Subota 1. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
14
Ponedeljak 18.02.2013.
21:12
Beta A
Republika Srbija je izašla u susret svim konkretnim zahtevima rumunske i vlaške nacionalne manjine, izjavila Gordana Stamenić.
Ponedeljak 18.02.2013.22:45
bilo bi dobro da brinete i o svom narodu koliko brinete o nacionalnim manjinama.bojim se da ce srbi u srbiji traziti da budu manjina da bi ostvarili bar neka prava, jer ovako ne mogu da izdrze teret drzavne administracije.
Ponedeljak 18.02.2013.23:29
To je BoTa tajno potpisao na prolece pred izbore da bi dobio status kandidata za EU koji bi mu osigurao pobedu na izborima. Ali dzaba mu je, jer mu Toma uze sve.
Utorak 19.02.2013.00:32
(pisem komentar iako unapred znam da ce ga brisati, nema veze nek brisu). "država izašla u susret svim konkretnim zahtevima rumunske i vlaške nacionalne manjine". Sto se ne objavi koji su to zahtevi? Koja su prava uopste uskracena nacionalnim manjinama? Imaju svoje skole,medije, slobodno se krecu po drzavi pa sta bi jos hteli?
Utorak 19.02.2013.08:35
Vlasi ne mogu biti nacionalna manjina jer su Srbi koji zive u istocnom delu Srbije, kao sto su Lale u severnom delu, Sumadinci u centralnom delu itd... Kako oni nisu nacionalna manjina tako nisu ni Vlasi. Vlasi govore Srpskim, Srpski jezik uce u skoli, posecuju Srpsku Pravoslavnu crkvu i jednom reciju ONI SU PRIPADNICI SRPSKOG NARODA! Ne uzivaju veca prava od Srba i mislim da bi G- dja trebala da zna nesto o Vlasima a ne da lupeta koje kakve gluposti! Vlasi se koriste vlaskim jezikom, to je jezik koji u svom govornom sastavu sadrzi 80% Rumuskih i 20% Srpskih reci. Vlasi nemaju svoje pismo. Ni po kom osnovu ne mogu biti manjina, gospodo draga!!!
Utorak 19.02.2013.10:59
Vlasi nisu nikada bili nacionalna manjina ili nacija, ali su pojedine parije uspele da naprave tu veštačku tvorevinu. Mnogima odgovara da se Srbija svede na "Beogradski Pašaluk" te stoga izmišljaju nove nacije i narode. To bi isto bilo kao kad bi Šumadinci rekli da nisu Srbi nego Šumadinci.
Utorak 19.02.2013.15:22
Srbija i jeste "Beogradski pašaluk" moj Stari. Od standarda,zaposlenja i svega ostaloga. Ostatak Srbije van Beograda je samo provincija koja treba samo da hrani i puni budžet u Beogradu. Pa pola Srbije je prešlo u Beograd i tendencija je svakog mladog naraštaja da živi u Bogradu a ne u nekoj palanci. Izumiru sela, celi gradovi. Kažu zbog mortaliteta. Da stoji da je stopa mortaliteta iznad nataliteta. Kako to da Beograd iz dana u dan ima sve više stanovnika? Jedino je u Beogradu natalitet iznad mortaliteta? Nije nego :)
Utorak 19.02.2013.14:46
@jana_01 Toliko lupetanja u par rečenica i neznanja od jedne gospođe,koja kaže za sebe da je Vlahinja, je više žalosno nego smešno. Najžalosnije je koliko se razumete u Vlašli jezik .Po Vama svima je svako Srbin ko god živi na teritoriji Srbije? Nacionalno opredeljenje nema blage veze sa izdavanjem ličnih dokumenata Republike Srbije. Slažem se da nam nikakva prava nisu ukinuta ili zakinuta kao građanina Srbije, ali me ne može niko pretvoriti u Srbina ako to nisam niti su to bili moji preci. Rad nekih novopečenih Vlaških partija koje i neznaju šta hoće, ne moram se odreći svojih korena i svoga Vlaškog jezika. Ko se toga stidi da je Vlah ili Vlahinja, stidi se svojih roditelja i predaka.
Utorak 19.02.2013.09:59
Ja sam Vlah i ja sebe se ne smatram manjinom u svojoj Drzavi Srbiji.Alo da budem stranac u svojoj Drzavi? To samo EU pali vatru da bi imali razlog da nam uniste ovu jadnu Drzavu.Vlaha ima svuda i na estradi i u politici,ne mogu da zamislim da mi u licnojkarti stoji da sam Rumun ili Vlah jer nema potrebe. Pozzz od Vl.Srbina.
Utorak 19.02.2013.11:25
Bravo Sale! I ja sam vlajna zato me boli ovo lupetanje i ne osecam se kao nacionalna manjina! Volim Srbiju i boli me to sto nam rade!!! Da mi je da joj opalim 2 samara, gusaka jedna nema blage veze o zivotu a kamoli o poslu!
Utorak 19.02.2013.15:10
Opredelite se gospodo, ili ste Vlasi ili ste Srbi? Ako si Srbin ne možeš da budeš i Vlah ? A još kombinaciju Vlaho-Srbin, to još nisam čuo. Može li Sbrin u Mađarskoj gde ima Mađarska dokumenta da bude Srbo-Mađar? Il se vodi ili je jaše, između nije nikako moguće. Posrbio nas je Miloš Obrenović kada je dekretom izdao naredbu da se svi u Srbiji imaju prezivati na "IĆ" ali čak ni on nije time Posrbio nikoga ko se nije osećao Srbinom. Državu u kojoj živimo poštujemo ali se svoga porekla ne stidimo, to je osnovna poenta u svemu ovome.

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)