Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
12
Ponedeljak 28.01.2013.
12:38
Danas, Novi magazin A
Povratak posmrtnih ostataka moga oca kralja Petra Drugog je veliki korak ka nacionalnom i istorijskom pomirenju, tu nema nikakve sumnje. Ovaj događaj prirodno dovodi u žižu javnosti i pitanje ponovnog uspostavljanja monarhije, rekao je za beogradski Danas princ Aleksandar Karađorđević.
Ponedeljak 28.01.2013.12:41
Nema tu nikakvog pitanja.'Dinastija' je pojam koji označava članove iste familije, najčešće kraljevske ili carske, a koji vladaju nekim političkim entitetom u naslednom pravu.' Kojim entitetom u naslednom pravu su vladali Karadjordjevici? Karadjordje ustankom (dok nije dezertirao), Ustavobranitelj knezevinom a Petar kraljevinom 11 godina bez prenosa politickog entiteta (cak i da zanemarimo kako se zavrsila njihova 'vladavina'). Prema tome Karadjordjevici su iskljucivo Jugoslovenska dinastija, dakle dinastija zajednice Srba, Srbokoljaca tzv 'Hrvata' i Zabodimo prvom prilikom noz u ledja Srbima - Slovenaca. Ovo su Sprske dinastije: Vlastimirovici, Nemanjici, Lazarevici, Brankovici i Obrenovici
Ponedeljak 28.01.2013.12:51
Sve drugo su englesko-masonske indoktrinacione patke nasih neprijatelja i stranih agenata. Srbija ima bogatu dinasticku tradiciju koju mozemo ponovo da izgradimo ako se suocimo sa istinom o propasti Srbije izazvanom vladavinom nesrba od 1903.godine na ovamo. Radno mesto Karadjordjevica i dalje postoji i nalazi se u centru British Intelligence Service-a gde je ovaj mason sa slike i polozio zakletvu engleskoj kraljici (neko je skoro postavio ceo tekst zakletve u komentaru). Aca Trba vidim nije mnogo komentarisao sto ovu monarhiju bivsi komunisti vracaju nazad, jer zna da komunisti imaju identicne anti-srpske nalogodavce kao Jugosloveni - Engleze. Dakle DA monarhiji i NE Karadjordjevicima
Ponedeljak 28.01.2013.12:43
Nisam pristalica monarhije, pa ni ovog gospodina. Ipak, izdvojio bih ove njegove reci, povodom greske zvane DOS, koje su vise nego tacne: "Karađorđević je naveo da nije dovoljno samo sebe nazivati demokratom da bi se to zaista i bilo i da dela govore glasnije od reči." Tako je!
Ponedeljak 28.01.2013.12:59
ako nece nista da kosta narod, a "mozda" moze da pomogne narodu...sto da ne mada...kad ga covek vidi, a narocito cuje...e taj deo vec ne bih komentarisao...
Ponedeljak 28.01.2013.13:46
Монархија само може да нам користи.У историји је углавном то било тако.Присталице републиканског уређења немају ни један једини историјски основ везан за напредак Србије.Шта више ми смо само назадовали.Разноразне јајаре само су гледале свој интерес,док је народу све теже и теже.Нико овде није изнео чињенице у прилог републици,осим тога коментари су испуњени само нетрпељивошћу према монархији и краљу коме се траже само мане,а човек без мана је само светац.
Ponedeljak 28.01.2013.14:11
Tako je, Sombore, ali treba da prođe još mnogo godina dok ne poumiru komunistički skotovi, koji sad sebe zovu republikancima.
Ponedeljak 28.01.2013.14:09
I treba da dobiju svoje mesto, ali u muzeju vostanih figura. Njegov tata je imao svoju istorijsku sansu, ali joj nije bio dorastao, nije je iskoristio i zavrsio je na marginama. Sada bi umisljeni sinko preko tatinih kostiju da se docepa prestola i svega sto iz toga proizilazi. Cemu i zasto to? Da bi nam bilo bolje kako neko kaze? Ako smo na to spali da nam od ovoga zavisi sudbina, onda smo stvarno jadni i bedni. Nesto sto je prevazidjeno prevazidjeno je. I mnogo jace i tradicionalnije kraljevine su sa tim primitivizmom raskrstili. Novi problem je osloboditi se novih kraljeva i robovlasnika u senci: bankstera stampara para koji nas nemilice pljackaju i izrabljuju, a ne vracati se na staro.
Ponedeljak 28.01.2013.15:35
Nije valjda zato dovukao posmrtne ostatke čoveka koji je umro pre više od 40 godina?
Ponedeljak 28.01.2013.17:44
ма каква монархија, сва та нетрпељивост имеђу обреновића и карађорђевића су уништила србију, нисмо ми за то!

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)