Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Sreda 23.01.2013.
12:00
J. Arsenović - Vesti A
Posmrtni ostaci kralja Petra Drugog Karađorđevića juče su (nekoliko dana nakon ekshumacije u američkom gradu Libertvil) dopremljeni u Beograd, mesto rođenja poslednjeg srpskog i jugoslovenskog monarha.
Sreda 23.01.2013.12:25
. . . . posebno me raduje da su Srbi i Srbija – valjda bez obzira na svoje politicko opredeljenje ili shvatanje svoje proslosti – kako izgleda ipak uspeli da se sporazumeju i odaju pocast kljucnim licnostima svoje proslosti koje su nezaobilazni sastavni delovi nacionalnog identiteta i isto tako nacionalnog historijskog nasledja. Sa postovanjem Ž. D a c i ć
Sreda 23.01.2013.12:44
Povratku kralja Karadjordjevica bi trebali vise da se raduju Hrvati,nego Srbi.Njima je on poklonio drzavnost na racun srpskih zrtava.Neznam sta su Srbi dobili od te dinastije osim stadanja,progona i pljacke!!!!
Sreda 23.01.2013.13:15
Ocigledno je da su monarhisti na vlasti,i da je negativna genetika odradila svoje.
Sreda 23.01.2013.16:57
Molim vas da mi nikako ne zamerite na komentaru, ali ovaj kralj je promasio otadzbinu. Sta vise, njegova otadzbina, Jugoslavija, vise ne postoji. Slavimo ga samo mi, pravoslavni Srbi, dok se nasi neprijatelji a njegovi prijatelji prakticno a i formalno nasladjuju nasom gluposcu. A kako iskristalisati nasu nesrecnu istoriju od pre sto i dvesta godina, kada ne mozemo da rascistimo ni onu koju smo ziveli pod Titom i Slobom? Koliko tuznih i zadrtih primeraka nasih sunarodnika, ako to tako moze da se nazove, samo na ovom portalu svaki dan to otelotvoruju svojim komentarima? Ali hajde da pokusamo da budemo sazeti, cinjenicama, i da ih po mogucnosti ispravimo ili diskreditujemo argumentima
Sreda 23.01.2013.17:01
1. Karadjordje Petrovic bezi iz Srbije posto ju je celu podigao na noge i ostavlja ustanike na cedilu. Nastaje panika u redovima branioca i I Srpski ustanak propada bez borbe. Nastaje najveci pokolj Srba za 500 god. pod Turcima. 2.Ubistvom Kralja Aleksandra Obrenovica i Kraljice Drage nestaje poslednja Srpska dinastija 3. Za samo 15 godina od dolaska Karadjordjevica na presto, Srbija ce izgubiti polovinu stanovnistva 4.Za samo 43 godine njihove vladavine, nestace nekih 3/4 pravoslavnih Srba sa Balkana. Tim cak ni Turci ne mogu da se pohvale. 5.Odmah po dolasku na vlast Karadjordjevici nam dovode za saveznike nase najvece neprijatelje, Engleze
Sreda 23.01.2013.17:03
6. Englezi uspevaju uz pomoc Karadjordjevica da obrisu Srpsku naciju i Srpsku drzavu sa svetskih mapa, priznaju hrvatsku naciju, stvaraju Jugoslaviju i u nju uvlace upravo nase najvece dusmane i srbomrsce - Srbe katolike takozvane Hrvate. I to sve samo za 15 godina od kad su usli u Srbiju. Od tad svi sem Engleza pa cak i Pariska masonska loza, traze od Karadjordjevica razlaganje Jugoslavije sto on ne da zbog brige za Hrvatima koje je tek stvorio a koji su nas slasno klali po Srbiji u istom ratu, a posto im je dao naciju i pustio ih u drzavu, i 25 godina kasnije. To su samo najveci zlocini koje je ova jugoslovensko-masonska dinastija ucinila Srbima i Srpskoj drzavi.
Sreda 23.01.2013.17:05
Neko bi posle toga rekao da su 'Jugosloveni' najvece zlo koje je snaslo Srpski narod u njegovoj dugoj istoriji i da su ustase i komunisti samo njihove posledice. Ako ja gresim, zelim da se izvinim. Ako grese istorijski podaci, valja ih ispraviti jer nikako ne bi bilo dobro da zasluge odu na pogresnu stranu, danas kada Slovenci, 'Hrvati' i 'Bosnjaci' imaju svoju drzavu podignutu na krvi pravoslavnih Srba, a mi drzavu koja je svakim danom sve manja.

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)