Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
23
Subota 16.03.2013.
17:46
Beta A
Šef Spoljnopolitičkog odbora nemačkog parlamenta Rupreht Polenc izjavio je u subotu da Evropska unija mora najpre da reši pitanje opstanka evrozone da bi mogla da prima nove članice i ocenio da "Srbija, ako na kraju ne prihvati nezavisnost Kosova, neće moći da postane članica EU".
Subota 16.03.2013.18:11
Nema kraja zahtevima i kad se prizna kosovo imacemo drugi problem sa jugom posle ce i to morati da se prizna, pa sandzak itd. jer vide i oni da od nas nema nista svake godine manje 40 000 stanovnika pa to nema ni u etiopiji. u BG se nabilo 2 miliona stanovnika, pogranicna zona Srbije osiromasena ljudi beze jer ta zona nikog ne intresuje, mi nestajemo ljudi. jedini lek je povecanje nataliteta jer ako toga nema niko ne moze da nam pomogne ni CAR LAZAR da ozivi. Moze da dodje bilo koji politicar leka nema i kraj. Na zalost je tako.
Subota 16.03.2013.18:56
нема наталитета док се: 1.жена пита за то , 2. док је абортус у закону 3. ако се већ клинке растурају од ПИП , онда нек знају да сносе последине ,дотле , мрка капа идемо у минус ...
Subota 16.03.2013.18:53
Dobro je sto ovi fasisti na kraju kazu sta hoce. Nema mesta panici, nista nije potpisano niti ce biti dok siptari ne pristanu na samoupravu srpskih opstina, cime te opstine ostaju u sastavu Srbije, samim tim i Kosovo. Neka vide Evropski fasisti sta ce sa siptarima.
Subota 16.03.2013.22:33
Auuuu, ala su tebe nalozili. Ti stvarno verujes u te tandara-mandara smicalice za eutanaziju srpskog naroda. Koja, bre, samouprava srpskih opstina. Pa zar ne vidis kako ih zovu? "Srpska zajednica"! Srpska zajednica, pa u Srbiji... pa nije valjda?! Citaj izmedju redova, sve se vidi, nije tesko za razumevanje. Izdaja, zemo, IZDAJA!!!
Subota 16.03.2013.20:50
Braco Srbi,dobro je sto u ovoj izdaji nisu ucestvovali Crnogorci,Bosanci,Krajisnici i drugi da kukate na njih.Ovog puta Srbiju su izdali Sumadinci na celu sa prvim kazandzijom.Pa valjda niste ocekivali da nece da izda,pa KAZANDZIJA JE IZDAO KUMA.Ne kaze se dzaba BOG NA NEBU KUM NA ZEMLJI!
Subota 16.03.2013.22:47
Jes, bre, zemljace... narod ko narod. Ocekivao da smakne jednog izdajnika, a dobio dvojicu! Ja ne znam da li je taj narod uopste slusao ove sta su pricali tokom izborne kampanje? Pa sve su lepo rekli - Evropa nema alternativu, nisu krili! A narod? Udri, pa zaokruzuj to! I sad se nesto, kao, cudi! Eee, jadna nam majka.
Subota 16.03.2013.22:22
A sta onda ako se prizna Kosovo,dobije se datum ali samo datum a dali ce nas primiti.
Subota 16.03.2013.22:49
Ja ne znam "da li ce nas primiti", ali da ga mi "primamo" svakodnevno na tom evropskom prutu, to se oseca jako dobro!
Nedelja 17.03.2013.00:03
Власт издала српски народ на Космету: Нацрт споразума Београда и Приштине! ЕУ и Приштина су усагласиле нацрт споразума између Београда и Приштине у 10 тачака. Према сазнањима „Блица”, овај предлог је предат властима у Београду који треба да изнесу своје примедбе. ЕУ и Приштина траже да се Србија обавеже да неће кочити пријем Космета у међународне институције и оставља могућност доношења нове резолуције Савета безбедности која би заменила постојећу 1244.Према овом нацрту, Европска унија и Приштина предлажу да се на северу Космета Србима дозволи формирање европске регије север Космета уместо заједнице српских општина које тражи Београд. Ова регија би имала неке надлежности, чак и апелациони су
Nedelja 17.03.2013.00:04
суд, али би читав овај регион био потпуно инкорпориран у косовске институције. „Блиц” интегрално објављује текст нацрта предложеног споразума Београда и Приштине. НАЦРТ СПОРАЗУМА Увод Циљ овог споразума је промовисање мира, стабилности и помирења на западном Балкану, те даљем напретку европских интеграција обеју страна. Он представља суштинску и одрживу нормализацију њихових односа, унапређујући на тај начин безбедност њихових грађана и побољшавајући услове за њихов свакодневни живот.
