних информација ос СПЦ, селективно и по потреби, лансирају већ споменути епископи у СПЦ.Ето нас двојица паметних да завршимо са причом да се не запричамо.
Subota 20.04.2013.21:45
Одговараш само оно што теби одговара тако да нема смисла о овој теми даље расправљати!Нити ћеш ти мене убедити својим "аргументима",нити ја тебе својим!Верујем да ћемо се сложити,као хришћани,да је јако неприлично расправљати о свештенству и нашој цркви,поготово у време Часног поста!Да и не спомињем недобронамерне полуинформације, пласиране од сумњивих ликова којима ништа (осим долара или евра!) није свето а којима је просто "бомбардован" наш народ!Ух,ја се "запричао",извини!Срећан ти Часни пост и свако добро ти од Бога!
Nedelja 21.04.2013.05:15
Нажалост нити сам у свим овим постовима писао оно што ми као хришћанину одговара, а још мање сам избегавао одговоре на постављена питања. Сведок сам ствари које су се десиле и о којима знају многи, зато сам и писао о томе само онолико колико је неопходно да би се дошло до извора. Нажалост расправа о Владикама јесте иницирана од истих као прашина у очи нама обичним верницима док они раде свој "посао". Народ може да каже своје, јер и дете има право да пита родитеље за дела њихова. Часни Пост је, али зар смо нас двојица отишли у новине и започели све ово! Обичан верник, почевши од Апостола има право да реагује на проблеме живота у Цркви. Добар ти подвиг желим, да у радости дочекаш Васкрс.
Nedelja 21.04.2013.07:40
Не сумњам да има свачега и код нас али мислим да нисмо позвани (по Еванђељском-Не суди да ти се не би судило!) ми да "судимо"!Свако одговара за своја дела (али и недела!) а Једини Судија ће знати пресудити како треба!Наше је да се молимо,и за пријатеље али и непријатеље,да их Господ врати на прави пут!Што рекао св.Николај Жички:"О три предмета не жури да говориш: о Богу-док не утврдиш веру у Њега, о туђем греху-док се не сетиш свога, и о сутрашњем дану-док не сване"! Свако добро!
Petak 19.04.2013.11:00
Ljudi pogledajte ovaj spot o popovima pedofilima. Svaka čast momcima iz benda Varvarogenije, sve su lepo objasnili... RESPECT ! http://www.youtube.com/watch?v=jL-Ajo74_qM
Subota 20.04.2013.10:55
Питање је,зашто би се медији који се,иначе,залажу за „геј параду“ и сличне манифестације,окомили на такву „сексуалну оријентацију“ било кога,ако је она,међу другосрбијанцима, „европожељна“? Како то да борцима за права содомиста (иначе, осведоченим непријатељима Српске Цркве) смета „содомизам“ у СПЦ?Није логично,зар не? Свакако да није логично,јер то и није прави разлог за ову прљаву кампању чији је прави циљ,у ствари,рушење Српске Православне Цркве!Новинама којима је власник члан Билдерберга,Рингијер,(особа крајње сумњивог морала!)која је на овом терену на антисрпској пропаганди,што се види и по „Блицу“ и по „НИНУ“ у којима нема ни трунке објективног информисања,мислим да не треба веровати!

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)