Četvrtak 9. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Petak 18.01.2013.
14:26
Blic A
Dramska spisateljica Biljana Srbljanović oštro je kritikovala izbor pesme "Marš na Drinu" na proslavi Srpske nove godine, kao i način na koji je Vuk Jeremić branio izbor ove pesme posle kritika koje su usledile od bošnjačkih udruženja u SAD.
Petak 18.01.2013.14:47
Dobar potez Jeremica.Sada bi trebala da slijedi tuzba za ove koji pokazuju otvorenu mrznju prema svemu sto je srpsko,jer se radi o otvorenoj mrznji,samo zato sto je pjesma oslobodilacka srpska,mada nikoga ne vrijedja narocito ne bi trebala da vrijedja ove koji se najvise bune[takozvane Bosnjake].
Petak 18.01.2013.15:24
Neko od suseda ima himnu uz koju su se vrsili najveci sravicni zlocini tokom Drugog svetskog rata po ustaskim logorima, Srpskim naseljima, jamama... Zao mi je ovih mladih ljudi koji misle da su obrazovani i buduca nazovi politicka elita! Sto se nisu bunili za "Lepu nasu domovinu" koja se intonira u OUN !?"Mars na Drinu" je patriotska pesma uz koju je izvojena prva pobednicka bitka u Prvom svetskom ratu.Oni koji od zabe prave vola treba da se zabrinu za svoje intelektualne sposobnosti. Od svog muza treba da nauci neke stvari o ulozi ove pobede za Francusku, Ujedinjeno Kraljevstvo i Rusiju ( Trojne Anatante )!
Petak 18.01.2013.17:05
Grb Hrvatske[sahovnica]je i sada u obliku slova U.Pogledajte hrvatsku zastavu i bice vam jasno o cemu govorim.Oni se nisu odrekli ustaske ideologije,niti smiju da se odricu,jer bi automatski pala drzava HRVATSKA
Petak 18.01.2013.16:12
Pod hitno sprovesti zakone o veleizdaji drzavnih i nacionalnih interesa koje ima svaka, bas svaka drzava zbog ovakvih skojevaca. Oduzeti im sva gradjanska prava i titule, dugogodisnja robija naravno, onako kako bi prosla u vecini modernih, zapadnih demokratija
Petak 18.01.2013.17:19
Moze li iko zamisliti novogodisnji prijem u nemackoj ambasadi na kom svira Lili Marlen? Verovatno sve saveznicke zemlje, nemacki neprijatelji tog doba, posto im je to bila omiljena pesma na svim frontovima. Moze li iko zamisliti Jevrejina koji place nad nemackim zrtvama bilo kog vremena? Nadam se da mi ne zamerate na pitanju.
Petak 18.01.2013.21:25
Poštovana nafiksana spisateljice, još da Vam saopštim da su na liniji razgraničenja Grbavica u Sarajevu, danima puštane Ilahije i Kaside, dok su nekad i stotine snajperista bošnjačkih nemilosrdno ubijalo sve sa one strane, "pa i ptice i mačke jer su i oni ćetnici", kao i da su bile preduvertira za druge ratne zločine. Ipak niko od nas normalnih ne traži ukidanje ili zabranu tih vjerskih pjesmi koje su veoma komplikovane i teške za izvođenje, jer su ih neki zloupotrebili. Pa i vi zloupotrebljavate svoju poziciju prosvjetara i umjetnika, svojim amoralnim životom, a pogotovo radom i nastupima koji samo štete Vašoj domovini. Osudite sve nepravilnosti, ali bez selekcije molim Vas !
Petak 18.01.2013.21:28
Pa gro nas se slaže da dotična pre izjava preskoći šmrkanja "bijelog". Da malo dotičnu (ne)moralnu osobu potsjetim da je taj marš pod imenom NA DRINU nastao poslije Cerske bitke koja je vođena 16-19 avgusta 1914 godine te da je marš Na Drinu napisan tada i sviran kod svih saveznika jako rado. Dopuna je teksta bili i šesdesetih godina od Miloje Popovića, pa je i Tito onemogučio pokušaj zabrane njegva omiljena marša, a Austrijanci ga izvodili 1987. za novu godinu, kao i to da je i kod Nijemaca bio jako omiljen. Proglasiti nju fašističkom od jedne srpske "ugledne" drogirane ličnosti je isto kao i kad bi Austrijanci zabranili Radecki marš ...

Komentari na ovom sajtu su odgovornost autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Vesti online.

Svi komentari prolaze moderaciju pre nego što će biti objavljeni na sajtu Vesti online.

Redakcija Vesti online zadržava pravo da komentar ne objavi ili objavi i naknadno izbriše, bez obaveze pojašnjenja autoru komentara za razloge neobjavljivanja ili brisanja.

Komentari koji sadrže govor mržnje ili nasilje, pretnje ili vulgarnosti, koji podstiču diskriminaciju na bilo kojoj osnovi i izražavaju netrpeljivost, koji ne odgovaraju temi vesti na koju se komentariše, neće biti objavljeni.

(Komentar mogu da ostave samo prethodno registrovani korisnici Vesti online)*

VAŠ KOMENTAR (max. 1000 karaktera)