Nedelja 17.03.2013.00:04
Овај споразум у складу је са споразумима постигнутим у дијалогу према резолуцији ГСУН 64/298 од 13. септембра 2010, узима у обзир Резолуцију СБУН 1244/1999. и Саветодавно мишљење МСП од 22. јула 2010. Споразум не доводи у питање позицију иједне стране у погледу статуса Косова. Две стране су се споразумеле о следећем: 1. Спровођење претходних споразума – Већ постигнути споразуми биће спроведени. - Споразум о телекомуникацијама и електричној енергији биће постигнут на основу постојећих нацрта и у складу с међународним обавезама двеју страна (Атински споразум).
Nedelja 17.03.2013.00:05
2. Север Косова и Метохије – Општине и друге институције на северу Космета (Северна Митровица, Звечан, Лепосавић и Зубин Поток) представљају саставни део институционалног и правног оквира Косова. Наведене општине уживају иста права и имају иста проширена овлашћења и надлежности предвиђене за остале општине на Космету. - Полазећи од начела Европске повеље о локалној самоуправи, општине на северу Косова имају право да образују савез у циљу заштите и промовисања заједничких интереса. Поменути савез општина могао би се звати Европски регион север Косова (ЕРСК).
Nedelja 17.03.2013.00:05
- Представници ЕРСК могли би у догледно време бити позвани да учествују у раду Комитета региона ЕУ.ЕРСК може основати скупштину општина учесница, а оне могу одредити извршно тело које ће им бити одговорно, које ће остваривати сва права која су им дата према косовском закону и пружати услуге засноване на најбољим европским праксама и стандардима. - Избори у ЕРСК одвијаће се према косовском закону и изабрани представници ће имати своје место у институцијама Косова. - ЕРСК може сарађивати са међународним партнерима. Између осталог, то би подразумевало и договоре о локалној и прекограничној сарадњи са Србијом.
Nedelja 17.03.2013.00:06
3. Активности српске Владе на Косову – Србија ће престати да обавља главне државне функције на Косову, укључујући општинску управу, судове, полицију и остале органе, као што су пореске службе, поште. Судски органи ће радити у правном оквиру Косова. Састав судова ће одражавати локални етнички састав. У ЕРСК биће основав апелациони суд. - На Косову неће бити активних службеника српских органа јавног реда, безбедности или цивилне заштите без дозволе косовских органа. Сва полиција ће функционисати у оквиру косовске полиције. Једино полиција која одражава етнички састав биће распоређена на северу Косова. - Косовске институције ће обављати административне функције као што су пореске службе, поште,
Nedelja 17.03.2013.00:06
општинске управе. - Финансирање општина, као и појединаца од стране Србије, а у сврху унапређења добробити локалних заједница, вршиће се путем механизама о којем ће се договорити две стране и који ће омогућити одвојене и транспарентне буџете за сваки сектор (нпр. здравство, образовање, пензије). 4. Децентрализација - У светлу опредељности за децентрализацију, косовски органи ће прегледати функционисање недавно успостављених општинских органа да би обезбедили њихов рад и одрживост њихових активности.
Nedelja 17.03.2013.00:08
5. Верска и културна баштина - Договори о заштити верске и културне баштине предвиђени косовским законом биће загарантовани споразумом ЕУ и Косова. 6. Двојно држављанство - Права лица с двојним држављанством биће у потпуности поштована. 7. Официри за везу - Српски органи и косовски органи упутиће официре за везу у Приштину и Београд да би омогућили радне контакте. 8. Представљање Косова на међународним форумима - У оквиру нормализације односа, Србија неће блокирати нити подстицати друге да блокирају чланство Косова у међународним телима основаним у економске, културне и друштвене (укључујући и спорт) сврхе. Србија неће блокирати чланство Косова у ОЕБС.
Nedelja 17.03.2013.00:09
9. Спровођење Споразума - Обе стране ће спроводити овај споразум уз помоћ ЕУ сагласно приложеном распореду. ЕУ ће пратити спровођење. Уколико једна од двеју страна не испуни обавезе или распоред, процеси везани за ту страну замрзнуће се. 10. Нова Резолуција Савета безбедности УН - Две стране могу размотрити / сложити се да наведу поменуте договоре/споразум у резолуцији СБУН
Nedelja 17.03.2013.00:45
Европска Унија није приоритет за Србију, али немци нису једини и не мисле сви немци исто, верујем да има доста оних који мисле другачије ал ћуте. Зар може бити битније признавање од борбе са криминалом.
Nedelja 24.03.2013.18:33
Znaci oni nama schwine balkanishe zerben schize banditen a mi njima danke deutchland filen dank! Ako je to uslov za pristupanje paktu sta nas tek ceka za ulazak u 4ti reich?

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)